American Gods, noul Game of Thrones?

de Cristina Grigore în 30 Iun 2013
Un nou serial recent achiziţionat de HBO are şanse mari de a atinge succesul adaptării romanelor lui George R.R. Martin

Romanul din 2001 al autorului britanic Neil Gaiman (Coraline, Stardust) a fost luat în vizor de către studioul de producţie al HBO urmă cu mai bine de doi ani, însă, de atunci, detalii despre proiect nu au mai apărut. Iată însă că, potrivit informaţiilor obţinute de site-ul The Hollywood Reporter, HBO a anunţat acum că va filma şase sezoane din American Gods, lansarea fiind stabilită pentru finalul lui 2013, începutul lui 2014.

Romanul, câştigător al premiilor Hugo şi Nebula,  este o combinaţie fascinantă de trimiteri la cultura americană, fantasy, bucăţi variate de mitologie antică şi modernă, toate centrate pe misteriosul şi taciturnul personaj Shadow. Cu foarte puţin înainte de a fi eliberat din închisoare Shadow află că mult-iubita sa soţie a murit într-un accident de maşină. Este doar prima dintr-o serie de lovituri pe are le primeşte de la soartă taciturnul, dar puternicul bărbat. Se trezeşte în curând angajatul unui vânzător ambulant carismatic, Dl. Wednesday, şi este atras într-un conflict între vechii şi noii zei ai Americii.

De producţie se va ocupa compania lui Tom Hanks, Playtone Productions, însă bugetul este deocamdată modest faţă de varietatea de personaje fantasy şi de cantitatea de CGI de care va fi nevoie în film - 40 de milioane de dolari pe sezon. De regie se va ocupa Robert Richardson (director de imagine pentru  The Aviator, Hugo and Django Unchained), iar printre producători se vor regăsi Gaiman şi Richardson.

Prin complexitatea sa, bogăţia personajelor şi a coordonatei fantasy, American Gods se anunţă un titlu promiţător, de nivelul succeselor majore ale HBO: Game of Thrones, Boardwalk Empire sau The Wire.

Exploreaza subiecte similare:

Neil Gaiman, Coraline, Stardust, Robert Richardson, The Aviator, Hugo, Django Unchained, Game of Thrones, Boardwalk Empire, The Wire

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
octavinspector pe 30 iunie 2013 13:26
Slabut !! De unde noul Game of Thrones?? diferenta imensa intre 40 de mil. pe sezon si 60 de mil. pe episod !!
Cinefilul007 pe 30 iunie 2013 15:04
Sezonul de debut Game of Thrones, a costat 50-60 de milioane.Nu mai stiu unde citisem, ca sezonul 3 a costat in jur 10 pe episod.
jUmpup pe 30 iunie 2013 14:18
Sa nu uitam totusi ca Tom Hanks intra in ecuatie. Ceva rau, n-are cum sa iasa.
Cinefilul007 pe 30 iunie 2013 15:06
Mie mi-a placut Stardust si ca roman, si ca film. Sunt curios de acest proiect.
legolas05 pe 30 iunie 2013 15:16
Cred ca nu va fi la fel de frumos ca GoT,dar cine stie,poate va fi o surpriza placuta
quanticdaemon pe 30 iunie 2013 15:49
Am citit cartea ,American Gods",iar Neil Gaiman este unul dintre autorii mei preferati,deoarece da dovada de originalitate.Subiectul e interesant din punctul meu de vedere,sa speram ca si serialul va intrece asteptarile.
sebybog pe 30 iunie 2013 21:18
Intr-adevar o carte originala si foarte interesanta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells