Amanţii pasageri, de Pedro Almodóvar, deschide TIFF 2013

de Cinemagia în 12 Mar 2013
O proiecţie unică, pe 31 mai, de la ora 20:45, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Los amantes pasajeros/Amanţii pasageri, cea mai recentă comedie a lui Pedro Almodóvar, deschide cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Comedia „morală, orală şi ireală, sau nerealistă", după cum o descrie regizorul, va putea fi văzută în premieră absolută în România, într-o proiecţie unică, pe 31 mai, de la ora 20:45, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Pelicula este prezentată la TIFF în parteneriat cu Independenţa Film. După o serie de melodrame „întunecate" ca Volver, Los abrazos rotos/ Îmbrăţişări frânte sau La piel que habito/ Pielea în care trăiesc, Pedro Almodóvar se întoarce cu Los amantes pasajeros la genul care l-a făcut cunoscut în anii ’80: comedia. Acţiunea se petrece într-un avion, de la defectarea acestuia şi până la aterizarea de urgenţă, timp în care pasagerii.

„Dezbrăcaţi de iPhone-uri, filmuleţe, Internet şi iPad-uri, sunt condamnaţi să fie ei înşişi, înconjuraţi de necunoscuţi", potrivit lui Almodovar. „S-au făcut mai multe filme despre oameni care nu pot scăpa din locul în care se află (şi televiziunea e plină de concursuri de supravieţuire, claustrofobe), de la Îngerul exterminator al lui Buñuel la Îngropat de viu, de Rodrigo Cortés, unde totul se petrece în cel mai mic spaţiu imaginabil, un sicriu. Provocarea e dificilă şi pentru cel îngropat, dar şi pentru cel care spune povestea lui, regizorul", spune Almodovar despre cel de-al 19-lea film din cariera sa.

În rolurile pasagerilor apar câţiva dintre cei mai bine cotaţi actori spanioli: Javier Cámara, Cecilia Roth, Hugo Silva, Guillermo Toledo, Lola Dueñas, Blanca Suárez sau Raúl Arévalo – pe care spectatorii l-au văzut la TIFF în filme ca AzulOscuroCasiNegro/ AlbastruInchisAproapeNegru (Premiul publicului, Menţiunea specială a juriului - TIFF 2007), Gordos/ Graşii (Premiul publicului- TIFF 2010) sau Primos/Verii.

Penélope Cruz şi Antonio Banderas, doi dintre actorii favoriţi ai lui Almodovar, au apariţii cameo în film. Los amantes pasajeros s-a lansat în luna martie în Spania. Filmul s-a vândut în atât de multe teritorii, încă înainte de a începe turnajul, încât producătorii l-au realizat cu banii obţinuţi, fără sprijinul altor case de producţie. Filmul va fi lansat oficial pe marile ecrane din România de Independenţa Film pe 7 iunie.

Exploreaza subiecte similare:

I'm So Excited, Pedro Almodóvar, Volver, Los abrazos rotos, La piel que habito, Javier Cámara, Cecilia Roth, Hugo Silva, Guillermo Toledo, Lola Dueñas, Blanca Suárez, Raúl Arévalo, Penélope Cruz, Antonio Banderas

Alte știri din cinema

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 12 martie 2013 21:13
Anul asta ajung si eu la Tiff
Crynick pe 12 martie 2013 22:12
te invidiez.
wildinthecountry pe 13 martie 2013 13:09
cosminel si wild la TIFF
Iulian. pe 12 martie 2013 23:14
Povestea suna bine,daca se "loveste" de cat mai putine clisee va iesi ceva.
alex_il_fenomeno pe 29 martie 2013 16:07
Daca e Almodovar clar va fi un film greu de digerat pentru multi.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells