Amant dublu, un thriller erotic în regia lui François Ozon, din 10 noiembrie la cinema

de Cinemagia în 8 Nov 2017
Amant Dublu/L’amant Double (2017) este distribuit în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase

Un thriller erotic intens și tulburător, Amant dublu/L’Amant Double este cel mai recent film al regizorului François Ozon, cu Jérémie Renier, Marine Vacthși Jacqueline Bisset în distribuție.

Selectat în Competiția oficială a Festivalului de film de la Cannes de anul acesta,Amant dublu intră în cinematografele din România în 10 noiembrie, distribuit de Independenţa Film.

Amant dublu a fost prezentat și în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest 2017.

François Ozon: Amant dublu, un thriller mental. Flirtez cu lumea imaginară a personajului.. 

Chloé, o tânără fragilă, se  îndragostește de psihanalistul său, Paul. După câteva luni, cei doi se mută împreună.  Curând, Chloé  descoperă că iubitul ei îi ascunde  voit o parte a identității lui.

La granița dintre iubire și hărțuire, sex și nevroză,  Amant dublu este o călătorie erotică spre partea întunecată a minții. Cine este de fapt amantul ei? Doar un vis, o dorință ascunsă sau o dublură malefică?

„Intensitatea  subiectivă a primelor 10 minute curge în tot restul filmului. O urmărim pe Chloé  într-un mod linear, creând o tensiune a poveștii, folosind elemente de suspans, în timp ce rămânem ancorați într-o realitate schimbătoare, cu momente de derapaje mentale  sau fantasmatice. Asta mi-a permis să deviez de la o zonă pur realistă și să flirtez cu lumea imaginară a personajului. Pericolele exterioare și amenințările pe care le percepe Chloé scot la suprafață tumultul său interior. Mi-a plăcut ideea asta“, spune Ozon.

Regizorul lucrase anterior cu Marine Vacth, interpreta lui Chloé, la Jeune & Jolie. La vremea aceea nu se gândise la ea și pentru personajul feminin din Amant dublu. Era prea tânără. Între timp, actrița s-a maturizat, are un copil, a devenit femeie, spune Ozon. „Aici, Marine este o actriță completă, crează cu adevărat un personaj. Secretul este în mintea ei, ea caută cheia să îl elibereze, iar noi suntem exact acolo, cuea, în această călătorie. Intrăm în mintea ei, în fanteziile ei, în stomacul ei“, spune François Ozon.

Ozon: „Între cei doi actori era o chimie erotică reală“

Cât despre Jérémie Renier, regizorul spune că, înainte de a începe lucrul la Amant dublu, în mintea lui Jérémie era încă tânărul pe care îl întâlnise în 1998, la filmările pentru Criminal Lovers (1999), acesta fiind primul film în care îl distribuise pe Renier. A urmat  Potiche (2010). „Nu eram convins să merg cu el la screen tests. Credeam că nu are încă maturitatea neceseară pentru ce va avea de jucat, însă am fost plăcut surprins să descopăr că în acești ani dobândise forță, virilitate“, povestește Ozon. “Iar când a jucat câteva secvențe de test cu Marine, era acolo o adevărată chimie erotică între ei“.

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

L'amant double, François Ozon, Jérémie Renier, Marine Vacth

Alte știri din cinema

Premierele săptămânii 22-28 februarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Chris Pratt este de nerecunoscut în trailer-ul western-ului The Kid

Starul filmelor Marvel şi Jurassic World are aici un rol inedit, de villain

Stallone va juca în Samaritan, „o abordare nouă şi întunecată a genului cu supereroi”

Starul va fi şi producătorul peliculei, prin compania sa, Balboa Productions

Hugh Jackman şi Patrick Stewart vor fi incluşi în Cartea Recordurilor

Cei doi deţin recordul pentru „cea mai lungă carieră drept supererou Marvel live-action”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells