Adriana Irimescu, Bani negri: „Elena simte nevoia să aibă o opinie despre toți și toate”

19 Nov 2020
Scris și regizat de Daniel Sandu, Bani negri (pentru zile albe) are șase episoade. Fiecare episod va fi disponibil săptămânal, începând cu 22 noiembrie, pe HBO GO și la HBO

Elena (Adriana Irimescu) este soția lui Doru (Alexandru Papadopol) în noul serial HBO Bani negri (pentru zile albe), ce are premiera pe 22 noiembrie. Este energică, foarte ageră și simte că lipsește ceva important din viața ei. Dar nu ar face nimic ca să schimbe ceva. Ea speră că într-o zi evenimente externe vor forța o schimbare în viața ei. „ Este soția "hoțului" Doru și mama Mariei, o puștoiaică smart și independentă. Balează între mama-leoaică și soția-"șefă". Judecă tot și știe tot”, spune actrița Adriana Irimescu despre personajul său.

„Este o poveste foarte bine spusă, cu mult umor, iar în vremurile astea e nevoie de umor ca de aer”...

Întrebată dacă are Elena un motto în viață care o definește? Sau o vorbă de duh pe care o vor reține telespectatorii odată ce se lansează serialul, Irimescu menționează replica „... eu nu mai sunt copil”. Și continuă - „aceasta ar putea fi (în diferite forme) replica definitorie pentru personaj, cu toate valențele. "Nu mai sunt copil" - deci nu mai sunt ușor de fraierit, am alte așteptări, m-am resemnat, nu mai visez, viața nu îmi mai poate oferi surprize... Este, mai degrabă, energia personajului”.... Adriana Irimescu mai spune că atributul cel mai important al Elenei este că e o mamă bună, care „face față cu bine situațiilor la care ea și familia ei este supusă”. Totodată, „Elena are o mulțime de defecte, asta o face și amuzantă, dar aș alege nevoia ei de a avea o opinie despre toți și toate ca defect pregnant”.

Calitatea: este o mamă bună 

 Defectul: are o opinie despre toți și toate.

Întrebată ce crede că va aprecia publicul la acest serial, actrița menționează „Povestea, umorul de calitate, jocul actorilor, regia... Fiecare se poate regăsi... nimic nu e forțat, este o poveste foarte bine spusă, cu mult umor, iar în vremurile astea e nevoie de umor ca de aer”.

Sinopsis serial

Cele șase episoade ale serialului spun povestea lui Doru și Ionel, doi tehnicieni de semafor care glumesc într-un bar pe seama ideii de a manipula traficul pentru a jefui o dubă blindată aparținând uneia dintre băncile principale din oraș. În cele din urmă, împotriva voinței lor, ajung să comită acest furt. Toate instituțiile de la care cer ajutor se arată, de fapt, dornice să participe la înfăptuirea jafului și să primească o parte din bani. Cei doi eroi ghinioniști luptă să găsească o cale de mijloc între moralitate și dorința de a supraviețui.

Filmografie Adriana Irimescu:
Scena (2019) -  scurtmetraj, regia Cristian Plesh
Film cu 16 personaje și o pisică (2019) - scurtmetraj, regia Reka Barabas
Taiu (2015) - scurtmetraj, regia Iura Luncașu
High Definition (2011) - scurtmetraj, regia Adrian Sitaru
Cocos Nucifera (2009) - scurtmetraj, regia Rodi Cotenescu
Youth Without Youth (2007), regia Francis Ford Coppola
La urgență (2006 - 2007) - serial TV
Iubire cu pumnul (2006) - film TV
În Familie (2002) - serial TV, regia Adrian Sitaru

Exploreaza subiecte similare:

Adriana Titieni, Bani negri

Alte știri din cinema

Actorul din rolul lui Darth Vader a încetat din viață

Dave Prowse, britanicul din Bristol și fost culturist, devenit celebru pentru rolul lui Darth Vader din originalul trilogiei Războiul Stelelor, a murit la vârsta de 85 de ani

Procesul celor şapte din Chicago: caracatiţa abuzurilor

Când protestele supără puterea, în 1968 şi 2018

Relevanța Globurilor de Aur, readusă în discuție de acuzele că organizația care le decernează e „un cartel”

Plângerea ziaristei atrage atenția asupra unor manevre de culise și trezește semnale de alarmă

Avalanşă de nominalizări la Oscar 2021 pentru Netflix?

Gigantul media ar putea primi cel puţin cinci nominalizări la Oscarul pentru Cel mai bun film

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells