Adrian Sitaru - Valuri la Locarno

de Gloria-Mona Sauciuc în 17 Iul 2007
Adrian Sitaru - Valuri la Locarno

Scurtmetrajul regizorului Adrian Sitaru, finalizat lunile astea, a fost selectionat la Locarno in competitie, in sectiunea “The Leopards of Tomorrow”. Valuri este un scurt metraj de 16 minute, castigator la CNC in 2005.

Sectiunea de filme de scurt metraj din cadrul Festivalului de la Locarno, condusa de Chicca Bergonzi, se intoarce anul acesta intr-un nou format, inaugurand o competitie internationala care inlocuieste competitia anuala precedenta ce se concentra pe industria de film dintr-o anumita tara sau regiune.

Intamplarea din "Valuri" are loc la mare, pe plaja, unde doi oameni sunt pusi in situatii-limita. Un tiganus ajunge sã fie rugat de catre o frumosa mama occidentala de a avea grija de copilul sau de patru ani; un tata si sot plictisit flirteazã în mare cu aceeasi frumoasa straina, încercand sã o invete sã inoate. Insa povestea ia un alt curs atunci cand frumosa mama dispare sub valuri, iar tiganusul realizeaza ca s-a întamplat ceva si poate profita, caci este foarte tentat de camera video si geanta femeii lasate pe plaja.

Adrian Sitaru a fost pana pe 14 iulie la festivalul Paris Cinema cu filmul "Pescuit sportiv" unde a primit un feed back foarte bun din partea publicului; mai mult, un producator francez caruia i-a placut foarte mult filmul si care va incerca, alaturi de Ada Solomon sa transfere pe pelicula productia, s-a oferit si sa produca urmatorul film al lui Adrian Sitaru, un lungmetraj.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells