Ada Condeescu stârneşte pasiuni în Love Island

de Gloria Sauciuc în 25 Iul 2013
Jasmila Zbanic, regizoare bosniacă și membră a juriului Shooting Stars 2013 i-a propus Adei rolul la Berlin

În urmă cu o săptămână se încheiau în Croaţia filmările la Love Island, în regia lui Jasmila Zbanic, cu românca Ada Condeescu în rolul subiectului pasiunii unui cuplu căsătorit.

Jasmila Zbanic, regizoare bosniacă și membră a juriului Shooting Stars 2013, laureată a Ursului de Aur pentru filmul Grbavica (2006), a cunoscut-o pe Condeescu la Berlin, în 2010, apoi s-au reîntâlnit tot acolo, anul acesta, românca reprezentându-ne la Bienală chiar în programul Shooting Stars.

Cu scenariul semnat de Jasmila Zbanic împreună cu faimosul scriitor bosniac Aleksandar Hemon și în rolurile principale cu Ariane Labed (premiul Coppa Volpi pentru cea mai bună actriță în 2010, la Veneția, cu Attenberg), Ermin Bravo şi Ada Condeescu, Love Island îi mai are în distribuţie pe Franco Nero şi Leon Lucev (care semnează ca și co-producător).

Love Island spune povestea unei franțuzoaice însărcinate, care locuiește la Sarajevo împreună cu soțul ei, bosniac. Cuplul pleacă în vacanță pe o insulă de pe coasta Croației, acolo devenind amândoi atrași de o frumoasă tânără...

Proiectul filmului a fost unul controversat, fiind respins în 2011 de la finanțarea ministerului bosniac al culturii pe motiv că „promoveaza pedofilia”, conform Cineuropa. A trebuit ca filmările să se mute în Croația, unde filmul a fost finanțat de către Centrul Audiovizual Croat, apoi din fonduri elvețiene și germane, dar și de programele Eurimages și MEDIA.

Coproducătorii comediei sunt: Produkcija Živa din Croația, Komplizen Film din Germania, Okofilm Productions din Elveţia şi Deblokada din Bosnia. Filmul va fi distribuit internaţional de The Match Factory.

Ada Condeescu se va întoarce pentru a patra oară la Sarajevo luna viitoare, cu filmul Lupu, în regia lui Bogdan Mustaţă, aflat în principala secţiune competiţională a festivalului. Lupu se apropie prin poveste de realismul magic al filmelor lui Kusturica, dar şi de proza fantastică a lui Eliade.

(COPYRIGHT FOTO: AFP/Mediafax - Anne-Christine Poujoulat)

Exploreaza subiecte similare:

Ariane Labed, Ada Condeescu, Franco Nero, Ermin Bravo, Jasmila Zbanic

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Chelbos pe 25 iulie 2013 11:43
romanian beauty :D
xerses pe 26 iulie 2013 11:21
Bravo ei...Este o actrita talentata si merita tot succesul pe care il are.
alex_il_fenomeno pe 4 august 2013 17:19
Asteptam sa ii urmarim prestatia de care se vorbeste atat de bine.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells