Actrita Mihaela Mitrache a incetat din viata

de Razvan Boboc în 19 Feb 2008
Actrita Mihaela Mitrache a incetat din viata

Mihaela Mitrache s-a stins din viata, luni, la varsta de 52 de ani, anunta Teatrul National Bucuresti. De-a lungul carierei s-a remarcat in numeroase roluri de teatru si film. A absolvit Institutul de Teatru si Film Bucuresti, sectia actorie, clasa profesor Marin Moraru, asistent Adriana Popovici, in 1978. Si-a inceput activitatea pe scena Teatrului "Alexandru Davila" din Pitesti, unde, timp de zece ani, a jucat in numeroase piese.

A jucat in filmele: „Filantropica", regia Nicolae Caranfil, „Excursia" - regia Mircea Moldovan, „Balanta" - regia Lucian Pintilie, „Moartea unui artist" - regia Horea Popescu, „Padurea de fagi", regia Cristina Nichitus si „Prea tineri pentru riduri" - regia Aurel Miheles. A interpretat roluri si in coproductii romano-israeliene: “Vremea singuratatii", regia Paul Vogel, „Baby-sitter" si „Milky way" (nominalizare - premiul pentru interpretare feminina la Festivalul de Film de la Ierusalim).

Pe scena Teatrului "Ion Creanga" din Bucuresti a interpretat roluri precum Vidra din "Razvan si Vidra", Mrs. Murdstone din "David Copperfield" sau Corcodusa din "Tiganiada". Din 1994, a jucat pe scena Teatrului National din Bucuresti.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells