Acordul Disney-Fox, aprobat de către Departamentul de Justiție al SUA. Cu o condiție majoră

de Gloria Sauciuc în 1 Iul 2018
Dacă Fox optează pentru o „fuziune parțială”, acordul înseamnă că este „departe de finalizare”

După ce Bob Iger, CEO Disney, a confirmat știrile că firma lui „are intenții” să achiziționeze studiourile 21st Century Fox, acordul a trecut prin mai multe etape intermediare.

Mai recent, Comcast, al doilea cel mai mare furnizor de conținut video prin intermediul mai multor canale, după numărul de abonați, a încercat fără succes să vină cu o contraofertă la propunerile Disney, ce îi includea și pe actorii din distribuția X-Men (franciza Fox) și următorul film X-Men: Dark Phoenix, cu premiera în România pe 15 februarie 2019.

Acum, se pare că unul dintre cele mai mari piedici, anume guvernul american, nu va mai fi o problemă odată ce Departamentul de Justiție a anunțat că aprobă acordul Disney-Fox, scrie uproxx.com.

Conform The Hollywood Report, Departamentul de Justiție „a aprobat fuziunea Disney cu 21s Century Fox”, afirmând totuși că Disney trebuie să vândă rețeaua regională a studiourilor Fox, deoarece altfel acestea riscă să formeze un monopol”.

Deocamdată, entitățile comerciale care nu fac parte din acord cuprind Fox Studios 1, Fox Studios 2 și toate canalurile regionale de sporturi, precum Canalul Fox News, Fox Business Network și rețeaua de difuziune Fox: „Publicul comercial american a avut de câștigat atât timp cât a existat concurență între canalele de cablu Disney și Fox, lucru care a făcut posibil ca tarifele pentru TV din cablu să nu crească exagerat”, a declarat procurorul adjunct Makan Delrahim. „Acordul de azi asigură în continuare concurența între programele TV de sport, unde Disney și Fox erau concurenți la televiziunea prin cablu”, afirma oficialul. Rețeaua de știri și sport a fost deja supranumită „New Fox”.

Dacă Fox optează pentru o „fuziune parțială”, acordul înseamnă că este „departe de finalizare, înseamnă că are mai multe regulamente de satisfăcut, inclusiv unele internaționale”.

Înafară de studiourile TV și de film, acordul include posturile Star India, FX, National Geographic, procentajul de 30% din Hulu și procentajul de 39% din Sky, deținut de către Fox.

Exploreaza subiecte similare:

x-men, X-Men: Dark Phoenix

Alte știri din cinema

Armie Hammer ar putea fi noul Batman

Noile aventuri ale Cavalerului Negru vor ajunge în cinematografe în 2021

Trailer-ul lui Frozen II a devenit cel mai vizionat din istorie din categoria filmelor de animaţie

Animaţia se lansează în cinematografele noastre pe 22 noiembrie

Ursul de Aur a fost câştigat anul acesta de pelicula Synonymes

Filmul românesc Monştri. a obţinut la Festivalului de Film de la Berlin premiul publicului

Filmul „Monștri.” câștigă premiul cititorilor cotidianului german Tagesspiegel

Va rula pe marile noastre ecrane din toamna anului 2019

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 27 iulie 2018 20:26
Speram ca dupa aceasta fuziune Disney cu 21s Century Fox, filmele din seria X-MEN sa fie la fel, sau chiar mai bune decat cele precedente.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells