A murit Jon Landau, producătorul superproducţiilor Titanic şi Avatar

de Ştefan Dobroiu în 7 Iul 2024
Producătorul unor filme care au încasat miliarde, Landau suferea de cancer

Jon Landau, unul dintre cei mai importanţi producători de la Hollywood şi colaborator de trei decenii al lui James Cameron, a murit ieri, după o luptă de 16 luni cu un cancer agresiv. Landau a fost producătorul principal a trei dintre filmele cu cele mai mari încasări din istorie: Titanic, Avatar şi Avatar: The Way of Water. Producătorul avea 63 de ani şi, pe când încă se mai putea dedica activităţilor de producţie, era implicat în transformarea în realitate a planurilor ambiţioase ale lui James Cameron pentru sequel-urile Avatar.

Landau l-a cunoscut pe Cameron atunci când au colaborat îndeaproape la producţia blockbuster-ului True Lies (1994). Deadline scrie că, atunci când Landau şi-a dorit despărţirea de studiourile 20th Century Fox, Cameron l-a întrebat dacă nu vrea să citească scenariul pentru proiectul său secret, "Planet Ice". Acest proiect avea să devină, câţiva ani mai târziu şi după eforturi considerabile de producţie, Titanic. Landau a devenit ulterior şeful companiei Lightstorm Entertainment, prin care James Cameron şi-a dezvoltat toate proiectele viitoare, inclusiv cele două filme Avatar.

După anunţul morţii lui Joe Landau, mai multe nume mari de la Hollywood au făcut declaraţii omagiale. James Cameron a spus că Landau "a produs filme grozave, dar nu prin modul cum îşi folosea influenţa, ci prin modul cum reuşea să inspire şi să insufle dragostea pentru cinema. (...) Am pierdut un prieten drag şi cel mai apropiat colaborator din ultimii 31 de ani. O parte din mine a murit o dată cu el". "Jon Landau a fost cel mai bun şi prietenos dintre bărbaţi. Avea o compasiune uimitoare şi era excepţional în a sprijini şi inspira echipe de oameni extraordinar de creativi", a spus şi Kate Winslet, care a obţinut celebritatea globală o dată cu premiera Titanic, în 1997.

Exploreaza subiecte similare:

Jon Landau, James Cameron, Kate Winslet, True Lies, titanic, Avatar, Avatar: The Way of Water

Alte știri din cinema

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells