A 9-a ediție a Festivalului Internațional de Arte Vizuale VSLO, în perioada 19-26 august 2018

de Cinemagia în 11 Iul 2018
Cursuri și workshopuri gratuite de fotografie, film, pictură și teatru, cu importanți lectori din Grecia, Cehia, SUA, Elveția, Norvegia și România.

Cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Arte Vizuale VSLO va avea loc anul acesta în Vama Veche, în perioada 19-26 august și va aduce, în premieră, lectori din Grecia, Cehia, SUA, Elveția, Norvegia și România, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Cel mai important eveniment dedicate artelor vizuale, VSLO, vă propune și anul acesta cursuri și workshopuri gratuite de fotografie, film, pictură și teatru, cu importanți lectori care au acceptat provocarea organizatorilor de a participa la cel mai neconvențional eveniment de gen din lume.

Și anul acesta, Trofeul VSLO va fi acordat de un juriu de specialitate, alaturi de numeroase premii oferite de sponsorii festivalului: Canon, Sony, Olympus, Silva.

Pasionații de fotografie wildlife se vor putea întâlni și vor putea învăța tainele acestei arte fotografice de la Petr Bambousek (Cehia), multiplu premiat al concursurilor internaționale de gen (Wildlife Photographer of the Year, World Photography Award,2017 Big Picture, Czech Press Photo, Sony World Photography Awards, Golden Deer).

Prezent pentru a doua oară la VSLO, cunoscutul fotograf american Chris Suspect va desluși de această dată tainele „găsirii extraordinarului în ordinar”, în cadrul unui curs de street photography de înalt nivel. Activitatea sa în fotografia de stradă a fost recunoscută la nivel internațional și a fost expusă în Statele Unite, Germania, Georgia, Italia și UK.

Elvețianul Jens Krauer, fotograf official pentru Fujifilm X-Photographer, spune că „împărtășește emoții, nu pixeli” și are lucrări expuse atât în Europa cât și în Statele Unite. Organizează ateliere și seminarii despre fotografia de stradă și despre vizionarea creativă a fotografiei. La VSLO 2018, Krauer va discuta despre abordarea sa în fotografia de stradă și va împărtăși păreri personale cu privire la filozofia și eticasa fotografică: cum să găsești și să fotografiezi subiecte interesante, alb – negru vs color, cum să recunoști personaje reale și cum să realizezi imagini mai puternice cu ajutorul fotografiei candide.

„Fotografia făcută bucăți” este titlul unei discuții la care vor participa Chris Suspect, Jens Krauer, Vali Bărbulescu și Michail Moscholios. Cei patru vor avea un dialog deschis, timp de două ore, desprece face fotografia a fi mai mult decât un act mecanic al copierii realității fotografiate. Petr Bambousek va susține, în premieră la VSLO, un curs de fotografie de noapte wildlife unde „modele”vor fi câțiva șerpi și șopârle, dar și alte animale exotice.

Printre fotografii români care vor avea workshopuri anulacesta la VSLO se numără: Ciprian Strugariu („Moda ieșită din comun”), Vali Bărbulescu („Fotografia – adevăr sau provocare?”), Sebastian Cristea și Andrei Apostol (“Fotografia pe film”),Cristian Crisbășan (Pin-Up Art photography) și Silviu Matei („Fotoreportaj în Vamă”). Un curs de editare foto „De la raw la glam” va fi ținut de Ioan Bragheșiu.

În perioada următoare organizatorii vor anunța detaliile cu privire la workshopul de film, dar și cele legate de proiecțiile de film, vernisaje, târgul de echipamente și cursurile de teatru si pictură pe care le pregătesc în perioada 19-26 august.

Ultimele locuri pentru cursurile și workshopurile gratuite sunt disponibile accesând site-ul www.vslo.ro. Pasionații de fotografie, film, pictură și teatru au la dispoziție un formular de înscriere, iar data limită a înscrierilor este 1 august 2018.

 

Alte știri din cinema

A murit Stan Lee. Legenda culturii pop şi a benzilor desenate s-a stins la 95 de ani

Lee a fost co-creatorul lui Black Panther, Spider-Man, X-Men, Thor, Iron Man şi a multor altor personaje Marvel populare

Noi premii pentru filmul Vinovatul, ce rulează în premieră

Vinovatul/The Guilty rulează acum în 25 de orașe din România

The Grinch este primul în box office-ul SUA, Venom cucereşte China

The Grinch se lansează în cinematografele noastre pe 23 noiembrie

Marvel a dominat The People's Choice Awards, cu Avengers: Infinity War şi Black Panther

Cel mai bun serial TV a fost considerat Shadowhunters: The Mortal Instruments

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells