5Gang: Un altfel de Crăciun devine cel mai popular film românesc din ultimii 24 de ani

de Ştefan Dobroiu în 13 Ian 2020
Comedia cu vloggeri regizată de Matei Dima a depăşit 300.000 de spectatori

Comedia 5Gang: Un altfel de Crăciun a reuşit să întreacă Garcea și oltenii şi să devină cel mai popular film românesc lansat în cinematografele din ţară în ultimii 24 de ani. 5Gang, în regia vlogger-ului Matei Dima, are în acest moment 302.491 de spectatori, cu încasări totale de 5,66 milioane de lei. Reamintim că în 2002 Garcea şi oltenii reuşea, după 12 săptămâni petrecute în programul cinematografelor, să ajungă la 289.830 de spectatori.

În acest moment 5Gang: Un altfel de Crăciun este cea mai populară premieră românească din 1995 încoace, fără să aibă şanse reale să întreacă Paradisul în direct, filmul lui Cornel Diaconu văzut în acel an de 571.484 de români, conform statisticilor făcute publice de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Lansat pe 27 decembrie, 5Gang reuşea să aibă cel mai bun weekend de debut (146.784 de spectatori şi 2,82 milioane de lei încasări) pentru un film românesc de când se fac analize profesioniste de box office în România. Deşi a avut parte de o scădere foarte abruptă de popularitate în a doua săptămână (-70%), filmul avea după zece zile 247.617 spectatori, aproape cât a făcut Oh, Ramona! în 12 săptămâni anul trecut: 260.531, total care i-a asigurat poziţia 11 în topul general al celor mai populare filme din 2019.

Trebuie menţionat că Oh, Ramona! a fost primul film românesc care a reuşit să domine topul săptămânal, întrecând blockbustere de la Hollywood precum Alita: Battle Angel. În weekend-ul lansării 5Gang a detronat Star Wars: The Rise of Skywalker, aflat la a doua săptămână de prezenţă în cinematografe şi pe un număr de ecrane de două ori mai mare (255 faţă de 110). Comedia cu vloggeri a rămas pe prima poziţie şi în a doua săptămână de la lansare, dar weekend-ul acesta a fost întrecută de Like a Boss.

Exploreaza subiecte similare:

5Gang: Un altfel de Crăciun, Oh Ramona!, Star Wars: The Rise of Skywalker, Paradisul în direct, Garcea şi oltenii

Alte știri din cinema

Miniseria The Undoing, cu Nicole Kidman și Hugh Grant, va avea premiera în mai 2020

Regizoarea Susanne Bier și David E. Kelley, creatorul premiat cu Emmy pentru Marile minciuni nevinovate s-au ocupat de proiect

Filmul 5 Minute, de Dan Chișu, din 27 martie la cinema

Producție inspirată de cazul real al protestelor de la proiecția unui film cu tematică LGBT

Eternals va fi „cel mai science-fiction și epopeic dintre toate filmele Marvel”

Filmul are șanse să se demarcheze de restul Universului Cinematografic Marvel, spune unul dintre „Cei eterni”

Femeile și persoanele de culoare, „într-o mare măsură slab reprezentate” la festivalurile de film

La cele mai importante cinci festivaluri de film ale lumii, între regizorii din competiție numai 25% sunt femei

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells