50 de ani de Brad Pitt

de Ştefan Dobroiu în 18 Dec 2013
O vârstă frumoasă pentru un proeminent actor al Hollywood-ului

Am avut deja două întâlniri cu Brad Pitt în 2013, în surprinzătorul hit World War Z şi în Avocatul/The Counselor. Anul 2014 îl începem şi în compania lui, pentru că apreciatul actor face parte din distribuţia lui 12 Years a Slave/12 ani de sclavie, unica premieră din primul weekend al anului viitor. Ieri, când Pitt a împlinit vârsta de 50 de ani, au început să apară pe reţelele de socializare fotografii cu acest important reprezentant al Hollywood-ului şi comentarii de genul: "Brad Pitt a făcut 50 de ani, aşa e că te simţi mai bătrân?". Nu ne simţim nici mai bătrâni şi nici mai tineri din cauza/datorită aniversării lui, dar nu putem să nu comentăm pe seama faptului că o generaţie alături de care mulţi dintre noi au crescut se apropie acum cu paşi repezi de ceea ce se cheamă vârsta a treia.

Brad Pitt a fost o prezenţă constantă în media anul acesta şi datorită partenerei sale Angelina Jolie, cu care formează cel mai adulat cuplu de la Hollywood: în luna mai Jolie dezvăluia că a suferit o dublă mastectomie pentru a anula şansele de a se îmbolnăvi de cancer, boală mortală pentru mama şi mătuşa ei. Jolie i-a mulţumit lui Brad Pitt pentru susţinerea necondiţionată de-a lungul lunilor de intervenţii chirurgicale şi operaţii de reconstrucţie mamară. Actriţa a avut numai cuvinte frumoase pentru cel cu care formează un cuplu din anul 2005, când apăreau împreună în hitul lor Domnul şi doamna Smith. Acum sunt părinţii a nu mai puţin de şase copii.

În acest moment Pitt filmează pentru Fury, o dramă de război aşteptată pe marile ecrane în luna noiembrie a anului viitor. Povestea ne poartă în aprilie 1945, iar în centrul atenţiei este Wardaddy, personajul lui Pitt. Sergent cu mare experienţă în luptă, Wardaddy conduce un tank Sherman şi, împreună cu echipajul său de cinci oameni, pătrunde în spatele liniilor inamice pentru o misiune cvasi-sinucigaşă care ar trebui să zguduie din temelii Germania nazistă. Distribuţia este completată de Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Peña şi Jason Isaacs. Regizor este David Ayer, un specialist în tensiune şi adrenalină, cunoscut pentru Training Day, care i-a adus un Oscar lui Denzel Washington, şi End of Watch.

Fondator al Plan B, o companie de producţie cu activitate intensă în peisajul hollywoodian, Pitt poate lăsa ani de zile să treacă fără să joace în vreun film, dar cu siguranţă asta nu se va întâmpla în 2014, deşi actorul nu are niciun alt proiect oficial anunţat.

Acum se scrie scenariul la World War Z 2, regizorul fiind deja ales în persoana lui Juan Antonio Bayona, spaniol ce şi-a dat examenul în genul horror cu excelentul Orfelinatul, iar anul trecut lansa The Impossible/Paradisul spulberat. Recent Plan B a terminat o colaborare fructuoasă cu Paramount şi a semnat un contract pe trei ani cu studiourile Regency, ceea ce înseamnă că în curând am putea afla veşti cât se poate de bune despre viitorul cinematografic al lui Brad Pitt.

În orice caz, actorul a jucat în suficiente filme de referinţă la Hollywood pentru a se putea retrage liniştit din faţa reflectoarelor. Are patru nominalizări la Oscar, cea mai recentă pentru filmul biografic Moneyball, şi cinci nominalizări la Globul de Aur, cu o statuetă câştigată în 1996 pentru excelenta sa partitură din 12 Monkeys. În 2011, filmul său The Tree of Life a câştigat trofeul Palme d'Or la Cannes, încă un trofeu pentru două decenii de celebritate (a cunoscut faima mondială în 1994, cu Interviu pentru un vampir) care l-au transformat într-unul din puternicii Hollywood-ului.

Foto: actorul în filmul cu cele mai mari încasări ale carierei: World War Z.

Care este filmul tău preferat din cariera lui Brad Pitt?

Exploreaza subiecte similare:

Brad Pitt, Angelina Jolie, Moneyball, Fury, World War Z, 12 Years a Slave

Alte știri din cinema

Cristian Mungiu, distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

Este cea mai mare distincţie oferită de statul francez şi vine că o recunoaştere pentru activitatea sa cinematografică

Unele dintre cele mai premiate documentare VR din lume pot fi văzute gratuit în Bucureşti

Până duminică, între orele 14:00 – 22:00, publicul poate experimenta gratuit în Veranda Mall poveștile care au schimbat modul în care privim lumea

Thor: Ragnarok, o fundație construită pe mitologia scandinavă

Filmul „Thor: Ragnarok” este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în avanpremieră începând din 26 octombrie 2017, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos

Regizorul italian Antonio Piazza, la închiderea Les Films de Cannes à Bucarest

250 de actori participă la a doua ediție a workshopului Managing Talents

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 19 decembrie 2013 13:35
Cred ca Seven,7 years in tibet si Interview with a vampire.Astea 3
lili22 pe 19 decembrie 2013 13:40
E un barbat frumos, dar sa nu uite, cind joaca alaturi de unul talentat nici macar nu este nominalizat pentru Oscar, vezi rolul din Inglorious Basterds
robywolf19 pe 19 decembrie 2013 15:40
Troy, The curious case of Benjamin Button si Meet Joe Black!!! Atat ca film cat si ca prestatie actoriceasca!!!
lav pe 19 decembrie 2013 15:46
fight club, the curious case of Benjamin Button si moneyball
Theodor2011 pe 19 decembrie 2013 17:49
Troy, Se7en, Seven Years in Tibet si Inglourious Basterds
MikkaelWolfganger pe 19 decembrie 2013 18:03
Sa fac un top 3(personal) bune si nebune(ca tot suntem mari amatori de topping).

3 Bune:

3.12 Monkeys
2.Inglorius Bastards
1.Snatch

Mentiune: Moneyball

3 Ne-bune:

3.Mr. and Mrs. Smith
2.Troy
1.The Counselor

Mentiune:Ocean's(oricare dintre ele).

Theodor2011 pe 20 decembrie 2013 16:42
Troy, chiar nu ti s-a parut un film bun? Hmm
ionutzoo7 pe 19 decembrie 2013 21:59
Se7en,Fight Club,12 monkeys,Snatch,Inglorious Bastards,Ben. Button,Meet Joe Black.Adevarul e ca Pitt chiar e un actor bun.Se7en si Fight Club mi se par cele mai bune.
Nimicdinceparafi pe 20 decembrie 2013 00:11
Kalifornia, Interview with a vampire si Killing Them Softly - filmele in care a jucat cel mai bine. World War Z,Mr. & Mrs. Smith si Seven Years in Tibet - ca entertainment.
Musa.del.Arte pe 20 decembrie 2013 13:24
The tree of life
Darksnakeheart pe 20 decembrie 2013 17:22
Nu m-a încîntat niciodată ca actor......Seven rămîne după părerea mea cel mai ok film al său, dar și acolo a fost susținut de o distribuție remarcabilă....Un rol surprinzător de bun și în Troy,păcat că filmul a avut un scenariu mediocru...În restul filmelor sale putea fi înlocuit de oricare alt actor.
alex_il_fenomeno pe 14 februarie 2014 13:59
Un mare actor, dar tot rolurile de dinainte de 2005 cred ca raman cele mai bune ale sale.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback