5 detalii nemaipomenite despre premiera Star Wars VII

de Ştefan Dobroiu în 20 Dec 2015
Printre ele, ce cameo fenomenal a avut Daniel Craig în sequel

Sunt deja săptămâni de când presa internaţională vuieşte despre premiera Star Wars: Trezirea Forţei, despre care s-a spus că ar fi devenit un eveniment mai popular şi mai interesant pentru marele public decât premiile Oscar. Ca să fim în ton cu interesul fanilor, am publicat prima cronică din România, dar şi un material despre recordurile bătute de Star Wars VII şi giganticul său succes financiar. Astăzi, ceva mai uşurel: cinci detalii amuzante, interesante sau de-a dreptul demente despre premieră şi reacţiile globale provocate de ea.  

Ce credeau prietenii lui John Boyega despre rolul său
John Boyega, actorul în vârstă de 23 de ani care îl interpretează în film pe Finn, noul personaj principal masculin, a dezvăluit la apariţia sa în emisiunea lui Jimmy Fallon că prietenii săi nu erau foarte convinşi că rolul lui Finn este foarte consistent. De fapt erau mai degrabă convinşi că rolul lui era de figuraţie. "I-am dus la premiera de la Londra şi după film au zis: 'Hei, John, nu ştiam că apari aşa mult în film, credeam că eşti doar figurant'. Le-am zis: 'Fraţilor, am lucrat de luni până vineri timp de doi ani de zile, ce credeaţi că fac acolo?'".

Propulsat acum în rândul starurilor internaţionale, Boyega profită cât poate de imensa popularitate a filmului: actorul a avut apariţii surpriză la mai multe proiecţii din New York, salutându-i pe fani la genericul de final.

Fani furioşi din cauza unei proiecţii defectuoase
Poţi merge la film şi să-l întâlneşti pe John Boyega sau... poţi să ai parte de o proiecţie defectuoasă. Spectatorii unei proiecţii 3D la Arclight, unul dintre cele mai aglomerate cinematografe din Hollywood, au avut neplăcuta surpriză ca plăcerea vizionării să le fie stricată de un proiector care nu a funcţionat cum trebuie. Ţipete, obscenităţi şi tropăit din picioare s-au făcut auzite la jumătatea proiecţiei de vineri spre sâmbătă, când imaginea a "îngheţat" exact în mijlocul aventurilor din îndepărtata galaxie. "Proiectorul s-a stricat la jumătatea lui Star Wars şi toată lumea a ÎNNEBUNIT", a scris un fan pe twitter. Proiecţia a fost reluată 2D, dar publicul a pierdut o bună parte din poveste.

Acelaşi lucru s-a întâmplat în Atlanta, când una din primele proiecţii mondiale ale filmului a fost oprită din cauza unei pene de curent. Şi nu o dată, ci de trei ori, publicul trebuind să stea în sală nu mai puţin de patru ore pentru a vedea filmul în întregime.

Daniel Craig are cel mai cool cameo din 2015 - ATENŢIE, URMEAZĂ SPOILERE!
S-a scris la un moment dat în timpul filmărilor la studiourile Pinewood din Londra că Daniel Craig a făcut o vizită consistentă pe platouri. Ei bine, Entertainment Weekly a aflat în sfârşit ce rol a interpretat actorul! Nu i se vede faţa, dar are o apariţie semnificativă într-una din cele mai relevante (şi pentru unii supărătoare scene) din film. Atenţie, dacă nu ai văzut încă Trezirea Forţei, următoarele rânduri s-ar putea să-ţi dezvăluie amănunte importante despre poveste.

Capturată de Kylo Ren (Adam Driver), Rey (Daisy Ridley) se află încătuşată într-o celulă de pe baza Starkiller. Este păzită de un stormtrooper, căruia îi porunceşte, punându-şi la încercare aptitudinile Jedi recent descoperite: "Ai să mă dezlegi şi apoi vei părăsi celula lăsând uşa deschisă". Iniţial reacţia soldatului nu este de bun augur ("Ba am să te leg mai strâns, lepădătură"), dar după o nouă încercare acesta se va supune. Noi credem că este unul dintre cele mai amuzante şi cool cameo-uri văzute în ultima vreme la cinema.

Spectator bătut din cauza spoilerelor
Recunoaştem că am avut nevoie să citim întreaga ştire publicată de Thegoodlordabove.com pentru a ne da seama că este o păcăleală. Niciun fan nu a fost bătut (deocamdată) pentru că ar fi dezvăluit spoilere, dar situaţia prezentată de site-ul menţionat mai sus este atât de verosimilă şi amuzantă, încât ştirea a avut 650.000 de vizualizări în o singură zi. Conform autorului, un fan ar fi dezvăluit un spoiler major mulţimii ce aştepta să intre în cinema joi noaptea, fiind imediat luat la bătaie de trei spectatori (un wookie, un stormtrooper şi un Bobba Fett) disperaţi să vadă filmul. Poliţia ar fi fost chemată la locul faptei şi nu numai că agresorii nu au fost arestaţi, dar un reprezentant al poliţiei chiar ar fi spus că, date fiind condiţiile, "agresiunea este justificată". Da, nici nouă nu ne plac spoilerele!

Toată lumea merge la Star Wars
În Spania, mai mulţi candidaţi la postul de premier, pentru care sunt alegeri duminica aceasta, au declarat că îşi vor petrece ultima zi înainte de vot în familie, dar nu acasă, ci la cinema: Mariano Rajoy, actualul premier şi favoritul acestui scrutin, este printre cei care au dat politica pe fantastica aventură din universul imaginat de George Lucas.

Ce altă ştire despre Trezirea Forţei ţi-a atras atenţia în ultimele zile?

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Daniel Craig, J.J. Abrams, George Lucas

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 21 decembrie 2015 09:34
Succesul SW 7 se datorează în mare parte așteptării prelungite care a trecut de la ultimul film din serie realizat in 2005. La aceasta se adaugă si faptul că filmul are fff multi fani, asa cum nu se pot lăuda alte pelicule. Dar primul motiv rămâne cel legat de așteptarea/nerăbdarea de a vedea un film făcut de altcineva decât ”părintele” SW, George Lucas. Personal, mie mi-a plăcut filmul. Dacă este să am un regret/minus pe care să-l aduc filmului este la coloana sonoră, si aici mă refer in special la faptul că, la anumite scene (in special decisive), G. Lucas concepea bucăți/piese aparte in ton cu ”imnul” filmului, ceea ce la SW-7 lipseste. Părerea mea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells