5 detalii inedite despre Vikings: Valhalla, sezonul 2

de Ştefan Dobroiu în 17 Ian 2023
Ce îi aşteaptă pe Leif, Freydis şi Harald în continuarea serialului Netflix?

Sezonul al doilea din popularul serial Vikings: Valhalla, prequel al superhitului Vikings, s-a lansat pe 12 ianuarie în lumea întreagă. Noi ne-am grăbit să dăm play şi îţi enumerăm în materialul de mai jos mai multe detalii inedite care te-ar putea tenta să te întorci în lumea sângeroşilor eroi scandinavi.

Unde încep personajele noul sezon?
Acţiunea din sezonul secund începe la câteva luni de la violentul final al primului sezon. Şi de această dată în centrul atenţiei se află Leif Eriksson (Sam Corlett), sora lui Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) şi ambiţiosul prinţ Harald Sigurdsson (Leo Suter). Sam Corlett spune despre personajul său că îşi începe noile aventuri într-un loc pe care nimeni nu l-ar invidia: "Se simte neajutorat şi lipsit de spranţă şi caută din răsputeri să dea un nou sens vieţii". Dar nu trece mult şi hazardul îl va împinge pe Leif spre un destin exemplar.

În acelaşi timp, Freydis şi Harald se ascund în mijlocul sălbăticiei, unde se bucură de o nouă lună de miere. Cei doi iubiţi nu ar mai vrea să revină în civilizaţie, dar destinul nu va întârzia să-i tragă de mânecă, în chipul cel mai crud cu putinţă. Şi Harald, acum un paria în Scandinavia, va avea multe de îndurat până când va ajunge la rangul şi influenţa pe care i le-a consemnat istoria.

Cât de reale sunt personajele?
Atât Leif, cât şi Freydis şi Harald au existat în realitate. Pentru o informare facilă, poţi verifica paginile lor de pe Wikipedia, dar, atenţie, s-ar putea să-ţi strici plăcerea vizionării dacă ştii de la început ce-i aşteaptă pe cei trei. Cum istoria a fost până nu demult mai generoasă cu omagierea bărbaţilor decât a femeilor, cel mai misterios personaj de pe afişul serialului este categoric Freydis. Dacă detaliile biografice lasă de dorit, mai multe saga scandinave consemnează totuşi că aceasta era o războinică neîntrecută, deci serialul nu se îndepărtează prea mult de spiritul ei.

Va întâlni Leif dragostea?
De-a lungul primului sezon, Leif depune toate eforturile pentru a-şi proteja sora, a-i plăti datoria de onoare şi a scăpa cu viaţă dintr-un lung şir de confruntări violente şi periculoase călătorii pe mare. Cu atâtea pe cap, nu a fost timp şi de dragoste pentru el, dar lucrurile s-ar putea schimba în sezonul doi. Spunem doar că pe cea care îi va atrage atenţia o cheamă Miriam şi este interpretată de Hayat Kamille, o actriţă din a cărei filmografie fac parte şi roluri secundare din Murder on the Orient Express şi Death on the Nile. Miriam este de origine siriană şi este inspirată de o învăţată musulmană din oraşul Alep, din secolul al X-lea.

Noi scene de anvergură impresionantă
Multe scene dificile din punctul de vedere al producţiei vor putea fi văzute de-a lungul sezonului doi, dar poate cea mai impresionantă este transportarea unei ambarcaţiuni vikinge pe o sanie uriaşă de-a latul unei câmpii îngheţate, în timpul unei călătorii a lui Leif şi Harald spre Constantinopol. Interesant este faptul că, din raţiuni de eficientizare a producţiei, scena a fost filmată vara în Irlanda, zăpada şi toate elementele ce sugerează frigul extrem fiind realizate cu ajutorul efectelor speciale clasice şi a tehnologiei CGI.

Şi totuşi, ce înseamnă viking?
Deşi serialul şi toate producţiile similare folosesc acest cuvânt pentru a denumi populaţiile din nordul Europei, din punct de vedere istoric "vikingii" nu se identificau ca atare. Cuvântul denumeşte mai degrabă o acţiune, anume atacarea unor comunităţi îndepărtate pentru glorie şi pradă de război.

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells