22 cele mai așteptate filme ale toamnei. O perioadă eclectică la cinema

de Gloria Sauciuc în 7 Sep 2016
Comediile romantice românești dau puternic replica celor americane, misterul, acțiunea de la maeștri ai genului, dar și SF de calitate, plus fantasy și supereroi ce deschid o lume mistică

Pe 1 septembrie, Cinemagia vă prezenta cele mai importante titluri pe care distribuitorii români le vor aduce luna aceasta în cinematografe. Astăzi trecem în revistă cele mai așteptate filme ale toamnei, concentrându-ne pe lunile octombrie și noiembrie, nu înainte de a vă reaminti că din 9 septembrie putem să vedem în cinematografe propunerea la Oscar a României, filmul Sieranevada, al lui Cristi Puiu, dar și povestea eroului american Chesley 'Sully' Sullenberger (Tom Hanks). Bridget Jones rămâne însărcinată pe 16 septembrie, dată la care se lansează la cinema și replica românească a comediei americane - și anume filmul #Selfie 69. Cei Şapte Magnifici vor face dreptate într-o lume fără lege pe 23 septembrie, iar specialii copii ai domnişoarei Peregrine ne vor uimi cu puterile excepționale dar și vulnerabilitatea din 30 septembrie. Iată cum continuă toamna pe marile ecrane de la noi.

The Girl on the Train, 7 octombrie

Inspirat dintr-o carte de succes, filmul o are ca protagonistă pe Rachel, care face naveta cu trenul, la New York, zi de zi. Femeie-voyeur, Rachel şi-a făcut un obicei să spioneze casa unui anume cuplu, pentru ca într-o zi să observe terifiată ceea ce pare a fi o crimă. Ca urmare, Rachel începe o investigaţie pe cont propriu. Filmul, promovat ca un al doilea Gone Girl, e cu Emily Blunt şi Rebecca Ferguson în rolurile feminine şi cu Tate Taylor - cel care a semnat imaginea pentru The Help - în spatele camerei. Să vedem dacă filmul va puncta ceea ce Gone Girl nu a reuşit, şi dacă are şanse la o nominalizare în principala categorie a Premiilor Oscar.

Două lozuri, 7 octombrie

Când Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță intră în pielea a trei tăntălăi care pierd un loz câștigător înainte să revendice marele premiu, promisiunea unor hohote de răs la cinema e garantată. Așteptăm filmul pentru simpaticele personaje tânte create de cei trei actori, savoarea anilor când o Dacia 1300 era bunul cel mai râvnit și peripeții care mai de care mai trăsnite. Două lozuri, în regia lui Paul Negoescu, a zguduit de râs sălile TIFF, Anonimul și Ceau, Cinema!, unde a fost proiectat în această vară.

Inferno, 14 octombrie

Inferno, cea mai nouă aventură a lui Robert Langdon (Tom Hanks), vine pe ecrane pe 14 octombrie 2016. Eroul va ajunge la Roma şi Florenţa pentru a salva, nici mai mult şi nici mai puţin, viitorul rasei umane cum un virus mortal e pe cale să fie eliberat. Fanii cărților lui Dan Brown deplâng faptul că nu a fost ecranizată cartea The Lost Symbol și atrag atenția că romanul Inferno, al patrulea și ultimul din seria cu Robert Langdon duce lipsă de suspans.

Kubo şi lăuta magică, 14 octombrie

Trailerul filmului ne-a atras atenția asupra realizării grafice deosebite a acestei animații. Povestea e a unei călătorii de maturizare, pe parcursul căreia sunt presărate o mulțime de „probe” pentru micuțul protagonist.

Toni Erdmann, 21 octombrie

E filmul străin în care se vorbește cel mai frumos despre România. De altfel, 85% din film e turnat în țara noastră și are o consistentă distribuție românească. Regizoarea Maren Ade este preocupată de relația dintre un tată (Peter Simonischek) și o fiică (Sandra Huller) aflată la vârsta adultă. Cei doi s-au înstrăinat, iar încercarea tatălui de a găsi o cale de comunicare cu fiica lui, Ines (Sandra Hüller), e firul roșu al poveștii și sursa emoțiilor și zâmbetelor.

Jack Reacher: Never Go Back, 21 octombrie

Continuarea filmului din 2012 este ecranizarea romanului Never Go Back, scrisă de Lee Child. Acţiunea îl prezintă pe Reacher în drum spre vechea sa bază militară din Virginia, pentru a lua cina cu o femeie numită recent comandatul bazei. Însă, când ajunge acolo, este acuzat de acte de violenţă asupra unui coleg şi de viol. Cum nu-şi aminteşte de niciuna dintre aceste „scăpări”, protagonistul este hotărât să facă totul pentru a ieşi basma curată şi a scoate adevărul la lumină. Ed Zwick este scenarist și regizor pentru sequelul realizat de studiourile Paramount.

Juste la fin du monde, 28 octombrie

Juste la fin du monde vine de la „copilul teribil” al cinema-ului, premiat cu Grand Prix anul acesta la Cannes. De ce așteptăm filmul? Pentru un regal cinematografic oferit de Gaspard Ulliel, Marion Cotillard, Léa Seydoux și Vincent Cassel și o manieră de filmare ce ne apropie excesiv de chipul personajelor, așa încât sunt surprinse memorabil emoțiile, îndoielile, ezitările, nervozitatea. E acordat spațiu tăcerilor, reflecțiilor, într-o bijuterie de film. Juste la fin du monde este inspirat de piesa omonimă a lui Jean-Luc Lagarce, în care un scriitor se întoarce acasă pentru a anunța familiei vestea morții iminente.

Rings, 28 octombrie

Al treilea film al celei mai celebre francize de origine japoneză prezintă evenimentele petrecute înainte de The Ring 2. Cu treizeci de ani înainte de apariția casetei ucigașe, Samara Morgan este adoptată după ce mama ei naturală a înnebunit. Maltratată de părinții adoptivi, Samara este închisă într-un puț, ceea ce dă naștere celebrului blestem. Ca multe alte filme de groază japoneze, și acesta se bazează pe imaginea neliniștitoare a unei fetițe cu păr lung și negru, care-i acoperă fața.

Doctor Strange, 4 noiembrie

De ce așteptăm „Doctor Strange”? Cel puțin din două mari motive. În primul rând, are o distribuţie de categorie A, cu Benedict Cumberbatch în rolul principal, flancat de Chiwetel Ejiofor, Tilda Swinton, Mads Mikkelsen și Rachel McAdams. În al doilea rând, și mai important, această călătorie a lui Strange va deschide partea magică și mistică a Universului Cinematografic Marvel şi va lăsa loc unor evoluții emoţionante și interesante în viitor.

Snowden, 11 noiembrie

Filmul spune povestea lui Edward Snowden, fostul contractor NSA (National Security Agency), care a dezvăluit informații cu privire la operațiunile de supraveghere a organizației și a fost urmărit de atunci de guvernul american. Scris și regizat de Oliver Stone, care are două Oscaruri pentru regie și un al treilea pentru scenariu, filmul e atactiv și pentru distribuția ce-i include Joseph Gordon-Levitt, Nicolas Cage, Melissa Leo, Shailene Woodley şi Tom Wilkinson, dându-i o mulţime de actori faimoşi să-i echilibreze dialogul.

Arrival, 11 noiembrie

De ce așteptăm acest SF? Dincolo de calificativul maxim obținut pe rottentomatoes.com, criticii de film care l-au văzut îl omagiază pentru că e „plin de idei deștepte și imagini îndrăznețe” (Time Out), „susținut de o interpretare interiorizată a lui Amy Adams, bogată în profunzime emoțională”, Arrival e „o dramă SF matură, ce menține la cote mari tensiunea și frica în timp ce atinge coarda sensibilă a iubirii și pierderii”. Un lingvist este chemat de armată pentru a oferi suport în efortul de comunicare cu extratereștrii. Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker sunt capetele de afiș ale SF-ului.

The Handmaiden, 18 noiembrie

De ce așteptăm Mademoiselle (The Handmaiden/Agassi)? Pentru că este filmul maestrului Park Chan-Wook cu cea mai subtilă și perfidă manifestare a violenței. Unii ar considera filmul „soft” față de anterioarele Oldboy și Lady Vengance, însă e doar o aparență. Gălețile de sânge lipsesc, într-adevăr, dar tema răzbunării este din nou prezentă. O tânără este obligată de unchiul pervers să citească încă din adolescență povestiri erotice în fața unui public exclusiv masculin. Fata este prizoniera acestui pervers. Dar momentul revanșei se ivește la orizont.

Fantastic Beasts and Where to Find Them, 18 noiembrie

Oscarizatul Eddie Redmayne devine Newt Scamander, cel mai celebru magizoolog din lume, care călătoreşte printre cele mai fantastice creaturi şi ne readuce universul Harry Potter într-o altă rundă de filme. „Fantastic Beasts and Where to Find Them” este un film aşteptat, al cărui scenariu este scris în premieră de J.K. Rowling.

Inimi cicatrizate, 18 noiembrie

Regizorul român Radu Jude continuă, cu acest nou lungmetraj, premiat la Festivalul de Film de la Locarno, să exploreze „relația omului cu corpul, cu finitudinea și cu degradarea corporală”, temă abordată și în scurtmetrajul O umbră de nor. Inimi cicatrizate e bazat pe viața și opera unuia dintre cei mai mari scriitori români, Max Blecher, numit de Eugen Ionescu un „Kafka român”. În centrul atenţiei este Emanuel (Lucian Teodor Rus, actor aflat la debut în lungmetraj), un tânăr evreu din Roman care vine la sanatoriul medicului Ceafalan (Şerban Pavlu) pentru a confirma un crunt diagnostic: tânărul suferă de tuberculoză osoasă. Apariţia frumoasei Solange (Ivana Mladenovic), o fostă pacientă vindecată după ani de suferinţă, îl face pe Emanuel să viseze la viitor.

Moana, 25 noiembrie

De ce așteptăm filmul? Disney a dat lovitură după lovitură în ultimii doi ani, așa că „Moana” vine deja cu unele așteptări, mai ales după „Zootopia”, plăcuta surpriză Disney din această primăvara. „Moana” are câţiva aşi în mânecă, gata să-i dea statutul de star de box-office, printre care Dwayne „The Rock” Johnson și compozitorul/textierul Lin-Manuel Miranda. În plus, este prima prinţesă Disney polineziană.

Underworld: Blood Wars, 25 noiembrie

După un al patrulea film al seriei considerat dezamăgitor de către fani, iată că Blood Wars readuce în atenție universul Underworld. La un an după ce începea filmările la Praga, iată că Anna Foerster, frecventa colaboratoare a lui Roland Emmerich pe partea de imagine, va prezenta fanilor seriei Underworld cel de-al cincilea film. De scenariu - al cărui scurt sinopsis stipulează că Selene (Kate Beckinsale) luptă ca să pună capăt o dată pentru totdeauna războiului dintre clanul Lycanilor și facțiunea Vampirilor care au trădat-o - s-a ocupat Cory Goodman (The Last Witch Hunter). Starul lui Outlander, Tobias Menzies, și interpretul lui Tywin Lannister din Game of Thrones, actorul Charles Dance, se alătură distribuției conduse de Kate Beckinsale şi Theo James (David).

Exploreaza subiecte similare:

The Magnificent Seven, Sully, Sieranevada, The Girl on the Train, Două lozuri, Inferno, Kubo and the Two Strings, Toni Erdmann , Jack Reacher: Never Go Back, Juste la fin du monde, Doctor Strange, Snowden, Arrival, Fantastic Beasts and Where to Find Them, The Handmaiden , Underworld: Blood Wars, Moana, Inimi cicatrizate, Rings

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 7 septembrie 2016 17:06
gloria,esti la un search distanta sa afli ca Underworld 5 a fost amanat pentru Ianuarie
Gloria pe 7 septembrie 2016 21:24
Distibuitorul roman al filmului comunica data de 25 noiembrie, asa cum am scris in articol.
cavallioty pe 8 septembrie 2016 08:13
nu cred ca distribuitorul roman isi permite sa mentina o data daca la mama lui a fost amanat,este o diferenta cand primeste din start o data a premierei distincta si alta cand filmul este amanat
camaleonii pe 8 septembrie 2016 14:49
Din ce stiu eu Inferno a fost mai bine primit de catre fanii lui Dan Brown decat The Lost Symbol. The Lost Symbol este considerata cea mai slaba carte din ce am citit pe multe site-uri de specialitate....ce surse foloseste cinemagia nu stiu :) .
Si apropo de The Lost Symbol...filmul se afla in atentia studiourilor Sony / Columbia, iar la un moment dat a existat chiar si un scenariu pe masa regizorilor. Insa a aparut la scurt timp cartea Inferno, iar TLS a fost amanat pe termen nedefinit. Insa cu siguranta daca Inferno va avea rezultate bune la boxoffice, productia pentru TLS va fi pornita.

mihnea_aspru95 pe 11 septembrie 2016 17:06
THE LOST SYMBOL, nu cred ca-l va mai face, deoarece seamana izbitor cu unul din cele doua filme NATIONAL TREASURE.
alexandra_oprisan pe 8 septembrie 2016 22:26
Abia astept Kubo şi lăuta magică, Juste la fin du monde, Doctor Strange, Fantastic Beasts and Where to Find Them dar si Moana
Theodor2011 pe 11 septembrie 2016 14:30
Sully: Miracolul de pe râul Hudson, si remake'ul Cei Şapte Magnifici, sunt cele mai asteptate filme de catre mine

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells