2016. Cele mai așteptate filme ale anului (partea I)

de Gloria Sauciuc în 6 Ian 2016
Iată o listă a titlurilor cu cele mai mari așteptări în rândul cinefililor, alcătuită de redactorii de la The Hollywood Reporter, titluri cu dată de lansare până la mijlocul acestui an. Revenim cu partea a doua tot săptămâna aceasta

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Fără să aibă încă o dată de lansare în România, 13 Hours este unul dintre cele mai interesante proiecte ale acestui an. Michael Bay lasă deoparte Transformerii pentru a regiza acest film politic sub egida Paramount. Filmul ecranizează romanul lui Mitchell Zuckoff despre atacul din 2012 asupra bazei americane din Libia, soldat cu moartea ambasadorului SUA Christopher Stevens, scrie The Hollywood Reporter. Centrându-se pe echipa de forțe speciale care încearcă să-l salveze pe Stevens, filmul ar putea să redeschidă subiecte pe atunci fierbinți legate de Hillary Clinton, la acea vreme Secretar de Stat. Distribuția îi numără pe John Krasinski, James Badge Dale, Max Martini și Pablo Schreiber. Freddie Stroma intră in pielea unui agent CIA sub acoperire aflat în Benghazi, Libia, în momentul dramaticului atac.

Dirty Grandpa/Bunicul Dezlantuit, cu premiera în România pe 5 februarie

Chiar înainte de nunta lui, un tip mai mereu crispat (Zac Efron), este păcălit să-şi conducă bunicul (Robert De Niro ), un fost general de armată pervers, în Florida, pentru vacanța de primăvară.

Hail, Caesar!, cu premiera românească pe 19 februarie

Hail, Caesar! urmărește povestea șefului unui studio de film din anii 50, în perioada epocii de glorie a Hollywood-ului. Eddie Mannix (un Josh Brolin cu pălărie), al cărui actor de categorie A pentru rolul principal, Baird Whitlock (George Clooney) a fost răpit în timpul producției ultimului lor film, Hail,Caesar! (Ave, Cezar!), pornește într-o cursă contra cronometru să-l găsească. În film mai apar Tilda Swinton în rolul unei ziariste de cancan, Ralph Fiennes în rolul unui regizor, Frances McDormand și Jonah Hill. De asemenea, Channing Tatum și Scarlett Johansson apar în roluri de actori.

Allegiant/Seria Divergent: Allegiant, din 11 martie

Va avea premiera în România pe 11 martie 2016, cu o săptămâna înainte de lansarea oficială a filmului „Seria Divergent: Allegiant” în Statele Unite ale Americii. Performanţa vine ca urmare a demersurilor întreprinse de compania Freeman Entertainment pentru a asigura lansarea în premieră mondială a producţiei Lionsgate/Summit, „Seria Divergent: Allegiant”, în unele teritorii din Europa Centrală şi de Est, în care distribuitorul este operaţional. Acţiunea continuă evenimentele din Insurgent, cu Tris (Shaileene Woodley) şi Four (Theo James în afara zidurilor ce mărgineau oraşul Chicago, descoperind ce se ascunde dincolo. Din distribuţia filmului mai fac parte Naomi Watts, Octavia Spencer şi Jeff Daniels. Robert Schwenke revine la cârma producţiei.

Kung Fu Panda 3, cu premiera în România pe 18 martie

Jack Black revine în rolul de voce al mult- îndrăgitului urs panda Po în seria animată de succes, de data aceasta pentru a-și reîntâlni tatăl (Bryan Cranston) pierdut cu mult timp înainte. Po va antrena un întreg oraș secret de ursuleți panda, pentru a-l da jos pe răul Kai. Ce de-al treilea film din serie este prima producție de anvergură a DreamWorks Animation de când a început colaborarea cu Oriental DreamWorks din China. Uniunea a presupus și o investiție de 330 de milioane de dolari în 2012. În roluri de voce revin Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan, Seth Rogen, Lucy Liu, David Cross, Kate Hudson și J.K. Simmons.

Zoolander 2, cu premiera pe 12 februarie

Continuarea de la Paramount a comediei din 2001 ni-i readuce pe modelele masculine Derek Zoolander (Ben Stiller) și Hansel (Owen Wilson) care vor face echipă pentru a-i salva „pe cei mai frumoși oameni din lume” de un plan criminal. Cei doi și-au făcut apariția pe podiumul Săptămânii modei de la Paris, în martie anul trecut, prezentând costume Valentino, ca parte a campaniei lor de promovare a filmului. Penélope Cruz, Kristen Wiig și Benedict Cumberbatch joacă în film, iar regia e semnată de Stiller însuși, după un scenariu de Justin Theroux.

Deadpool, din 12 februarie în cinematografe

Ryan Reynolds apre în rolul fostului luptător în forţele speciale devenit mercenar. În film, îl vedem trecând printr-un experiment special, parte dintr-un plan Weapon X care îl lasă cu cicatrici, dar şi cu puteri supranaturale de vindecare a la Wolverine. Înarmat cu noile sale abilităţi plus umorul negru, el îl va vâna pe cel care i-a distrus viaţa, dar şi pe alţi câţiva eroi negativi. După declaraţiile producătorului Simon Kinberg, se pare că nu vor fi compromisuri în noua adaptare. „Deadpool este un film interzis sub 18 ani. Are scene interzise. Nimic nu e tabu. Fie te dedici depăşirii unor limite cu acest film, fie nu”. Miller este cel care răspunde de acest film, lucrând în baza unui scenariu de Rhett Reese şi Paul Wernick.

Zootopia, cu premiera la noi pe 4 martie

În imaginara societate a animalelor ce se aseamănă lumii oamenilor, Jason Bateman ș Ginnifer Goodwin conduc distribuția de voci, în rolurile unui vulpoi scamator și a unei iepuroaice polițiste ce pune la mare preț litera legii. Între cei doi se leagă o improbabilă prietenie atunci când un mister iese la iveală. Idris Elba, J.K. Simmons, Jenny Slate și Octavia Spencer commpletează distribuția de voci a producției Walt Disney Animation, cu regia semnată de trei persoane - Byron Howard (Tangled), Rich Moore (Wreck-It Ralph) și Jared Bush.

Batman V Superman: Dawn of Justice, din 25 martie

Temându-se că acţiunile supereroului privit ca un zeu rămân nesupravegheate, puternicul şi formidabilul apărător al Gotham-ului îl provoacă pe salvatorul adorat, modern al Metropolis-ului, în vreme ce lumea nu se poate hotărî de ce tip de erou are mai mare nevoie. Cum Batman şi Superman sunt în război, apare o nouă ameninţare ce pune omenirea într-un pericol fără precedent.

My Big Fat Greek Wedding 2 (1 aprilie)

O continuare a comediei din 2002, „Nuntă a la grec“.

The Jungle Book, din 15 aprilie

După ce a regizat o aventură culinară în care a şi jucat, Chef, Jon Favreau (cel aflat la cârma primelor două filme Iron Man) şi-a concentrat atenţia pe aventurile lui Mowgli, binecunoscutul personaj din romanul lui Rudyard Kipling, ecranizat de Disney în 1967. Neel Sethi îl va interpreta pe Mowgli, Bill Murray şi Ben Kingsley le vor da voce lui Baloo, respectiv Bagheera. Vocea şapelui Kaa va fi cea a lui Scarlett Johansson, vocea a lupoaicei Raksha va fi cea a Lupitei Nyong’o, cea a lui Shere Khan va fi asigurată de Idris Elba, iar King Louie va ordona şi cânta cu glasul lui Christopher Walken.

The Huntsman Winter's War, cu premiera pe 22 aprilie

Cu mult înainte ca Ravenna (Charlize Theron), malefica regină, să fie, aparent, învinsă de sabia curajoasei Alba ca Zăpada, a fost martora plecării din regat a surorii sale, Freya (Emily Blunt), după ce aceasta a suferit o trădare care i-a frânt sufletul. Freya, care are puterea de a îngheța orice inamic, și-a petrecut viața în castelul său de gheață izolat crescând și pregătind o întreagă legiune de vânători letali, printre care și Eric (Chris Hemsworth) și războinica Sara (Jessica Chastain), pentru a vedea că preferații săi au sfidat singura și cea mai importantă cerință a sa: să-și înghețe pe vecie inima, ca să nu se poată îndrăgosti niciodată. Când Freya află despre moartea surorii sale, își somează soldații să ducă Oglinda Magică la singura vrăjitoare care mai are abilitatea de a-i extrage puterile. Dar, odată ce descoperă că Ravenna poate fi readusă din adâncurile aurite ale oglinzii, tărâmul magic va avea acum de înfrunat o forță întunecată de două ori mai puternică. E timpul ca armata lor să se arate invincibilă în fața celor doi războinici alungați pentru că au încălcat regula fundamentală a reginei lor. Dar e și timpul ca Eric și Sara să lupte pentru a le învinge pe cele două regine malefice, dar și pentru a reuși să se apropie pentru totdeauna unul de celălalt.

Captain America: Civil War, premiera: 6 mai

Prăpădul stârnit de Ultron pe Terra face guvernele lumii să se întrebe dacă există vreo şansă să îi ţină în frâu pe supereroi. O lege mondială îi obligă pe aceştia să se deconspire autorităţilor. Dacă Tony Stark susţine legea, Căpitanul America crede că aceasta limitează libertăţile individuale. Alţi supereroi se aliază poziţiilor celor doi Răzbunători, iar curând se va ajunge la un război civil al supereroilor. Cine va învinge şi cu ce preţ?

Snowden, fără o dată a premierei în România

Filmul prezintă povestea lui Edward Snowden, fostul subcontractor al NSA, care s-a refugiat în Rusia după ce a dezvăluit amploarea spionajului american.

Angry Birds, premiera: 13 mai

Animația, bazată pe cel mai popular joc pe telefon, promite să dezvăluie - de data aceasta - de ce sunt păsările atât de furioase. Distribuit de Sony Pictures/InterComFilm Distribution, animația ni-i va aduce pe marile ecrane pe Jason Sudeikis, în rolul lui Red, păsăroiul cu atitudine sarcastică, dar și pe Josh Gad, Danny McBride, Bill Hader, Maya Rudolph, Kate McKinnon, Keegan-Michael Key, Tony Hale și Peter Dinklage. Fergal Reilly plus Clay Kaytis regizează filmul.

X-Men: Apocalypse, premiera pe 20 mai

Oscilația lui Magneto (Michael Fassbender) între Bine și Rău va lua o întorsătură neașteptată în X-Men: Apocalypse, întrucât acesta va fi înrobit de misteriosul Apocalypse (Oscar Isaac). În regia lui Bryan Singer, cea mai nouă parte a francizei X-Men de la Fox îi mai are în distribuție pe James McAvoy, Jennifer Lawrence, Alexandra Shipp, Ben Hardy, Nicholas Hoult, Rose Byrne și Evan Peters. Fețele noi sunt Tye Sheridan, Sophie Turner, Lana Condor și Kodi Smit-McPhee în rolul mutanților Cyclops, Jean Grey, Jubilee, respectiv Nightcrawler.

Now You See Me 2 (10 iunie)

Daniel Radcliffe și Lizzy Caplan sunt adițiile acestui sequel, în care îi vom revedea cu scamatorii ce taie răsuflarea pe Jesse Eisenberg, Woody Harrelson și Dave Franco, coordonați mai mult sau mai puțin din umbră de către Mark Ruffalo. Morgan Freeman și Michael Caine vor recâștiga oare ce au pierdut în primul film?

Warcraft, premiera pe 10 iunie

Versiunea pentru marele ecran a popularului joc MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) este regizată de Duncan Jones și îi are în centru pe Lothar (Travis Fimmel) și Durotan (Toby Kebbell), un om și un orc gata să lupte împreună atunci când rasele lor sunt amenințate de o forță demonică. În vara acestui an vom vedea dacă adaptarea costisitoare a popularului joc video va atrage „hoarde” de fani, astfel încât parteneriatul dintre studiourile Universal și producătorul Legendary Pictures să câștige forțe proaspete.

Finding Dory, premiera pe 17 iunie

Ellen DeGeneres revine în rolul de voce ca Dory, peștele care suferă de pierderea memoriei pe termen scurt, în acesastă continuare a popularei animații Pixar din 2003, Finding Nemo. Albert Brooks se reîntoarce în pielea lui Marlin, ca și Ed O'Neill, Ty Burrell și Kaitlin Olson. În acest nou episod Dory află că s-a născut la Institutul de Biolgie marină din California, un centru de readaptare pentru viețuitoarele marine, după care a fost eliberată în ocean la o vârstă fragedă. Flashbackurile vor fi o parte importantă din film, și vor fi realizate în 2D, conform publicației The Hollywood Reporter, ca să redea cât mai fidel amintirile lui Dory.

Independence Day: Resurgence, premiera pe 24 iunie

Continuarea marca Fox a producției din 1996 are loc la 20 de ani după prima invazie extraterestră. Cu Roland Emmerich din nou în scaunul regizoral, sequel-ul îi are în distribuție, alături de Will Smith, Jeff Goldblum, Judd Hirsch, Bill Pullman și Vivica A. Fox., pe Jessie Usher, în rolul fiului personajului jucat de Smith și pe Liam Hemsworth.

Exploreaza subiecte similare:

Warcraft, X-Men: Apocalypse, Snowden, Captain America: Civil War, The Huntsman Winter's War, The Jungle Book, Batman V Superman: Dawn of Justice, Zootopia, Deadpool, Zoolander 2, Kung Fu Panda 3, Hail Caesar!, 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, Michael Bay, Mitchell Zuckoff, John Krasinski, James Badge Dale, Max Martini, Pablo Schreiber, Freddie Stroma, Josh Brolin, George Clooney, Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Frances McDormand, Jonah Hill, Channing Tatum, Scarlett Johansson, Jack Black, Bryan Cranston, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan, Seth Rogen, Lucy Liu, David Cross, Kate Hudson, J.K. Simmons, Ben Stiller, Owen Wilson, Penélope Cruz, Kristen Wiig, Benedict Cumberbatch, Justin Theroux, Ryan Reynolds, Simon Kinberg, Rhett Reese, Paul Wernick, Jason Bateman, Ginnifer Goodwin, Idris Elba, Jenny Slate, Octavia Spencer, Byron Howard, Tangled, Rich Moore, Wreck-It Ralph, Jared Bush, Chef, Jon Favreau, Rudyard Kipling, Neel Sethi, Bill Murray, Ben Kingsley, Christopher Walken, Charlize Theron, Emily Blunt, Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Edward Snowden, Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride, Bill Hader, Maya Rudolph, Kate McKinnon, Keegan-Michael Key, Tony Hale, Peter Dinklage, Fergal Reilly, Clay Kaytis, Michael Fassbender, Oscar Isaac, Bryan Singer, James McAvoy, Jennifer Lawrence, Alexandra Shipp, Ben Hardy, Nicholas Hoult, Rose Byrne, Evan Peters, Tye Sheridan, Sophie Turner, Lana Condor, Kodi Smit-McPhee, Duncan Jones, Travis Fimmel, Toby Kebbell, Finding Dory, Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Ed O'Neill, Ty Burrell, Kaitlin Olson, Independence Day: Resurgence, Will Smith, Jeff Goldblum, Judd Hirsch, Bill Pullman, Vivica A. Fox, Liam Hemsworth, Dirty Grandpa, The Divergent Series: Allegiant, Now You See Me 2, My Big Fat Greek Wedding 2

Alte știri din cinema

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Mary & George: un penis, o orgie sau o trădare pe minut

Serialul disponibil pe Sky Showtime aruncă o privire ireverenţioasă spre aristocraţia britanică de la 1600

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 6 ianuarie 2016 14:03
Sigur nu ma voi duce la aceste filme, bune pentru generatia facebook.
spartacus pe 6 ianuarie 2016 16:38
Ce nu inteleg eu la insirarea asta de filme este ce cauta pe ea ZOOLANDER 2????? Sa fim seriosi putin macar, ok?... (am scris iar comment-ul deoarece la primul nu imi citeste numele filmului mentionat).
bogyvaly pe 8 ianuarie 2016 09:47
Complet de acord!
rob1cul pe 9 ianuarie 2016 01:25
Oameni buni voi chiar nu stiti nici pana acum ca filmul Warcraft VA FI despre primul razboi, din primul joc WARCRAFT, care este un joc RTS, foarte putin RPG, dar in mare parte RTS, Real Time Strategy, nicidecum MMORPG. Warcraft nu este aceelasi lucru cu World of Warcraft. Diferentiati odata treaba asta, pentru ca sunt oameni care nu stiu la ce sa se astepte de la el, sau poate au auzit de WoW si se gandesc ca nu va fi cine stie ce, sau li se va parea plictisitor din cauza ca se vor face comparatii cu LOTR. Dar povestea din primele 3 jocuri Warcraft, care sunt RTS nici nu poate fi comparata cu LOTR la cat de complexa este. Unele caractere din filmul actual nici nu exista in World of Warcraft. O sa mai fie cel putin inca 2 filme daca nu si mai multe pana se va ajunge la povestea din MMORPG-ul World of Warcraft.
florin_petrila pe 14 ianuarie 2016 18:59
Cele mai asteptate filme pentru mine in 2016:
Ianuarie: 13 Hours: The Secret Soldiers Of Benghazi - pare promitator, deoarece ultima data cand Michael Bay a regizat un film inspirat din fapte reale, a iesit "Pain & Gain", care a fost un film bunicel in comparatie cu alte filme ale lui Bay
Februarie: Hail, Caesar ! - regizat de fratii Coen si cu acea distributie, cred ca va iesi un film bun
Deadpool - de data asta se pare ca il vom primi pe adevaratul Deadpool pe marile ecrane
Martie - Batman v Superman: Dawn Of Justice - mi-a placut "Man Of Steel", sper ca acesta sa intreaca asteptarile
Aprilie - Elvis & Nixon
Mai - Captain America: Civil War - sper ca va pastra acea maniera de film cu spioni a predecesorului sau
Snowden - un subiect interesant pentru un film, cu Joseph Gordon-Levitt in rol principal si Oliver Stone ca regizor, sper sa nu dea gres
X-Men: Apocalypse - dupa esecul X-Men Origins Wolverine, seria si-a revenit cu prequel-urile, X-Men First Class si Days Of Future Past fiind cele mai bune din serie (in opinia mea), asa ca sper ca Apocalypse sa incheie trilogia prequel.
Iunie: Teenage Mutant Ninja Turtles: Out Of The Shadows - pare interesant, cel putin din trailer, sper sa nu dea gres, ca si filmul din 2014
Iulie: The BFG - cu acest film, Spielberg se intoarce la filmele de familie, iar eu cred ca o sa fie un film bun, la fel ca E.T., un alt film de familie regizat de Spielberg
Bourne 5 - planuiesc sa ma uit la celelalte filme Bourne, deoarece imi place genul de film cu spioni, sper ca Bourne 5 se va ridica la asteptari

florin_petrila pe 14 ianuarie 2016 21:08
Partea a II-a: August: Suicide Squad - al treilea film din universul DC, interesant faptul ca va fi din perspectiva antagonistilor Septembrie: Sully - o alta poveste adevarata adaptata de Clint Eastwood, cu Tom Hanks in rol principal, cred ca va fi un film cu sanse la premiile de anul viitor Octombrie: Gambit - sper sa fie bun, nu sunt prea familiar cu personajul Noiembrie: Doctor Strange - daca succesul celor de la Marvel continua, ma astept ca si Doctor Strange va fi un film bun Decembrie: Assassin's Creed - cred ca este primul film facut dupa jocuri care cred ca va fi bun, pentru ca are un regizor bun si o distributie pe masura. Sa speram ca nu va fi schimbat prea mult materialul de la care a pornit.
H4cK3RuL pe 22 ianuarie 2016 09:52
Now You See Me 2 cu Daniel Radcliffe in prim-plan pare destul de interesant.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells