2016: 15 animaţii de aşteptat

de Ştefan Dobroiu în 5 Ian 2016
Iată cele mai colorate producţii pentru mici şi mari

Este poate cel mai îndrăgit gen cinematografic pentru că reuşeşte foarte adesea să-i aducă în faţa marelui ecran pe toţi membrii familiei. 2016 ne tentează cu cel puţin 15 animaţii deja programate pentru premieră, iar numărul lor va creşte cu siguranţă dacă distribuitorii români vor continua să aducă titluri mai puţin cunoscute şi promovate, aşa cum au făcut anul trecut. Iată mai jos recomandările, dar şi aşteptările noastre cu privire la premierele animate ale anului, inclusiv cu data lansării.

Citeşte şi detalii despre toate premierele lunii ianuarie.

Norm of the North/Norm de la Polul Nord
Data premierei: 15 ianuarie
Cu un scenariu ce pare a fi un Madagascar inversat, Norm de la Polul Nord îl are în centrul atenţiei pe ursul alb Norm (Rob Schneider). Dispreţuit pentru că nu poate vâna, Norm va deveni vedeta unei misiuni de salvare a ţinuturilor îngheţate din Antarctica: când oamenii încep să vină în număr tot mai mare să locuiască la Pol, ursul alb pleacă la New York pentru a descoperi misterul din spatele acestei bizare migraţii. Planurile de afaceri ale unui mogul imobiliar îl vor face pe Norm şi pe aghiotanţii săi lemingi (nişte pufoşenii indestructibile ce par a fi versiuni rudimentare ale pinguinilor din Madagascar) să ia măsuri pentru a salva Polul Nord. De apreciat pentru consistentul mesaj "verde".

The Boy and the Beast/Băiatul şi bestia
Data premierei: 22 ianuarie
Cu încasări de 50 de milioane de dolari, animaţia s-a clasat pe locul doi în box office-ul japonez anul trecut. Povestea ne arată o prietenie imposibilă: cea dintre băieţelul Kyuta, pierdut în Tokyo, şi bestia Kumatetsu, locuitor al unei lumi fantastice populate de animale vorbitoare. Antrenat de Kumatetsu, Kyuta va ajunge eroul unei aventuri extraordinare ce implică ambele lumi. Filmul a avut o premieră românească în selecţia festivalului Anim'est.

Zootopia
Data premierei: 4 martie
Studiorile Disney au investit extrem de puţin în promovarea acestei animaţii ce s-ar putea transforma într-una din cele mai plăcute surprize ale primăverii. În oraşul Zootopia, unde animalele trăiesc în pace, se leagă un improbabil parteneriat între iepuroaica poliţistă Judy (Ginnifer Goodwin) şi vulpoiul cam certat cu legea Nick (Jason Bateman). Judy vrea să devină cea mai apreciată poliţistă din oraş, dar curând îşi va da seama că va avea mult de muncă pentru a-şi impresiona colegii, impozanţi rinoceri şi hipopotami. Cazul unei vidre dispărute îi va da lui Judy o şansă la celebritate. Din distribuţia animaţiei mai fac parte Shakira (în rol de gazelă), Idris Elba şi J.K. Simmons.

Kung Fu Panda 3
Data premierei: 18 martie
Un posibil gigantic hit animat al lui 2016, Kung Fu Panda 3 ni-l arată din nou pe mâncăciosul Po (Jack Black) în acţiune. Filmul are o premisă cel puţin interesantă: după ce îl întâlneşte pe tatăl său (Bryan Cranston), Po ajunge într-un sanctuar al urşilor panda, unde are parte de provocări din cele mai neaşteptate, inclusiv atenţiile lui Mei Mei (Kate Hudson), disperată să-i devină soţie. În acelaşi timp, un spirit străvechi începe să terorizeze China, furând puterile maeştrilor kung fu. Ai ghicit: numai Po va putea salva situaţia, dar pentru asta va avea nevoie de ajutorul noii sale familii, ai cărei membri neîndemânatici vor avea nevoie de un antrenament ieşit din comun pentru a face faţă periculosului antagonist.

Ratchet and Clank
Data premierei: 6 mai
Cei doi protagonişti ai unei populare serii de jocuri video fac trecerea pe marele ecran. Filmul regizat de Kevin Munroe (TMNT) va arăta cum s-au întâlnit cei doi eroi, dar şi cum Ratchet, un simplu mecanic care visează să devină un poliţist galactic, are o şansă la îndeplinirea visului său. Paul Giamatti îl intepretează pe preşedintele Drek, liderul unei forţe impresionante ce de-abia aşteaptă să distrugă galaxia Solana.

Angry Birds
Data premierei: 13 mai
Probabil că doar vreo doi boşimani din Africa nu au jucat Angry Birds până acum, ceea ce ne face să credem că animaţia regizată de Fergal Reilly şi Clay Kaytis va fi un subiect de atentă analiză a modului cum poate fi ecranizată o serie de jocuri. În ciuda unor trailere nu întrutotul convingătoare, animaţia va fi un succes de casă cert. Eroul filmului este Red (Jason Sudeikis), care, în ciuda faptului că nu este prea popular printre semenii săi, se va dovedi un lider plin de iniţiativă atunci când pe insula păsărilor ajung porcii verzi conduşi de Leonard (Peter Dinklage) şi puşi pe furat ouă.

Finding Dory
Data premierei: 17 iunie
Am spune că este cel mai aşteptat sequel animat al anului. Interpretată de aceeaşi Ellen DeGeneres, simpatica eroină amnezică îşi va aduce deodată aminte că are o familie şi va deveni preocupată de regăsirea celor apropiaţi. Marlin şi Nemo o vor ajuta, iar călătoria îi va aduce pe coasta Californiei, unde se află Institutul de viaţă marină Monterey. Se pare că aici se află familia lui Dory, dar intrarea în institut e doar începutul unor aventuri extraordinare. Ed O'Neill şi Ty Burrell, apreciaţii actori din serialul Modern Family, se numără printre noile achiziţii vocale din distribuţia filmului.

Ice Age: Collision Course
Data premierei: 15 iulie
Oare a cincea parte a francizei va reprezenta o întoarcere la formă, după dezmăgitoarea parte a patra? Collision Course ni-l arată pe Scrat activând o farfurie zburătoare prăbuşită în gheţurile Arcticii, iar aventura sa în spaţiu proiectează o nouă ameninţare la adresa Terrei: asteroizii distrug ţinutul unde sălăşluiesc Sid (John Leguizamo), Manny (Ray Romano), Diego (Denis Leary) şi prietenii lor, forţându-i să îşi găsească un nou cămin.

The Secret Life of Pets
Data premierei: 5 august
I-am da acestei animaţii produse de Illumination Entertainment (compania din spatele seriei Despicable Me) premiul pentru cea mai eficientă campanie de promovare: trailerele care arată ce fac animalele noastre de companie când rămân singure acasă sunt de departe cele mai simpatice ale unei animaţii din 2016. Louis C.K. este vocea lui Max, un terrier foarte supărat când stăpâna lui, Katie, îl adoptă pe Duke, un căţel care urma să fie eutanasiat. Dar Max va trebui să dea uitării râca lui cu Duke când în bloc îşi face apariţia Snowflake (Kevin Hart), un iepuraş alb a cărui înfăţişare inofensivă nu se potriveşte deloc cu planurile de răzbunare pe animalele de companie fericite alături de stăpânii lor.

Sausage Party
Data premierei: 19 august
Cu o poveste marca Seth Rogen, animaţia are o premisă mai mult decât ofertantă: un cârnat căzut dintr-un coş de cumpărături începe o periculoasă călătorie pentru a ajunge înapoi în raionul său. Eroul are şi un termen limită: vânzările de 4 iulie, când ar trebui să-şi împlinească destinul. Rogen, Jonah Hill şi Michael Cera interpretează cârnaţi, Kristen Wiig este o chiflă de hot dog (ar trebui să ne aşteptăm la glume ireverenţioase), Edward Norton un covrig, iar Salma Hayek un taco. Festinul începe pe 19 august.

Kubo and the Two Strings
Data premierei: 2 septembrie
O poveste din Japonia antică, animaţia îl are în centrul atenţiei pe Kubo, un băiat curajos care are grijă de mama lui într-un mic sat de pe ţărm. Când un spirit din trecut caută răzbunare, Kubo se va trezi prins într-un conflict ce-l transformă într-o ţintă a mâniei zeilor şi a monştrilor apelor. Pentru a scăpa cu viaţă, eroul trebuie să găsească armura tatălui său, un samurai legendar. Matthew McConaughey, Charlize Theron, Ralph Fiennes şi Rooney Mara oferă vocile acestei producţii Laika.

Storks
Data premierei: 23 septembrie
Dacă vrei să-i dezvălui puştiului tău cum se fac copiii, Storks cu siguranţă nu este un punct bun de pornire. Pornind de la premisa că nou-născuţii au fost aduşi dintotdeauna de berze, Storks oferă o variantă ultra-tehnologizată a acestui special tip de livrare, inspirată probabil de activitatea giganţilor retailer-i online precum Amazon. Când o încurcătură creată de o barză pe nume Junior (Andy Samberg) ameninţă bunul renume al companiei, berzele sunt gata de orice pentru a dovedi că sunt în continuare cele mai demne de încredere pentru livrarea copiilor.

Trolls
Data premierei: 4 noiembrie
Animaţia Dreamworks este inspirată de celebrele jucării-trol cu părul vâlvoi create de tâmplarul danez Thomas Dam. Puţine sunt detaliile despre poveste dezvăluite până acum, dar ştim că Anna Kendrick şi Justin Timberlake interpretează doi troli, prinţesa Poppy şi Branch, care se aventurează în afara lumii lor, înfruntând pericole ce le vor dezvălui adevărata fire. Kendrick şi Timberlake îşi vor folosi şi talentul muzical pentru rolurile lor, animaţia fiind descrisă drept o comedie muzical.

Moana
Data premierei: 25 noiembrie
Animaţia Disney regizată de Ron Clements şi John Musker ne poartă în Oceania vremurilor străvechi şi ne arată aventurile Moanei, o tânără navigatoare care porneşte în căutarea unei insule legendare pentru a-şi salva familia. De-a lungul călătoriei, Moana îl va întâlni şi pe Maui (Dwayne Johnson), un semizeu care îi va oferi ajutorul său. Ca fapt divers, animaţia va fi lansată în Italia cu titlul Oceania, publicaţiile locale explicând decizia Disney prin asemănarea numelui eroinei cu cel al unei starlete porno din anii '80, Moana Pozzi.

Sing
Data premierei: 16 decembrie
Terminăm anul cântând în cor datorită unei noi producţii Illumination Entertainment. Sing spune povestea lui Buster (Matthew McConaughey), un urs koala care vrea să dea lovitura în lumea teatrului. Pentru a reuşi, îi cere ajutorul lui Eddie (John C. Reilly), o oaie neagră. Reese Witherspoon o interpretează pe Rosita, o purcică gata să devină star după ce în adolescenţă a renunţat la muzică pentru a-şi creşte cei 25 de purceluşi, Scarlett Johansson este un porc spinos punk, iar Seth MacFarlane un şoricel care cântă jazz.

Care crezi că este cea mai interesantă animaţie a anului?

Exploreaza subiecte similare:

Norm of the North, Finding Dory, The Boy and the Beast, Zootopia, Kung Fu Panda 3, Ratchet and Clank, Angry Birds, Ice Age: Collision Course, The Secret Life of Pets, Sausage Party, Kubo and the Two Strings, Storks, Trolls, Moana, Sing

Alte știri din cinema

Coco, emoţionant până la lacrimi

Animaţia Pixar, ce se lansează astăzi în cinematografele noastre, este o aventură vibrantă, amuzantă, despre familie, unitate şi înţelegere

Comedia Mame bune şi nebune 2, o nouă perspectiva asupra Crăciunului

„Intenţia este aceea de a dărâma o parte din normele prin care ne torturăm spunându-ne că nu suntem mame suficient de bune”, spune producătoarea filmului

Policierul Les Petits Meurtres d’Agatha Christie, la TV5Monde

Noua serie va avea patru episoade și va fi difuzată în fiecare vineri, de la ora 22:00

S-a stins vulcanul Stela Popescu

A devenit o prezenţă indispensabilă în serile de voie-bună pe care ni le dăruia săptămânal televiziunea, strecurate abil şi curajos prin potopul de emisiuni „pe linie”, la începutul anilor 1970

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 5 ianuarie 2016 22:49
astept sa vad cum o sa fie Kung Fu Panda 3
Cretzulynne pe 15 aprilie 2016 17:29
Cum se intampla ca sunt atatea animatii interesante intr-un singur an ?! E fara precedent! Niciun an nu a avut o asemenea oferta in animatie! In 2014 au fost doar 10 filme care au meritat a fi urmarite, iar in 2015 doar 15...Dar 2016 a venit cu 20 de filme ce merita a fi urmarite!... Daca intuiesc bine, se pare ca oferta, in urmatorii ani, va creste exponential.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells