20 de filme de călătorie, în premieră națională la Itinerama Travel Film Festival

de Cinemagia în 11 Sep 2020
Printre titlurile din selecţia ediţiei se numără Été 85, Babyteeth și Terrible Jungle

Între 14 şi 23 septembrie Itinerama Travel Film Festival deschide Teatrul de Vară Herăstrău și Cinematograful Elvire Popesco pentru cinefilii pasionați de aventuri. Într-o perioadă în care pandemia de coronavirus închide tot mai multe granițe, organizatorii și-au propus să își ducă publicul în vacanță și au pregătit filme de călătorie care să le aline dorul de ducă celor care au călătorit prea puțin sau deloc în această vară.

Organizată în depline condiții de siguranță și respectând măsurile de prevenție a răspândirii coronavirusului, ediția a şasea a festivalului a pregătit 20 de titluri de lungmetraj în premieră națională, multe dintre ele cu palmares festivalier impresionant. Festivalul debutează luni, 14 septembrie, la Teatrul de Vară din Herăstrău cu o comedie romantică ce ne poartă în idilica Franță rurală – À l'abordage (2020). În regia lui Guillaume Brac, filmul a câştigat un premiu FIPRESCI anul acesta la festivalul de la Berlin.

În următoarele nouă zile de proiecții publicul va putea călători spre destinații exotice alături de actori îndrăgiți. Spectatorii se vor putea aventura în jungla exotică a Guyanei Franceze alături de Catherine Deneuve în Teribble Jungle, cel mai nou film al celebrei actriţe, sau își vor pune hainele groase pentru a explora Antarctica alături de actorul spaniol Javier Bardem în Sanctuary (2019), un documentar despre pinguinii de pe continentul înghețat.

"Călătoria va continua spre plajele Normandiei cu o altă premieră națională, o proiecție specială a dramei romantice Été 85 a celebrului regizor francez Francois Ozon, despre care acesta spunea că aduce pe ecran ce a fost cel mai frumos și mai sexy în anii '80. Prezentat în selecția oficială a Festivalului de la Cannes, filmul, în registrul clasic al lui Ozon, oferă o adevărată doză de iubire și optimism pe de-o parte, dar și misterul și obsesiile unui amour fou", spune Cristian Curus, directorul festivalului.

Organizatorii Itinerama Travel Film Festival au pregătit o colaborare cu distribuitori români în care vor fi organizate patru proiecții speciale pentru două titluri străine și două românești. A doua seară de festival va aduce publicului o proiecție specială cu Babyteeth: Prima iubire (2019), câștigătorul Trofeului Transilvania și al Premiului Publicului pentru Cel mai bun film din competiția TIFF de anul acesta. Distribuit de Bad Unicorn, filmul – care a primit până acum 11 premii – a avut premiera internațională în competiția Festivalului de Film de la Veneția și i-a adus actorului Toby Wallace Premiul Marcello Mastroianni pentru Cel mai bun debut. Babyteeth: Prima iubire va fi lansat în cinematografele din România pe 25 septembrie, aveți șansa așadar să îl vizionați cu 10 zile înainte dacă achiziționați bilete la proiecția din Itinerama Travel Film Festival.

Cea de-a doua proiecție specială este cea a filmului Soții de militari (2019), cu Kristin Scott Thomas pe afiș. Filmul spune povestea soțiilor unor militari care luptă în Afghanistan și care găsesc soluția perfectă pentru a evada din universul casnic dominat de anxietate şi teama că soţii nu li se vor mai întoarce acasă. Filmul va transmite spectatorilor o doză de optimism, binevenită în perioada pe care o traversăm.

CineTalks Live cu Irina Margareta Nistor
Filmele fără introducere sunt ca cinele fără apetit. E nevoie de un ghid care să creeze un context, să dea o serie de insight-uri și repere care transformă o simplă vizionare într-o adevărată experiență. La cea de-a VI-a ediție ITFF criticul de film Irina Margareta Nistor dă iarăși voce filmelor, de data aceasta nu dublând dialogul, ci creionând detalii care în timpul peliculei vor prinde contur pentru a completa imaginile de pe ecran.

“Când mi-au propus colegii de la Itinerama Travel Film Festival să mă alătur proiectului, am spus da fără cea mai mică ezitare. Eu încă am un strop de speranță că vom putea să călătorim din nou într-un viitor apropiat și cred că filmele proiectate în acest festival ne vor inspira în alegerea destinațiilor. Cred că este foarte important să existe un festival dedicat filmelor de călătorie deoarece este o nișă neexplorată suficient în circuitul festivalier, dar și pentru că ne ține trează dorința de varietate și este el însuși un proiect de tipul road-movie deștept și dătător de inspiraţie”, este de părere Irina Margareta Nistor, realizator CineTalks Itinerama Travel Film Festival.

Biletele pentru Itinerama Travel Film Festival sunt disponibile pe eventbook.ro și în rețeaua de parteneri Eventbook.

Mai jos posterul ediţiei:

Exploreaza subiecte similare:

Catherine Deneuve, Toby Wallace, Été 85, Babyteeth, Javier Bardem, Terrible Jungle, Kristin Scott Thomas, Military Wives

Alte știri din cinema

Documentarul Impresioniști secreți în premieră la Happy Cinema București

Filmul explorează revoluția din artă adusă de mișcarea impresionistă, și prezintă 50 de comori ascunse, expuse pentru prima dată la Roma în Palazzo Bonaparte.

Avem sinopsis oficial pentru Monster Hunter, ecranizarea jocului video omonim

În fața unei primejdii care le-ar putea distruge lumea, acești viteji luptători își combină forțele pentru lupta supremă

Sequel-ul la The Passion of the Christ va fi „cel mai amplu film din istorie”

Mel Gibson lucrează la scenariul lui The Passion of the Christ: Resurrection de câțiva ani buni

Tenet are rezultate bune la box-office pe măsură ce publicul se întoarce, încet-încet, în săli

China, cu 5,6 milioane de dolari la al treilea weekend de rulare al filmului, încă este pe locul 1 la încasări

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells