« Înapoi la pagina festivalului

18 filme de scurtmetraj româneşti la Cannes, în Short Film Corner

de Cinemagia in 20 Apr 2013
18 filme de scurtmetraj româneşti la Cannes, în Short Film Corner

18 filme de scurtmetraj româneşti au fost selecţionate de un juriu format din profesioniști din industrie pentru a fi prezentate la Festivalul de Film de la Cannes, în Short Film Corner, a anunţat săptămâna trecută Asociaţia Secvenţe, iniţiatorul programului  Romanian Short Waves, prin producătorul Dan Burlac - directorul programului.

Filmele alese, obligatoriu produse după data de 1 ianuarie 2012, sunt „Cod roşu", de Hanno Hofer, „Wonderland", de Peter Kerek, „Copacul", de Mihai Şofronea, „Colecţia de arome", Igor Cobileanski, „Vaca finlandeză" (foto), de Gheorghe Preda, „Picurar", de Napoleon Helmis, „Plimbare", de Mihaela Popescu, „Ana", de Mirona Radu, „Ovo", de Eva Pervolovici, „Sistemul respirator la păsări", de Alina Manolache, „Hahol", de Goran Mihailov, „Waste", de Anton Groves, „Bad Penny", de Andrei Creţulescu, şi „My Baby", de Luiza Pârvu, „Treizeci", de Victor Dragomir, „De azi înainte", de Dorian Boguţă, „Boxed In", de Ilinca Neagu, şi „Între deja şi nu încă", de Ioana Mischie. Proiecţiile filmelor vor avea loc pe 19 mai şi pe 23 mai, începând cu ora 11.30, în sălile din Palatul Festivalului de la Cannes.

Lansată în anul 2004, secțiunea Short Film Corner oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea să-şi prezinte filmele, să se întâlnească şi să pună bazele unor viitoare colaborări. Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurtmetraj și de aceea participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

Romanian Short Waves este un program care urmărește promovarea filmelor independente și a celor de școală și este susținut de Asociatia Secvențe înca din anul 2008. Alături de participarea la Short Film Corner, la ediția 2012 scurt-metrajele selecționate au fost proiectate și la Les Film de Cannes a Bucharest (octombrie 2012) și Stufstock (iulie 2012).

Asociaţia Secvenţe a primit 62.500 lei la ultimul concurs organizat de CNC pentru proiectul Romanian Short Waves 2013.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 31 mai 2013 14:59
Macar la acest capitol suntem mai activi ca niciodata.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells