14 lucruri mai puțin știute despre The Dark Knight

de Georgiana Dorobanțu în 13 Aug 2020
Probabil unul dintre cele mai bune filme cu supereroi din toate timpurile, The Dark Knight încă fascinează publicul la 12 ani de la lansare.

Poate fi numit cel mai deprimant film care a făcut un miliard de dolari din încăsări, fiind una dintre numeroasele reușite ale regizorul Christopher Nolan. Iată 14 lucruri mai puțin cunoscute despre The Dark Knight:

1. Deși a spus că a fost „o experiență grozavă” să joace în Batman Begins, Katie Holmes a refuzat să interpreteze iar rolul lui Rachel Dawes. Și-a dorit să apară alături de Diane Keaton și Queen Latifah în comedia Mad Money. Filmul a avut rezultate slabe, cu un rating de 22% pe Rotten Tomatoes și încasări de 26 de milioane de dolari.

2. În scena în care Joker îi distruge petrecerea lui Bruce, Michael Caine ar fi trebuit să aibă o replică atunci când liftul ajungea la etaj, dar actorul a fost atât de speriat de aspectul lui Heath Ledger încât nu a mai spus nimic.

3. Primarul din orașul Batman din Turcia a încercat să dea în judecată compania Warner Bros și pe Christopher Nolan pentru că folosesc numele Batman în film. „Există un singur Batman în lume”, a spus Huseyin Kalkan, potrivit shortlist.com. „Producătorii americani au folosit numele orașului nostru fără să ne informeze”, a adăugat edilul. Acesta mai spune că rata de violență din oraș a crescut din cauza impactului psihologic pe care filmul l-a avut asupra locuitorilor.

4. Heath Ledger a creat singur aspectul lui Joker, folosind produse de machiaj cumpărate dintr-un magazin de cartier. Christipher Nolan a fost atât de impresionat de rezultat încât le-a cerut makeup artiștilor care au lucrat pentru film să reproducă machiajul.

5. Înainte ca Aaron Eckhart să primească rolul lui Harvey Dent, alți actori au fost la un pas să fie selectați, printre care Ryan Phillippe, Mark Ruffalo, Matt Damon și Hugh Jackman.

6. Christopher Nolan nu este adeptul scenelor șterse. Sistemul său de lucru eficient înseamnă că tot scenariul pentru The Dark Knight este și ceea ce se vede pe ecran. Cu excepția unei scurte scene. După ce Joker își face apariția la petrecerea lui Bruce, urcă într-o mașină, care poate fi văzută în această imagine, și se face nevăzut.

7. Actorul italian care a dublat replicile lui Heath Ledger în film este fiul celui care a dublat vocea lui Jack Nicholson în Batman.

8. Unul dintre ticurile ciudate ale lui Joker în acest film este faptul că își linge buzele și își suge obrajii. Gesturile nu au fost intenționate, ci o reacție a lui Heath Ledger la protezele incomode. Dar i s-a spus să le repete pentru personaj.

9. O cameră IMAX a fost distrusă în timpul scenei de urmărire dintre Joker și echipa SWAT. Nu pare o pagubă atât de mare pentru un film atât de bun. Doar că era una dintre cele patru camere IMAX care existau în lume la acea vreme. Și fiecare dintre ele costa 250.000 de dolari.

10. The Dark Knight a fost filmul care a primit cele mai multe plângeri în anii 2000 la BBFC - Consiliul Britanic pentru Clasificarea Filmelor. În total au fost depuse 364 de reclamații, toate având ca temă clasificarea filmului în Marea Britanie ca fiind 12A (Nerecomandat copiilor sub 12 ani).

11. La două zile de la lansare, The Dark Knight fusese deja clasat ca cel mai bun film din toate timpurile de către userii IMDb. Acum se află pe al treilea loc.

12. Christian Bale a declarat că nu a avut voie să se plimbe cu Batpod. „Au spus că este prea periculos. Aveau nevoie de mine întreg ca să terminăm filmul. Cel puțin asta este scuza mea”, a declarat actorul.

13. Sam Mendes a recunoscut că The Dark Knight l-a influențat să facă Skyfall. „Părea să fie un film despre lumea noastră după 11 Septembrie, care se juca cu temerile noastre, care le aducea în discuție și mi s-a părut foarte curajos și interesant”, a spus Mendes într-un interviu. „Acest lucru mi-a dat încrederea să duc acest film într-o direcție care, fără The Dark Knight, nu ar fi existat. Oamenii spun 'Wow, e destul de întunecat', dar apoi le spun 'Uitați-vă la The Dark Knight - ăsta este un film și mai întunecat, care a făcut miliarde de dolari'. M-a ajutat foarte mult”, a declarat Sam Mendes.

14. Printre alte actrițe care au fost luate în considerare pentru rolul lui Rachel Dawes, interpretat de Maggie Gyllenhaal, s-au numărat Isla Fisher, Sarah Michelle Gellar, Emily Blunt și Rachel McAdams.

 

Exploreaza subiecte similare:

Mad Money, Heath Ledger, The Dark Knight, Aaron Eckhart, Ryan Phillippe, Matt Damon, Hugh Jackman, Jack Nicholson, Michael Caine, Skyfall

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ishmael pe 13 august 2020 16:02
completare la 2: Michael Caine a fost speriat si foarte surprins pentru ca era prima oara cand il vedea pe Heath Ledger machiat si costumat ca Joker. reactia lui a fost atat de autentica incat regizorul a decis sa pastreze scena filmata si sa nu o mai reface cu replica nespusa

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells