14 femei celebre sunt alături de premiera Patimile Mariei

30 Oct 2014
Filmul premiat la festivalul de la Berlin se lansează pe 7 noiembrie

Cu o săptămână înainte de lansarea oficială în cinematografe a filmului Patimile Mariei, Parada Film va vernisa o expoziţie inedită dedicată celei mai provocatoare producţii cinematografice din 2014.

Expoziţia reuneşte 14 femei celebre din teatru, social media, fashion şi showbiz. Cele 14 personalităţi au acceptat provocarea de a poza cu o coroană de spini pe cap precum personajul principal al filmului pentru posterul oficial. Ideea seriei de portrete a pornit de la lungmetrajul inovator şi original: 14 secvenţe, 14 opriri pe drumul crucii. Portretele poartă semnătura lui Adi Marineci şi a art designerului Alexandru Nimurad, machiajul a fost realizat de Diana Ionescu. Fotografiile vor fi expuse la Cinema Studio în deschiderea Zilelor Filmului German, iar apoi vor putea fi admirate din 1 Noiembrie în Alt Shift din Club Control.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri seară, pe 31 Octombrie, de la ora 18:30 la Cinema Studio, în prezenţa celor 14 femei care au acceptat provocarea Parada Film de a fi parte din campania de promovare a lungmetrajului câştigător al Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu şi al Premiului Juriului Ecumenic din cadrul Festivalului Internaţional de la Berlin 2014.

Luminiţa Gheorghiu, Ilinca Goia, Ana Ularu, Rodica Lazăr, Andreea Vasile, Diana Cavallioti, Crina Semciuc, Ioana Blaj, Mirela Bucovicean, Irina Marinescu, Cosmina Păsărin, Xonia, July Mayaya şi Sore Mihalache sunt cele 14 femei puternice, curajoase care sunt alături de Patimile Mariei.

Patimile Mariei/Stations of the Cross/Kreuzweg, în regia lui Dietrich Brüggemann, are avanpremiera în cadrul Zilelor Filmului German, organizate de Goethe-Institut la Bucureşti. Proiecţia este programată vineri, 31 octombrie, de la ora 19:00, la Cinema Studio în prezenţa actriţei Lea van Acken şi a co-scenaristei Anna Brüggemann.

Remarcat de critica internaţională drept “o creaţie extraordinară” (Sound on Sight), “o poveste impecabilă stilistic” (Screen Daily), “o descindere riguroasă în iadul unei adolescente” (The Hollywood Reporter), filmul reprezintă o acuzaţie şi, în acelaşi timp, legenda unei sfinte. Este o poveste despre religie, devoţiune şi credinţă duse la extrem.

Maria are 14 ani, iar familia ei face parte dintr-o comunitate de catolici fundamentalişti. Copila trăieşte într-o lume modernă, însă inima ei îi aparţine lui Iisus. Vrea să-L urmeze, să devină sfântă şi să ajungă în ceruri, precum sfinţii-copii despre care i s-a tot povestit. Maria va traversa 14 etape aşa cum Iisus a făcut 14 opriri pe drumul Golgotei şi îşi va atinge în cele din urmă scopul.

Debutanta Lea van Acken este fenomenală în rolul Mariei şi impresionează profund în rolul fetei de 14 ani sufocată de religia strictă, precum şi de dorinţa de a-şi atinge scopul. Filmul în sine este la fel de radical ca şi subiectul său, construit din 14 cadre fixe, lungi, ce îl determină pe spectator să contemple interacţiunile de pe ecran într-un mod cu totul diferit de cel tradiţional. Brüggemann construieşte filmul matematic şi face o disecţie silită a catolicismului fanatic.

După premiera mondială de la Berlinale, Patimile Mariei şi-a continuat traseul internaţional în prestigioase festivaluri şi a fost recompensat cu numeroase distincţii precum: Premiul Stanley Kubrick pentru Inovaţie la Traverse City Film Festival, Premiul Publicului la Festivalul de Film Wiosna din Varsovia, Polonia, Premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Palic, Serbia, Premiul Criticilor de Festivalul de Film de la Edinburgh sau Premiul Juriului Ecumenic la Norwegian International Film Festival.

Distribuit de Parada Film, Patimile Mariei va rula în cinematografele din România din 7 noiembrie.

Exploreaza subiecte similare:

Stations of the Cross, Luminiţa Gheorghiu, Ilinca Goia, Ana Ularu, Rodica Lazar, Andreea Vasile, Diana Cavallioti, Crina Semciuc, Ioana Blaj, Dietrich Brüggemann, Lea van Acken

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells