13 filme de neratat în 2016

de Ştefan Dobroiu în 7 Ian 2015
Care vor fi vârfurile de lance ale anului viitor?

Am vorbit recent despre 18 titluri extrem de aşteptate în 2015 şi nu este deloc prea devreme să vorbim despre cele mai tari filme ale lui 2016, pentru că deja există câteva proiecte extrem de puternice în dezvoltare. Iată mai jos ce surprize ne-ar putea face anul viitor.

Nu putem începe decât cu Avatar 2. După ce Avatar a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, aşteptările privind continuarea sunt gigantice. James Cameron nu a dezvăluit foarte mult despre noile aventuri ale lui Jake (Sam Worthington) şi Neytiri (Zoe Saldana), dar a declarat de mai multe ori că acestea i-ar putea purta pe eroi în zone neexplorate ale planetei Pandora. Antagoniştii vor fi din nou oamenii, disperaţi ca şi în primul film să pună mâna pe preţiosul metal unobtainium, dar zvonurile sugerează că Pandora ar putea fi atacată şi de o rasă extraterestră. În prezent sunt scrise scenarii pentru trei continuări, iar regizorul a declarat că, deşi toate trei filmele fac parte din acelaşi arc narativ, ele vor fi de sine-stătătoare. Toate vor fi filmate în 2015, în Noua Zeelandă, imdb anunţând premiera primului sequel pe 23 decembrie 2016.

O altă producţie extrem de aşteptată a lui 2016 este Warcraft, cu premiera programată pentru data de 11 martie a aceluiaşi an. Fanii jocurilor aşteaptă o confruntare epică între oameni şi orci, pentru a înclina o dată pentru totdeauna balanţa unei lupte milenare. Oamenii sunt conduşi de Anduin Lothar (Travis Fimmel din serialul Vikings), în timp ce orcii îl au în frunte pe Durotan, interpretat, cu ajutorul tehnologiei motion capture, de Toby Kebbell, actorul britanic lăudat pentru partitura lui Koba din Dawn of the Planet of the Apes. Filmările au durat patru luni şi s-au încheiat în mai 2014, filmul aflându-se acum într-o gigantică perioadă de post-producţie: regizorul Duncan Jones a programat 20 de luni pentru realizarea efectelor speciale.

Animaţiile vor fi reprezentate de Finding Dory, aşteptat pe 17 iunie, dar şi de Angry Birds, lansat pe 1 iulie. Producţia Pixar se concentrează pe aventurile simpaticei şi uitucei Dory (Ellen DeGeneres), pornită în căutarea familiei ei, în timp ce Angry Birds porneşte de jocul şi serialul omonim pentru a ne arăta o nouă răfuială între păsările "furioase" şi afurisiţii de porci verzi, gata oricând să le fure ouăle din cuiburi pentru o cină delicioasă. Şi Moana, o poveste despre o navigatoare din Oceania, pornită în căutarea unei insule misterioase ce i-ar putea salva familia, se lansează pe 25 noiembrie. Pe 18 martie 2016 vom vedea Kung Fu Panda 3.

Un eveniment cinematografic va fi fără îndoială Fantastic Beasts and Where to Find Them, o nouă mega-producţie Warner inspirată de universul Harry Potter şi cu celebra J.K. Rowling drept scenarist. Vom urmări aventurile lui Newt Scamander, întreprinzător magizoolog ce a studiat la Hogwartz cu decenii înaintea lui Harry. Dorinţa sa de descoperi cele mai fantastice creaturi din lumea îi vor scoate în cale peripeţii şi pericole extraordinare. 18 noiembrie 2016 este ziua când ne întâlnim cu Newt.

Inferno, cea mai nouă aventură a lui Robert Langdon (Tom Hanks), vine pe ecrane pe 14 octombrie 2016. Eroul va ajunge la Roma şi Florenţa pentru a salva, nici mai mult şi nici mai puţin, viitorul rasei umane.

Supereroii ne dau de mai multe ori întâlnire în 2016. Din 25 martie îi vom vedea pe Batman şi Superman înfruntându-se în Batman V Superman: Dawn of Justice. Atunci ne vom întâlni şi cu Wonder Woman, dar şi cu alţi supereroi care vor popula filme viitoare inspirate de benzile desenate DC. În mai vine rândul lui Captain America: Civil War, inspirat de una dintre cele mai lăudate serii Marvel, în care o lege a înregistrării supereroilor îi va face pe aceştia să se despartă în două tabere, punct de pornire al unui extraordinar război civil. În noiembrie vine rândul lui Doctor Strange, interpretat de britanicul Benedict Cumberbatch. În octombrie se va lansa Gambit, supereroul fiind de această dată interpretat de Channing Tatum.

O altă producţie foarte aşteptată a lui 2016 este Assassin's Creed, o ecranizare după cunoscutul joc video. Cu Michael Fassbender în rolul principal, filmul se va lansa pe 21 decembrie, putând deveni următorul blockbuster al iernii, după Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri în 2014 şi Star Wars VII în 2015. Data de lansare anunţată ieri de studiourile Fox şi ocupată iniţial de Avatar 2 sugerează că filmul lui James Cameron ar putea fi lansat mai devreme în 2016 sau ar putea fi amânat pentru 2017, deşi sunt doi ani de când James Cameron tot promite că sequelul se va lansa în decembrie 2016.

Exploreaza subiecte similare:

The Hobbit: The Battle of the Five Armies, Avatar 2, Assassin's Creed, Finding Dory, Warcraft, Angry Birds, Moana, Kung Fu Panda 3, Inferno, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Batman V Superman: Dawn of Justice, Captain America: Civil War, Doctor Strange

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alin9314 pe 8 ianuarie 2015 00:01
vad ca in aceasta list nu este trecut filmul Marvel: X-men Apocalypse,care personal il astept cel mai mult. Avatarul desi este cel mai profitabil film, nu a avut o poveste senzationala,este exact ca un gadget superperformant care auzi la toti ca e tare,il cumperi te bucuri de el iar dupa un timp incepe sa plictiseasca,asa ca Avatar 2 desi multi il asteapta eu zic ca nu va mi fi ce a fost primul.poate doar daca regizorul il va scoate in 5d sau 10d. Nu mai are cu ce veni nou. Iar asteptarile mele vin din partea productiilor Marvel(c america,dr Strange) si Dc Comics Batman vs Superman, iar in genul drama acel Inferno cu Tom Hanks,din cartea lui Dan Brown (codul lui Davinci). Sunt curios cu acele Warcraft si Assasin's Creed preluate din Jocuri de mare succes. S-ar putea ca in 2016 sa vedem un pic schimbat clasamentul filmelor cu cele mai mari incasari odata cu aparitia Avatar 2 si Batman vs Superman,cred ca v-om asista din nou la o degradare a batranului Titanic.
Phantom_sub pe 8 ianuarie 2015 09:41
Aştept toate filmele în afară de Angry Birds şi Captain America, nu sunt fan. Inferno e foarte bun, am citit cartea.
Alex_Paun_Valentin pe 30 ianuarie 2015 13:12
Inferno e foarte tare!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells