10 filme şi seriale pentru întreaga familie

de Ştefan Dobroiu în 17 Iun 2021
De la supereroi atipici la poveşti despre maturizare şi descoperirea de sine

Modul cum percepem un film sau un serial este eminamente subiectiv, iar asta putem descoperi cu uşurinţă atunci când vizionăm în grup cine ştie ce producţie tentantă. Iată mai jos zece titluri potrivite pentru o vizionare alături de toţi ceilalţi membri ai familiei, indiferent de vârsta lor.

Superman and Lois/Superman şi Lois (2021).
Parte a familiei de supereroi (The Flash, Green Arrow, Supergirl, Batwoman etc.) ale căror aventuri domină programul postului american The CW, Superman şi Lois ne arată cunoscutele personaje titulare (Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch) într-o ipostază atipică, aceea de părinţi. Poate că Superman se bucură de superputeri ce-l fac aproape invincibil, dar trebuie spus că supereroul nu este întrutotul pregătit să facă faţă provocărilor ridicate de cei doi fii adolescenţi. Lansat în februarie, serialul şi-a câştigat publicul cu această combinaţie inedită de efecte speciale, aventuri supereroice şi provocări familiale.
Serial disponibil pe HBO GO.

New Amsterdam (2019- )
Tehnic, New Amsterdam este un serial cu medici şi nu unul de familie, dar abordarea scenariului ne invită să considerăm echipa de doctori a spitalului titular din New York drept o mare familie în care toţi membrii se ajută la greu. Liantul indiscutabil al acestei familii este noul director al spitalului, Max Goodwin (Ryan Eggold), un tip întreprinzător gata să dea de pământ cu legea, asigurările şi aşteptările colegilor săi pentru ca spitalul său să devină mai primitor şi mai eficient în tratarea pacienţilor. Unul din acele seriale care ne sugerează că orice problemă are o soluţie.
Serialul este disponibil pe Netflix.

Tatăl nostru/Holy Father (2020)
Documentarul lui Andrei Dăscălescu porneşte de la o nouă viaţă pentru a explora efectele destrămării unei familii. Când iubita regizorului rămâne însărcinată, acesta se întreabă cât de bun va fi în misiunea sa de părinte când propriul său tată l-a părăsit în copilărie. Pentru a-şi răspunde, porneşte în căutarea tatălui înstrăinat şi ajuns în prezent călugăr pe muntele Athos. Poate reuniunea să vindece rănile trecutului? Şi poate ea da speranţă în viitor?
Documentar disponibil pe HBO GO.

Over the Moon/Dincolo de Lună (2020)
Animaţie nominalizată la Oscar anul acesta, Over the Moon ne-o prezintă pe Fei Fei, o fată de 13 ani care a crescut cu legendele spuse de mama ei despre o zeiţă ce ar trăi pe lună. Când întreaga familie se amuză că mai crede astfel de poveşti, Fei Fei construieşte o rachetă spaţială şi ajunge pe lună pentru a le dovedi tuturor că legendele sunt adevărate. Un film despre puterea imaginaţiei şi despre faptul că nu trebuie niciodată să uităm de copilul din noi.
Animaţie disponibilă pe Netflix.

The Durrells/Familia Durrell (2016-2019)
Acest serial a fost redescoperit de români în timpul pandemiei şi probabil că nu puţini spectatori au vizionat episod după episod pentru a descoperi cum o familie britanică pleacă din Anglia anului 1935 în însorita insulă Corfu, unde speră la o viaţă mai bună. Aproape fără o leţcaie, mama Louise (Keeley Hawes) încearcă să le ofere totul celor patru copii de diferite vârste şi chiar reuşeşte, arătându-ne că nu ce avem este mai important, ci cum reuşim să ne strângem familia aproape, în ciuda tuturor hachiţelor şi a preocupărilor diferite.
Serialul este pe HBO GO.

Bacalaureat/Graduation (2016)
Al patrulea şi cel mai recent film al lui Cristian Mungiu explorează linia dintre bine şi rău din perspectiva unui tată (Adrian Titieni) care visează ca fiica lui să studieze în Marea Britanie şi este gata de orice sacrificiu pentru a-i oferi şansa plecării. Doar că misiunea tatălui devine mult mai dificilă când adolescenta este agresată şi trauma îi ameninţă unicul obstacol care o desparte de studiile postuniversitare, şi anume absolvirea bacalaureatului. Premiul pentru Cea mai bună regie la festivalul de la Cannes în 2016.
Filmul este disponibil pe Netflix.

Ralph Breaks the Internet/Ralph rupe netu' (2018)
Părinţii se vor bucura de multitudinea de comentarii cu privire la obiceiurile noastre online, în timp ce copiii de toate vârstele vor aprecia aventurile colorate ale lui Ralph, învăţând că faptele bune te pot face erou chiar şi când toţi cei din jur te consideră un personaj negativ (şi mai şi arăţi ca unul). În efervescenţa sa colorată, animaţia nu se sfieşte să exploreze şi pericolele internetului, ceea ce ar putea genera discuţii constructive între cei mici, tot mai expuşi acestor pericole, şi cei mari, mai pricepuţi în a le evita.
Filmul este disponibil pe HBO GO.

Călătoria fantastică a Maronei (2019)
Pentru copiii obişnuiţi cu animaţiile Disney şi Pixar, acest film este fără îndoială atipic, dar îi poate învăţa pe copii (şi nu numai pe ei!) cât de liberă poate fi animaţia ca mediu creativ. Un accident letal este punctul de pornire al poveştii despre Marona, o căţeluşă care îşi rememorează viaţa, arătându-ne cum şi-a iubit necondiţionat toţi stăpânii. Animaţia Ancăi Damian ne arată încă o dată cât de importantă este prezenţa unui animal în viaţa noastră şi cât de bogată poate fi viaţa unui copil atunci când are alături un Suflet de care trebuie să se îngrijească.
Animaţia poate fi văzută pe HBO GO.

Misfits/Tineri inadaptaţi (2009-2013)
Acest serial britanic arată cât de diferite pot fi abordările într-o producţie americană, cel mai adesea făcută după o reţetă ce preferă să nu sfideze aşteptările publicului, şi una britanică, gata să dea de pământ cu locurile comune. În Misfits, mai mulţi tineri delincvenţi condamnaţi la muncă în folosul comunităţii sunt înconjuraţi de o furtună bizară şi se trezesc deodată cu superputeri. Pe lângă că ne spune că nu trebuie întotdeauna să film pe placul celor din jur, serialul tratează foarte bine problematicile maturizării şi dificila misiune de a-ţi găsi un loc în lume.
Serialul este disponibil pe HBO GO.

Soul (2020)
"Viaţa este plină de posibilităţi, trebuie doar să ştii încotro să priveşti", ne spune eroul din această animaţie Disney-Pixar care îi poate învăţa pe copii (şi le poate reaminti adulţilor) că nu este niciodată greşit să schimbi direcţia şi să-ţi îmbogăţeşti perspectiva. Povestea unui profesor de muzică, Joe (Jamie Foxx), care visează să devină cântăreţ de jazz are parte de un obstacol când un accident îi curmă eroului viaţa. Aşa începe o nemaipomenită aventură pe lumea cealaltă, unde sufletele aşteaptă să se nască din nou. Premii Oscar pentru Cea mai bună animaţie şi Cea mai bună coloană sonoră.
Animaţia este disponibilă în cinematografe.

Exploreaza subiecte similare:

Superman and Lois, New Amsterdam, Holy Father, Over the Moon, The Durrells, bacalaureat, Ralph Breaks the Internet, Marona's Fantastic Tale, Misfits, Soul

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells