10 filme care ne fac să prețuim ce avem

de Gloria Sauciuc în 6 Ian 2017
Sunt filme care ne pun pe gânduri, dar care ne vor releva la final zeci de motive pentru care să arătăm gratitudine pentru ce avem și ce suntem

Sărbătorile de iarnă vin mereu cu o efuziune de emoții pozitive, datorită reîntâlnirii cu vechi prieteni și reîntregirii familiei. Devenim mai buni, mai generoși, tocmai pentru că realizăm ce important este să putem serba un astfel de eveniment în pace, alături de cei dragi nouă.

Trecerea într-un nou an ne face să tragem linie, să rememorăm lucrurile frumoase care ni s-au întâmplat, să ne facem planuri și să ne adunăm forțele pentru un nou început, pentru un nou start. Articolul de astăzi se referă la zece filme care ne pun indiscutabil pe gânduri, și care într-un final au puterea să ne facă recunoscători pentru tot ceea ce avem. Să privim retrospectiv și să mulțumim pentru lucrurile bune din viața noastră.

Gratitudinea este sentimentul cu cea mai mare forță de a ne ridica atunci când ne simțim triști, supărați, deprimați. Dacă suntem recunoscători, vom fi fericiți, scrie specialistul în neuroștiință Alex Korb în cartea The Upward Spiral: Using Neuroscience to Reverse the Course of Depression. Și asta pentru că, simțind recunoștința, activăm regiunile din creier care produc dopamină și serotonină. Antidepresivele de tipul Prozac și Bupropion ridică niveul de dopamină, respectv serotonină. Dar asta face și gratitudinea, scrie Korb, fără efecte secundare și fără prescripții medicale.

Click pe cuvântul „start” de mai sus și vă vor veni în minte zeci de motive pentru care să fiți recunoscători. Poveștile vă vor copleși, dar starea de bine de la final e garantată.

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

The Giver, El laberinto del fauno, Guillermo Del Toro, Fahrenheit 451, Nineteen Eighty-Four, Q.E.D., Brazil, Children of Men, Gattaca, Alphaville une etrange aventure de Lemmy Caution, Eddie Constantine, Ethan Hawke, Uma Thurman, Poarta albă, Nicolae Margineanu

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
into_the_labyrinth pe 6 ianuarie 2017 21:08
Aşa este. Avem deseori tendinţa de a ne plânge că nu avem destui bani, că nu ne-a ieşit un proiect, că un membru al familiei nu e de acord cu o părere a noastră ş.a.m.d., uitând (la fel de des) că viaţa noastră este un vis frumos pe lângă coşmarurile posibile. Filmele din listă sugerează (indiferent că vorbesc despre lumi distopice - majoritatea - sau despre realităţi crude ale lumii în care deja trăim) că trebuie să luptăm pentru o lume mai bună, şi nu să ne lăsăm înghiţiţi de oroarea pe care tot noi am creat-o (sau am putea-o crea). Aş adăuga aici şi filme ca The Green Mile, Monster's Ball şi Black Death.
raul_nicodim pe 7 ianuarie 2017 10:05
lipseste cu desavarsire La vita e bella
xerses pe 7 ianuarie 2017 19:09
Recunosc ca mi-au scaat cateva din lista.Voi recupera.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells