ROMANIAN TRUE STORY MOVIES

4 2
Listă creată de Cretzulynne pe 14 Mai 2014 | ultima modificare pe 24 Iulie 2020
Genuri: Documentar, Dramă
Toate aceste filme se bazeaza pe evenimente reale. Colectia lor in aceasta lista = Istoria românilor și a statului român. BONUS: puteti citi in comentariile aferente despre faptele istorice respective.
170 filme
Ordoneaza dupa: Data adăugării | Popularitate
  • NOTA (IMDB: 8.50) 8.9
    Mihai Viteazul
    Film istoric în două părţi: 1. "Călugăreni"; 2. "Unirea". Filmul evocă principalele momente ale domniei lui Mihai Viteazul.
    Actiunea are loc in sec. al XVI-lea, in perioada domnirii Țării Românești (1593-1600). Pentru o perioadă (în 1600), a fost conducător de facto al celor trei mari țări medievale care formează România de astăzi: Țara Românească, Transilvania și Moldova.
    Contine erori în prezentarea realităților istorice.
  • NOTA (IMDB: 8.70) 8.7
    Actorul și sălbaticii
    Celebrul teatru de revista „Vox”, al carui director este Costica Caratase, pregateste un spectacol in care numarul de rezistenta este o virulenta sarja la adresa nazismului si a Garzii de Fier.
  • NOTA (IMDB: 8.00) 8.7
    Atunci i-am condamnat pe toți la moarte
    Ipu (Amza Pellea), nebunul satului, traieste ultimele zile ale ocupatiei germane. El e apropiat de un baiat. Dupa ce un militar neamt e ucis, localnicii sunt amenintati cu executia daca nu-l predau pe vinovat. Ipu accepta sa-si asume crima.
    ?
  • NOTA (IMDB: 7.70) 8.7
    Columna
    In anul 106, armata romana, intr-o uriasa desfasurare de forte, asediaza capitala Daciei, Sarmizegetusa. Prea mandru pentru a se lasa prins, regele Decebal se sinucide. Imparatul Traian intelege ca Dacia a fost infranta, dar nu invinsa.
    Acțiunea are loc în anii 106-111 d.Hr., adică în timpul celui de-al doilea război daco-roman și după transformarea Daciei în provincie romană. Filmul evocă momentele colonizării Daciei de către romani, fiind structurat în două părți distincte: războiul și pacea.
    Istoricii consideră că 2/3 din natura filmului este diegeză (univers fictiv), expresia artistică ocupând pondere mai mare decât informația propriu-zisă.
  • NOTA (IMDB: 8.00) 8.6
    Ștefan cel Mare - Vaslui 1475
    Ştefan cel Mare îl prezintă norodului pe fiul său, Alexandru Vodă. Ştefan cere ajutorul norodului pentru a isprăvi războiul "împotriva neorânduielilor" şi hotărăşte ca toţi ţăranii să primească arme şi să se pregătească de luptă.
    Actiunea are loc in perioada domniei lui Ștefan cel Mare si prezintă o scurtă perioadă (1469-1475) din timpul domniei.
    Bătălia de la Vaslui, menționată uneori drept Bătălia de la Podul Înalt, a avut loc în data de 10 ianuarie 1475 lângă orașul Vaslui, între armatele aliate creștine moldo-maghiaro-polone sub comanda lui Ștefan cel Mare și oastea otomano-munteană sub conducerea lui Suleiman Pașa.
  • NOTA (IMDB: 7.50) 8.5
    Vlad Țepeș
    In prima sa domnie (1456 - 1462), Vlad Tepes isi consolideaza puterea pentru a apara independenta tarii aflate intr-o dubla subordonare: fata de Poarta si fata de regatele Ungariei. Nemultumiti de politica sa, boierii se rascoala.
    Vlad Țepeș (1431-1476) a domnit în Țara Românească în anii 1448, 1456-1462 și 1476.
    În timpul domniei sale, Țara Românească și-a obținut temporar independența față de Imperiul Otoman. Vlad Țepeș a devenit vestit prin severitatea sa și pentru că obișnuia să își tragă inamicii în țeapă. Din cauza conflictelor cu negustorii brașoveni, aceștia l-au caracterizat, propagandistic, ca pe un principe cu metode de o cruzime demonică.
  • NOTA (IMDB: 7.60) 8.5
    Dacii
    Decebal (Amza Pellea) este dispus să facă sacrificiul pentru a păstra integritatea poporului său. Septimius Severus (Pierre Brice), tânăr roman devotat ţării sale adoptive, va fi pus să aleagă între originile sale şi cultura în care a fost crescut.
    Acțiunea are loc în anii 86-88 d.Hr, când Domițian, împărat roman, a încercat să cucerească Dacia. Istoricii consideră că 2/3 din natura filmului este diegeză (univers fictiv), expresia artistică ocupând pondere mai mare decât informația propriu-zisă. Vorbind despre filmele istorice românești produse în timpul regimului comunist, trebuiau să se raporteze direct la istoria oficială, agreată de regim, aflându-se sub directa și atenta supraveghere a cenzurii.
  • NOTA (IMDB: 7.70) 8.5
    Nemuritorii
    Film de aventuri pe fundal istoric. Actiunea se desfasoara in anul 1611. Treisprezece fosti camarazi de lupta din oastea lui Mihai Viteazul, raspinditi prin Europa, se reintilnesc si decid sa se reintoarca in tara.
  • NOTA (IMDB: 8.00) 8.4
    Născuți la comandă - Decrețeii
    "La viata mea am vizitat foarte multe tari, dar nici una nu este asa de memorabila cum este Romania".1966 Richard Nixon, presedintele SUA (fragment din filmul documentar Nascuti la comanda. Decreteii). Inceputul a fost din dragoste, apoi peste noapte a venit decretul lui Ceausescu din 1966 care a interzis avorturile. Asa s-au nascut peste doua milioane de romani. Ei sunt Oamenii Noi ai Epocii de Aur dar in particular li se spunea copii decretului sau mai simplu
  • NOTA (IMDB: 7.40) 8.4
    Trandafirul galben
    Continuand aventura din Drumul Oaselor, eroii filmului in frunte cu Margelatu aduc in tara armele cumparate de la Viena cu banii rezultati din vinderea odoarelor si valorilor lasate mostenire de Tudor Vladimirescu in acest scop.
    Al doilea film din seria Margelatu
  • NOTA (IMDB: 8.10) 8.4
    Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii
    Ion (Şerban Ionescu), un ţăran sărac din satul Pripas, vrea să intre şi el în rândul celor bogaţi. Planul său este de a-l sili pe Vasile Baciu (Petre Gheorghiu), unul dintre bogătaşii satului, să i-o dea de soţie pe fiica sa, Ana.
  • NOTA (IMDB: 7.60) 8.4
    Iancu Jianul, zapciul
    Fiul de boier Iancu slujeşte cinstit domnia ca zapciu. Când haiducul Mereanu fură caravanele cu aur ale lui Caragea, asprul şi neîndurătorul Iancu se îngrijeşte ca nimeni să nu încalce legea.
    Iancu Jianu (1787-1842) a fost un vestit haiduc din Oltenia. Slujitor al domniei pe post de zapciu (strângător de taxe), Iancu Jianu își face datoria în mod cinstit, dar întâlnirea cu Tudor Vladimirescu din 1821 îl face să înțeleagă că legea este făcută în folosul celor bogați (domnitorul fanariot și boierii), nedreptățind marea masă a populației țării.
  • NOTA (IMDB: 8.50) 8.4
    Constantin și Elena
    Constantin si Elena ne spune povestea de dragoste fara varsta a unui cuplu casatorit de peste jumatate de secol, care traieste intr-un sat pitoresc din nord-estul Romaniei (langa Piatra Neamt).
  • NOTA (IMDB: 7.20) 8.3
    Bondoc
    Dan Bondoc, maestru la şah în vârstă de 78 de ani, trăieşte singur în Bucureşti. Unicul său vis este să câştige campionatul organizat în memoria prietenului său decedat, marele jucător de şah Victor Ciocâltea
  • NOTA (IMDB: 8.20) 8.3
    Varză, cartofi și alți demoni
    Documentarul îl invită pe privitor în Lungulețu, un sat în care 1000 de agricultori așteaptă an de an în piața locală să își vândă cele peste 100.000 de tone de varză. La finalul zilei, au de ales între a vinde pe nimic sau a-şi îngropa recolta.
  • NOTA (IMDB: 7.60) 8.3
    Haiducii
    Film de aventuri pe fundal istoric. Actiunea se petrece in sec. al 18-lea in plina epoca fanariota. Amza, capitanul unei temute cete de haiduci, tradat de fratele sau de cruce Sarbu, e prins si aruncat in ocna.
    Primul film din seria Haiducii.
    Acțiunea are loc în secolul al XVIII-lea, în Muntenia din plină epocă fanariotă (1716-1821). Film de capa si spada.
  • NOTA (IMDB: 7.60) 8.3
    Crulic - drumul spre dincolo
    Povestea adevărată a unui român care a murit făcând greva foamei e spusă combinându-se animaţia tradiţională cu alte tehnici. Filmul este narat de vocea lui Vlad Ivanov, perspectiva fiind cea a victimei.
  • NOTA (IMDB: 8.30) 8.3
    Apocalipsa dupa Cioran
    Filmul prilejuieste o intalnire cu filozoful Emil Cioran, in mansarda sa de la Paris si in locurile sale preferate, dar si o intoarcere in "Paradisul pierdut", pe meleagurile sibiene ale copilariei lui Cioran, unde el nu a mai revenit niciodata. Filmul ni-l arata pe Cioran omul, cu profunzimea sa dar si cu un simt al umorului debordant, putin timp inainte ca filozoful sa plece dintre noi, in 1995. "Apocalipsa dupa Cioran" se bucura de comentariul lui Gabriel Liiceanu.
  • NOTA (IMDB: -) 8.2
    Blestemul ariciului
    Filmul urmareste pe parcursul unui an o familie extinsa de rromi apartinand comunitatii Baiesilor, care traiesc intr-o saracie extrema. Autorul ii insoteste in drumurile pe care le fac din catunul lor din munte spre satele din vale, unde targuiesc maturi si cosuri pentru bani sau mancare. Aceste “expeditii” de iarna sunt de fapt un drum al supravietuirii, pentru ca familia nu are nicio alta sursa de venit. Filmul este mai mult decat povestea zbaterilor lor pentru supravietuire. Pe parcursul celo
  • NOTA (IMDB: 7.70) 8.2
    Mircea
    În 1393 Imperiul Otoman încercă să cucerească toată lumea cunoscută acelor timpuri. În drumul lor nu a mai rămas decât micul principat al Valahiei, condus de marele domnitor Mircea cel Bătrân.
    Mircea cel Bătrân (1355-1418) a fost domnitorul Țării Românești.
    Actiunea are loc la sfârșitul domniei lui (1386-1418): pregătirea luptei cu oastea otomană condusă de sultanul Mehmed I, supravegherea intrigilor boierilor care doreau să închine țara puterilor străine și îndrumarea educației nepotului preferat, Vlad. În timpul lui, Țara Românească a ajuns la cea mai mare întindere teritorială din istoria sa.
    Contine erori în prezentarea realităților istorice.
  • NOTA (IMDB: 7.20) 8.2
    Neamul Șoimăreștilor
    Tudor Soimaru (Mihai Boghita), un ostean din armata voievodului Tomsa (Ion Besoiu), incearca, impreuna cu alti doi prieteni, sa o salveze pe Magda (Ana Maria Nicolau), fiica boierului Orheianu (Stefan Ciubotarasu).
    Acțiunea are loc în Moldova de la începutul secolului al XVII-lea, în contextul luptelor pentru putere dintre Ștefan Tomșa al II-lea și urmașii lui Ieremia Movilă.
    Ștefan Tomșa al II-lea - Domn al Moldovei: 20 noiembrie 1611 - 22 noiembrie 1615 și septembrie 1621 - august 1623.
    Film de capa si spada.
  • NOTA (IMDB: 7.40) 8.2
    Binecuvântată fii, închisoare
    Filmul, bazat pe fapte reale, ne poarta in Romania sfarsitului anilor 1940 si inceputul anilor 1950, o Romanie stalinista unde regimul la putere incepe prigoana impotriva propriului neam si propriei credinte.
    Nicole Valéry-Grossu (1919-1996) a fost o scriitoare și jurnalistă română, creștină și anticomunistă. După instaurarea comunismului în România și interzicerea Partidului Național Țărănesc, Nicole a fost evacuată, împreună cu familia sa din locuințele din București, iar pe 24 august 1949 a fost arestată, fiind deținută, fără condamnare, timp de 4 ani. În decursul detenției sale a cunoscut ororile din închisorile politice ale României comuniste.
  • NOTA (IMDB: 7.20) 8.2
    Maria, Regina României
    ”Maria, Regina României”, un film bazat pe evenimente reale, deschide porțile către partea nevăzută ori prea puțin știută a unui moment ce a marcat cu adevărat destinul unei țări ce se voia reîntregită.
  • NOTA (IMDB: 7.40) 8.2
    Haiducii lui Șaptecai
    Seria Haiducilor continua cu tripticul haiducului Saptecai din care primul episod este acest film. Haiducul Anghel Saptecai este urmarit mereu de poterele lui Caragea Voda (inceputul sec. XIX-lea)
    Al patrulea film din seria Haiducii.
  • NOTA (IMDB: 9.10) 8.2
    Piața Universității - România
    Documentarul prezinta mitingul din Piata Universitatii din iunie 1991, unde au avut loc demonstratii ale studentilor impotriva guvernului neocomunist care ameninta sa ocupe conducerea tarii dupa inlaturarea de la putere a lui Nicolae Ceausescu.
    Golaniada = Piața Universității, 22.04-15.06.1990, 53 de zile, 50.000 de oameni în fiecare seară, cel mai amplu protest din istoria României și cea mai mare manifestare anticomunistă din Europa de Est, după căderea Cortinei de Fier, inițiat din pricina nemulțumirii generale cu privire la evoluția vieții politice din România post-decembristă. Protestele au fost oprite prin aducerea minerilor în capitală pentru a îi forța pe protestatari să renunțe.
  • NOTA (IMDB: 7.30) 8.2
    Săptămâna nebunilor
    Ultima parte a tripticului dedicat haiducului Saptecai si episodul 6 al seriei Haiducilor. Aventuri legate de capturarea bijuteriilor fostului domnitor Hangerli, vanate de Caragea Voda pentru fiica sa Ralu, precum si de haiducii lui Saptecai.
    Al saselea si ultimul film din seria Haiducii.
  • NOTA (IMDB: 7.60) 8.2
    Pintea
    Pintea se intoarce in satul natal. Moartea parintilor si imaginea satenilor il determina sa treaca la haiducie. Are cunostinte de tactica si strategie militara. Dragostea pentru Iza îi înnobileaza sufletul si întregesc portretul de erou nemuritor.
    Acțiunea are loc în Maramureș la începutul sec. al XVIII-lea. Grigore Pintea (1670-1703), zis Pintea Viteazul, a fost un vestit haiduc. Ofiter militar, se întoarce in satul natal și, după ce află că părinții săi au murit și alți săteni au fost schingiuiți pentru că au protestat împotriva nedreptăților săvârșite de oamenii lui Bartolok, părăsește armata austriacă și devine haiduc, folosindu-și cunoștințele de tactică și strategie militară.
  • NOTA (IMDB: 7.40) 8.2
    Frații Jderi
    Ionut (Sebastian Papaiani) este fiul cel mic al comisului Jder (Geo Barton), om de incredere al lui Stefan cel Mare (Gheorghe Cozorici). El se indragosteste de Nasta (Valeria Marian), fiica unui boier.
    Actiunea are loc in timpul domniei lui Ștefan cel Mare (1469-1475).
  • NOTA (IMDB: 7.50) 8.2
    Tudor
    La inceputul secolului al XIX-lea, lupta pentru tron, setea de marire si intrigile alimentate de dominatia otomana produc si framantari sociale. in acest context, personalitatea lui Tudor Vladimirescu contribuie la clarificarea relatiilor.
    Tudor Vladimirescu (1780-1821) a fost o figură emblematică pentru istoria Țării Românești la începutul secolului al XIX-lea, fiind conducătorul Revoluției de la 1821 și al pandurilor. Revoluția a avut cauze naționale, economice și sociale și, deși a fost în cele din urmă înfrântă, a adus în atenția cancelariilor marilor puteri europene situația din Principatele Dunărene și a determinat Imperiul Otoman să pună capăt domniilor fanariote.
  • NOTA (IMDB: -) 8.2
    Ce s-ar fi întâmplat dacă?
    Inspirat în mare parte din fapte reale filmul prezintă efectele lipsei de oportunități și consecințele decizilor luate iresponsabil asupra evoluției tinerilor.
  • NOTA (IMDB: 6.40) 8.2
    Independența României (Războiul independenței)
    Reconstituire, cu ocazia implinirii a 35 de ani de la evenimente, a principalelor etape ale Razboiului de Independenta de la 1877, combinata cu scene inspirate din literatura. In finalul filmului apare parada din 10 mai 1912 (filmare de actualitate). Este primul lungmetraj de fictiune romanesc. "Inscriind prima fila din epopeea nationala, filmul stabilea si trasatura sa fundamentala - realismul - trasatura ce va ramâne caracteristica tuturor filmelor noastre istorice." - Manuela Gheor
    Războiul Ruso-Turc (1877–1878) și-a avut originea în dorința Rusiei de a recupera pierderile teritoriale suferite în Războiul Crimeei, recăpătând supremația în Marea Neagră și încurajând mișcările politice de eliberare a popoarelor din Balcani de sub dominația otomană.
    Ca rezultat al războiului, principatele Române, Serbia și Muntenegru, fiecare state suverane de facto de mai mult timp, și-au proclamat oficial independența față de Imperiul Otoman.
  • NOTA (IMDB: 7.70) 8.2
    Cardinalul
    Cardinalul prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire și pe urmă perioada încercării convertirii forțate în penitenciarul Sighet.
  • NOTA (IMDB: 7.60) 8.1
    Drumul oaselor
    Un grup al "Fratiei" pasoptiste preia o comoara a lui Tudor din Vladimiri pentru a o schimba pe arme, la Brasov, in lupta cu arnautii si cu propriile lor tentatii. Margelatu, temut de multi, ajuta rezistenta in lupta impotriva autoritatilor statului.
    Primul film din seria Margelatu.
  • NOTA (IMDB: 7.60) 8.1
    Iancu Jianu, haiducul
    Alaturi de Mereanu, Jianu comploteaza la rasturnarea regimului fanariot. Salvat de streang de Tincuta, care-l ia de sot, si iertat, cum o cer obiceiul pamantului si norodul, Iancu nu se poate readapta lumii boieresti si se alatura cetei lui Tudor.
    Înțelegând că legea pe care o aplica în calitate de zapciu este una nedreaptă, Iancu Jianu se alătură cetei de haiduci a lui Mereanu și complotează la răsturnarea regimului fanariot. Declanșarea Revoluției de la 1821 îl determină să se alăture oștii lui Tudor Vladimirescu, punându-se în slujba idealului național.
  • NOTA (IMDB: 8.20) 8.1
    Școala noastră
    Trei copii de romi dintr-un orăşel din Transilvania participă la un proiect de desegregare a şoclii locale, luptând împotriva indiferenţei, a tradiţiilor şi-a intoleranţei cu umor, optimism şi tupeu. Şcoala noastră este o poveste dulce-amară despre speranţă şi rasă, şi o elegie despre la conflictul între generaţii şi oportunităţi irosite
  • NOTA (IMDB: 7.60) 8.1
    Ciprian Porumbescu
    "Clipe puternic emotionale, care izbutesc sa transmita nu numai fiorul adanc patriotic care a animat creatia si credinta artistului" - Calin Caliman - 1973 (Cinema)
  • NOTA (IMDB: 7.60) 8.1
    Noi, cei din linia întîi
    Filmul urmareste dramaticele momente prin care au trecut batalioanele Armatei Romane care s-au aflat in linia intai la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, oameni normali care, pusi in situatii limita, devin adevarati eroi.
    ?
  • NOTA (IMDB: 7.90) 8.1
    Aproape de cer
    Filmul îl are ca personaj principal pe Dumitru Stanciu, unul dintre ultimii ciobani ai Europei. Va muri oare o bucată din vechea Europă dacă acest cioban se va opri? Sau va duce Radu, fiul sau, tradiţia transhumanţei mai departe?
  • NOTA (IMDB: 7.30) 8.1
    Burebista
    Burebista, conducatorul primului stat dac centralizat, lupta pentru unificarea regatului. Sprijinit de Deceneu si de comandantii geto-daci, Burebista duce o politica de aliante abila pentru a se apara atat de expansiunea romana cat si de celti.
    Acțiunea are loc în secolul I î.Hr., în perioada domniei regelui Burebista (82-44 î.Hr.), conducătorul primului stat dac centralizat.
    Istoricii consideră că 2/3 din natura filmului este diegeză (univers fictiv), expresia artistică ocupând pondere mai mare decât informația propriu-zisă.
  • NOTA (IMDB: 8.10) 8.1
    Videograme dintr-o Revoluție
    Acest documentar folosește filmări și clipuri înregistrate de amatori pentru a ilustra în mod expresiv revoluția din România din 1989 și căderea dictatorului Ceauşescu.
  • NOTA (IMDB: -) 8.1
    Un gând, un vis, Doyle... și-un pix
  • NOTA (IMDB: 6.90) 8.1
    Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu
    Ţara Moldovei, 1564. Alexandru Lăpuşneanu, ultimul descendent al dinastiei Muşatinilor, care mai domnise în ţară cu câţiva ani în urmă, se întoarce din exilul impus de trădarea boierilor săi. Prinţul trebui să înfrunte opoziţia aristocraţilor.
    Acțiunea are loc în timpul celei de-a doua domnii (1564-1568) a lui Alexandru Lăpușneanu în Moldova. După ce Despot Vodă este ucis în 1563 de Ștefan Tomșa, Lăpușneanu reușește să redobândească tronul Moldovei. Acest lucru îl costă mai mult de 200.000 de galbeni dați turcilor și un crâncen război civil, contra lui Ștefan Tomșa, candidatul boierilor.
    „De mă voiu scula, pre mulți am să popesc și eu...”; „Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreu...”.
  • NOTA (IMDB: 8.30) 8.1
    Războiul Regelui
    Documentarul prezinta detaliile loviturii de stat care a înlăturat guvernarea dictatorială, reacția lui Hitler, decizia de a bombarda Palatul Regal în speranța de a-l omorî pe tânărul monarh, coșmarul domniei rusești și exilul inevitabil al regelui.
  • NOTA (IMDB: 7.30) 8.1
    Colierul de turcoaze
    In scopul declansarii unui conflict diplomatic imputernicitul bancilor vieneze e rapit, impreuna cu fiica sa, in timp ce se indrepta spre Bucuresti. Domnitorul Bibesc fagaduieste eliberarea ostaticilor in termen de 7 zile.
    Al cincilea film din seria Margelatu.
  • NOTA (IMDB: 7.70) 8.1
    Horea
    Trimis în Transilvania pentru a ancheta cauzele răscoalei lui Horea, contele Jankowitz, înalt judecător imperial, "face dreptate" folosind cântarul mincinos al "raţiunii de stat".
    Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan (nov.1784 - dec.1784) = importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. S-a încheiat la sfârșitul lui decembrie 1784, când Horea și Cloșca au fost capturați de către autorități. Răscoala a pus în discuție statutul de tolerați în Transilvania imperială al românilor, ceea ce i-a conferit și un caracter național. A avut un larg ecou în străinătate.
  • NOTA (IMDB: 7.80) 8.1
    Capcana mercenarilor
    Iarna lui 1918. Taranii unui sat din Ardeal sunt acuzati ca ar fi incendiat o fabrica si un depozit de cherestea aflate în proprietatea baronului von Görtz, ofiter Acesta angajeaza mercenari care decid sa împuste cate un om din fiecare casa a satului
    Actiunea are loc in 1918, în Transilvania. Masacrul de la Beliș = von Görtz, un conte ungur, a ordonat executarea a 44 de țărani români ca represalii pentru presupusa incendiere a unor păduri de pe moșia de la Beliș ce era în proprietatea grofului Janos Urmanczy. La exploatarea forestieră lucrau copiii și bătrânii din sat, precum și prizonieri de război italieni, toți aceștia fiind ținuți în înfometare și mizerie. Autorii incendiilor au fost prizonierii italieni.
  • NOTA (IMDB: 7.80) 8.1
    Buzduganul cu trei peceți
    Buzduganul cu trei peceți este o comandă făcută chiar de Nicolae Ceaușescu, care dorea un film cu mai multă "conștiință de clasă", care să pună mai puțin accentul pe acțiune și lupte și mai mult pe "gândirea" eroului, al cărui urmaș se credea.
    Actiunea are loc in sec. al XVI-lea. In 1600, Mihai Viteazul a fost conducător de facto al celor trei mari țări medievale care formează România de astăzi: Țara Românească, Transilvania și Moldova. Anterior, Moldova s-a aflat sub influența Rusiei, Țara Românească sub controlul otoman și Transilvania era un vasal al Regatului Ungariei.
    Versiune politizată a evenimentelor ce au dus în 1600 la unirea celor trei țări române.
  • NOTA (IMDB: 7.60) 8.0
    Scurtcircuit
    Inspirat de tragicul eveniment din august 2010, când mai mulţi nou-născuţi au murit în incendiul din salonul de terapie intensivă al Maternităţii Giuleşti, filmul spune povestea de dragoste dintre doi adolescenţi prinşi în vâltoarea catastrofei.
    procesul 2017
  • NOTA (IMDB: 7.50) 8.0
    Oglinda
    Filmul incearca sa reconstituie cit mai fidel momentul dramatic al unuia dintre cele mai delicate subiecte din istoria moderna a Romaniei - actul de la 23 august 1944.
  • NOTA (IMDB: 7.70) 8.0
    Portretul luptătorului la tinerețe
    Grupările de partizani anticomunişti se retrag în munţi. Inamici ai sistemului, vânaţi de autorităţi şi iubiţi de românii simpli, partizanii au un destin exemplar. Evenimentele sunt inspirate din realitate, acţiunea având loc pe durata unui deceniu.
  • NOTA (IMDB: 7.70) 8.0
    Pentru patrie
    Film istoric care evocă scene din Războiul româno-ruso-turc din 1877-1878 (Războiul de Independenţă al României). Filmul utilizează secvenţe filmate din serialul TV "Războiul Independenţei".
    Filmul urmărește în paralel două acțiuni strâns corelate: deciziile politice și militare din perioada Războiul româno-ruso-turc din 1877-1878 (Războiul de Independenţă al României) duse de Mihail Kogălniceanu, Carol I și Ion C. Brătianu și activitatea unui detașament special constituit din soldați moldoveni și olteni pe parcursul ostilităților. În urma acestui război, România a obținut independența față de Imperiul Otoman.
  • NOTA (IMDB: 7.90) 8.0
    Război pe calea undelor
    O neasemuita poveste de dragoste şi ură ţesută în jurul a ceva ce nu poţi vedea, atinge sau cântări: undele radio. În anii '70-'80, Radio Europa Libera era supapa de evacuare a nemulţumirilor şi confidentul a milioane de romani.
  • NOTA (IMDB: 7.90) 8.0
    Podul de flori
  • NOTA (IMDB: 7.50) 8.0
    Războiul Independenței
    Războiul Ruso-Turc (1877–1878) și-a avut originea în dorința Rusiei de a recupera pierderile teritoriale suferite în Războiul Crimeei, recăpătând supremația în Marea Neagră și încurajând mișcările politice de eliberare a popoarelor din Balcani de sub dominația otomană.
    Ca rezultat al războiului, principatele Române, Serbia și Muntenegru, fiecare state suverane de facto de mai mult timp, și-au proclamat oficial independența față de Imperiul Otoman.
  • NOTA (IMDB: 6.90) 8.0
    Australia
    Experienţele echipei naţionale de fotbal a persoanelor fără adăpost din România şi-i însoţeşte de pe străzile Timişoarei, prin cantonamentul de la Buziaş, până la experienţa de a obţine primul paşaport din viaţa lor.
  • NOTA (IMDB: 7.10) 8.0
    Răscoala
    Prin intermediul taranului Petre Petre, eroul principal al cunoscutului roman, sunt relatate evenimentele din timpul rascoalei din 1907, de la declansare si pana la inabusirea ei.
    Răscoala Țărănească din 1907. Filmul este o frescă a lumii rurale româneşti din primul deceniu al sec. al XX-lea, fiind prezentate etapele creşterii nemulţumirii ţăranilor până la izbucnirea violentă din primăvara lui 1907 şi apoi reprimarea răscoalei de către armată, soldându-se cu uciderea unei părți din populația rurală a țării. Cauza - nemulțumirea țăranilor legată de inechitatea deținerii pământurilor, aflate în mâinile a doar câtorva mari proprietari.
  • NOTA (IMDB: 6.90) 7.9
    Răzbunarea haiducilor
    Intr-un mic port dunarean, doua femei se imbarca pe un vas: Haricleea (Olga Tudorache), care vrea sa ajunga la Stambul sa rascumpere tronul si Maria (Elisabeta Jar), nepoata Haricleei, care e gata sa faca orice pentru a intra in posesia averii
    Al treilea film din seria Haiducii.
  • NOTA (IMDB: 7.40) 7.9
    Săgeata căpitanului Ion
    Ion, un capitan de incredere in oastea lui Vlad Tepes, este indragostit de Ilinca, fiica vistiernicului Flor, care este insa logodita de tatal sau cu Andrei, un boier trecut de partea turcilor.
    Actiunea are loc in 1462, cand turcii otomani planuiesc sa il rastoarne de la conducere pe Vlad Tepes si sa-l inlocuiasca cu fratele sau vitreg, Radu cel Frumos. Spre deosebire de Vlad Țepeș care dorea continuarea luptei antiotomane, Radu cel Frumos oferea boierilor pacea și prietenia cu sultanul.
  • NOTA (IMDB: 7.70) 7.9
    Asta e
    Cândva un orăşel prosper, Sulina este victima declinului şi derutei post-comuniste. Zece ani după căderea lui Ceauşescu, locuitorii lui încă trăiesc în sărăcie. În ciuda disperării lor, mai este loc pentru vise şi umor
  • NOTA (IMDB: 7.60) 7.9
    Dimitrie Cantemir
    Film istoric de aventuri in care se evoca figura carturarului Domnito, Dimitrie Cantemir. Eroii se lupta pentru manuscrisul "Istoriei Imperiului Otoman" si a bijuteriilor sotiei Domnitorului.
    Dimitrie Cantemir (1673-1723) a fost domnul Moldovei și un mare cărturar al umanismului românesc. Printre ocupațiile sale diverse s-au numărat cele de enciclopedist, etnograf, geograf, filozof, istoric, lingvist, muzicolog și compozitor. A fost membru al Academiei de Științe din Berlin. George Călinescu îl descria drept „un erudit de faimă europeană, voievod moldovean, academician berlinez, prinț moscovit, un Lorenzo de Medici al nostru."
  • NOTA (IMDB: 7.20) 7.9
    Zestrea domniței Ralu
    Partea a doua a tripticului dedicat haiducului Saptecai si episodul 5 al seriei Haiducilor. Dupa ce o captureaza pe soata lui Ianuli, Anghel Saptecai porneste la Viena pe urmele domnitei Ralu si a averii acesteia.
    Al cincilea film din seria Haiducii.
  • NOTA (IMDB: 8.00) 7.9
    Lumea văzută de Ion B.
    Povestea cu parfum de basm modern este a unuia dintre cei mai importanţi artişti români contemporani, aşa cum a fost ea surprinsă în cea mai nouă producţie originală HBO România, documentarul Lumea văzută de Ion B...
    Ion Bîrlădeanu (1946 - ? ) este artist pop art, specializat pe colaje pop art din ziare, reviste comuniste și nu numai. Probabil, singurul reprezentant autentic al pop art-ului romanesc. De la o viață de vagabond pe străzile Bucureștiului, a ajuns un artist de prestigiu internațional. La peste 60 de ani, Ion Bârlădeanu este cea mai recentă descoperire a artei românești. În 2009, operele sale erau expuse la Londra, alături de cele ale lui Andy Warhol și Marcel Duchamp.
  • NOTA (IMDB: 7.40) 7.9
    Chuck Norris versus comunism
    În România anilor ‘80, mii de filme au trecut dincolo de Cortina de Fier și au deschis o fereastră către lumea liberă. Un afacerist de pe piața neagră a casetelor video și o traducătoare curajoasă au adus magia filmului în mijlocul oamenilor.
    20 de milioane de români ţinuţi pe atunci în ignoranţă au avut acces (sau măcar ştiau că există) la lumea vestică datorită traficului de casete al lui Zamfir. Cu ajutorul vocii lui Nistor, despre care într-un interviu se spune că „era a doua cea mai cunoscută în ţară, după cea a lui Ceaşescu”, casetele video dădeau acces într-o lume extraordinară, atât de diferită de ceea ce românii vedeau în jur.
  • NOTA (IMDB: 7.30) 7.9
    Masca de argint
    Evenimentele il aduc in Tara Romaneasca pe Troianov, personaj darnic si totodata suspect. Aga vrea sa afle totul despre el prin spionul sau platit, Agata. In timpul unei petreceri oferite de Troianov, doi oameni sunt impuscati. Acum incepe aventura!
    Al patrulea film din seria Margelatu
  • NOTA (IMDB: 7.30) 7.9
    Pe aici nu se trece
    Elevii de la scoala militara de ofiteri situata undeva in vestul tarii trebuie sa apare granita tarii de nazisti. Filmul povesteste faptele de eroism ale romanilor impotriva unui inamic superior numeric si ca pregatire.
    Lovitura de stat de la 23 august 1944 = Regele Mihai I a decis demiterea și arestarea lui Ion Antonescu, prim-ministrul României.
    Lupta de la Păuliș = luptă dusă pe valea Mureșului în perioada 13-20 septembrie 1944 pe linia de front Cladova-Păuliș-Miniș-Ghioroc-Cuvin, între trupe ale Axei - aflate în atac și trupe ale Armatei Române - aflate în apărare.
    Elevii unui liceu militar trebuie să apere granițele de nord-vest ale țării.
  • NOTA (IMDB: 7.10) 7.8
    Totul se plătește
    Un preot catolic trimis de Lamartine sa ajute revolutia romana vine la societatea „Fratia”. Lui Margelatu (Florin Piersic) i se pare de la inceput suspect. Povestea este plina de suspans, de atentate, chiar si asupra lui Voda Bibescu (Ion Besoiu).
    Al saselea si ultimul film din seria Margelatu.
  • NOTA (IMDB: 7.90) 7.8
    Apa ca un bivol negru
    Hibrid intre documentar si eseu "poetic", acest film-comanda al actualitatii lasa paradoxala impresie a unui desuet album de familie. De altfel, procedeul cel mai utilizat in acest "film de arta" fie ca sunt un sir de babe, fie o ciurda de copii.
  • NOTA (IMDB: 6.70) 7.8
    Metrobranding - O poveste de dragoste între oameni și obiecte
    Dacă occidentalii erau obişnuiţi să aleagă dintre sute de branduri, în România exista o singură marcă pentru fiecare produs: salteaua Relaxa, tenişii de Drăgăşani, bicicleta Pegas, motocicleta Mobra, becul de Fieni şi maşina de cusut Ileana...
  • NOTA (IMDB: 7.20) 7.8
    Aurel Vlaicu
    Film biografic dedicat pionierului aviatiei mondiale Aurel Vlaicu, dupa un scenariu scris de Eugenia Busuioceanu, scris si publicat in 1969 la Editura Militara.
  • NOTA (IMDB: 8.60) 7.8
    Gone Wild
  • NOTA (IMDB: 7.30) 7.8
    Misterele Bucureștilor
    Al 3-lea film al seriei "Margelatu". Actiunea se muta intr-un Bucuresti plin de farmec oriental. Vrajitoarea Strigoaica, mama hotilor si cersetorilor, conduce din umbra orasul. Margelatu (Florin Piersic) dejoaca atentatul asupra Domnitorului Bibescu.
    Al treilea film din seria Margelatu
  • NOTA (IMDB: 7.50) 7.8
    De ce eu?
    În centrul atenţiei se află idealistul procuror Cristian, care se loveşte de dificultăţi în investigarea unui caz de corupţie. Faptul că vizat este chiar un coleg mai vârstnic al său îl face pe procuror să alunece fără să vrea pe un teren minat.
  • NOTA (IMDB: 7.60) 7.8
    După-amiaza unui torționar
    Franţ Ţandără, un fost torţionar în închisorile României, este pregătit să-şi mărturisească crimele în faţa unei jurnaliste şi a unui fost deţinut politic.
  • NOTA (IMDB: 7.60) 7.7
    Acasă
    „Acasă” spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată - Parcul Natural Văcărești - primul parc natural urban din România.
  • NOTA (IMDB: 7.60) 7.7
    Kapitalism - Rețeta noastră secretă
    Documentarul descrie parcursul nostru de la comunism la o economie originală de piaţă. Şi cine ştie mai bine cum a fost drumul decât câştigătorii?
  • NOTA (IMDB: 7.10) 7.7
    Maria
    Cel de-al saptelea copil al Mariei si al lui Ion vine pe lume în întuneric, în suferinta si neîntelegere. Maria încearca sa gaseasca ceva de lucru, dar nimeni nu o ajuta. Parasita de sot, Maria refuza sa-si vînda un copil si devine prostituata...
  • NOTA (IMDB: -) 7.6
    Jurnalul familiei -escu
    O călătorie în spaţiu şi timp în care familia e puntea de legătură între toate momentele care ne-au ţinut uniţi dar ne-au şi dezbinat în ultimii 100 de ani
  • NOTA (IMDB: 7.30) 7.6
    A fost sau n-a fost?
    Intr-un orasel linistit la est de capitala, la 16 ani de la Revolutie, patronul unui post TV are doi invitati cu care impartaseste amintirile gloriei de revolutionari. Vor un raspuns la intrebarea: A fost sau n-a fost revolutie in orasul lor?
  • NOTA (IMDB: -) 7.6
    Evrei de vânzare
    Un documentar incitant, care abordează un subiect inedit – „cea mai mare operaţiune prin care un stat şi-a vândut propriii cetăţeni, petrecută până azi în Europa”.
  • NOTA (IMDB: 7.50) 7.6
    Castelul condamnaților
    Izolat undeva în Cehoslovacia, Schörder are o misiune. Stația radio aflată sub comanda lui coordonează alte câteva stații și îndeamnă armata germană la respingerea armistițiului. Căpitanul Vasiliu primește ordin să lichideze acest cuib de rezistență.
    ?
  • NOTA (IMDB: 7.60) 7.6
    Aferim!
    Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, Aferim! este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească în 1835. Zapciul Costandin, însoţit de fiul său, caută un rob fugar.
    Actiunea are loc in sec XIX-lea, in 1835, în Țara Românească. Robia in Romania a existat în decursul existenței Principatelor Române până la desființarea sa în 1856 în Țara Românească. A fost, cu precădere, situația persoanelor de etnie romă.
    Codul penal al anului 1818 din Țara Românească preciza că „Toți țiganii sunt născuți robi” și că „Țiganii fără stăpân sunt proprietatea statului”.
  • NOTA (IMDB: 7.00) 7.6
    Marele jaf comunist
    August 1959, Bucureşti. Şase foşti membri ai nomenclaturii comuniste fură o maşină a Băncii Naţionale în care se aflau 1,6 milioane de lei. După arestarea lor, li se cere să reconstituie furtul. Apoi sunt condamnaţi la moarte şi împuşcaţi.
  • NOTA (IMDB: 8.10) 7.6
    Planeta Petrila
    În Petrila, un oraş minier din Transilvania, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autorităţile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară.
  • NOTA (IMDB: 8.00) 7.6
    Doina groparilor
    Cimitirul nu este un spaţiu interzis. Oricum, acesta nu este acel loc unde majoritatea oamenilor şi-ar petrece timpul. Singurii locuitori vii ai unui cimitir sunt groparii. Fie iarnă, primavară, vară sau toamnă, preocupările groparilor sunt aceleaşi. Ei sapă şi îngroapă. Atitudinea groparilor faţă de cei morţi si de ceremonia funebră este una de rutină.  Ei sunt imuni la lacrimi şi bocete. Par lipsiţi de frică şi sensibilitate
  • NOTA (IMDB: 7.10) 7.5
    Răpirea fecioarelor
    La inceputul secolului al XIX-lea, printr-o tacita intelegere cu doamna Haricleea (Olga Tudorache), care doreste sa-si indeparteze sotul de la tron, bandele lui Pazvanoglu (George Constantin) ataca fara mila satele, rapind fete.
    Al doilea film din seria Haiducii.
  • NOTA (IMDB: 6.90) 7.5
    Muschetarul român
    Filmul continua seria peripetiilor lui Mihut Galateanu, la Viena, Berlin si Amsterdam pentru a readuce in tara un manuscris furat Domnitorului carturar Dimitrie Cantemir.
    Este continuarea filmului Cantemir din 1973.
  • NOTA (IMDB: 7.30) 7.5
    Am fost șaisprezece
    Un grup de ofiteri si soldati romani apara cu pretul vietii un grup nodal din Budapesta, aflat in drumul hitleristilor, in drumul lor spre Muntii Tatra. Pe masura ce batalionul e decimat, supravietuitorii rememoreza cele mai importante momente.
  • NOTA (IMDB: 7.50) 7.5
    Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu
    Documentarul este realizat exclusiv din imagini de arhivă, obţinute de la TVR şi de la Arhiva Naţională de Filme, şi prezintă inclusiv scena judecăţii soţilor Ceauşescu, din decembrie '89.
  • NOTA (IMDB: 7.30) 7.5
    Cinema, mon amour
    Odată mândria națiunii, cinematografele din România sunt acum abandonate și uitate de toată lumea. Cu toate astea, ele sunt locuri pline de viață, dragoste și pasiune pentru cinema.
  • NOTA (IMDB: 8.10) 7.5
    colectiv
    Documentarul intră în culisele tragicului eveniment din clubul din București. Urmărind jurnaliști, avertizori de integritate, pacienți arși și oficiali ai Guvernului, filmul dezvăluie o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării.
  • NOTA (IMDB: 6.10) 7.5
    Odessa în flăcări
    "Cu acest film, Romania intra in cadrul marii productii cinematografice europene. Filmul acesta intelege sa fie o proslavire a luptei pe care Romania o duce contra Bolsevismului cu un elan si un eroism irezistibil." - Giornale d'Italia - 1942
    Actiunea are loc in 1940, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, in Basarabia si Bucovina de Nord sub prima ocupatie sovietica. În timpul ocupatiilor sovietice s-a declanșat o campanie de persecuții împotriva localnicilor - arestări arbitrare, torturi, execuții și deportări în gulagurile Siberiei. Au rezultat in 1.555.000 de persoane arestate, deportate, ucise = Holocaustul basarabenilor, bucovinenilor, polonezilor si evreilor români.
  • NOTA (IMDB: 6.70) 7.4
    Mai aproape de lună
  • NOTA (IMDB: 7.40) 7.4
    Stingeți becurile
    După ce au petrecut câţiva ani în spatele gratiilor, trei tineri redescoperă realităţile vieţii în libertate, marcate de agresiuni şi excese, în comunitatea de romi în care trăiesc. Printre ei se află Alex, un personaj fascinant, cu o atitudine deranjant de blazată faţă de violenţă, femei şi sentimentul de vină. Alex şi foştii lui colegi de închisoare reuşesc să se reconcilieze cu lumea exterioară, în ciuda dilemelor de moralitate cu care se confruntă
  • NOTA (IMDB: 6.70) 7.3
    Triunghiul morții
    Filmul reconstituie luptele purtate de armata română împotriva ocupanților germani în primul război mondial în localitațile Marasti, Mărășești si Oituz.
    Ecaterina Teodoroiu si 23 august 1944 participarea românească la primul război mondial
  • NOTA (IMDB: 7.30) 7.3
    La răscrucea marilor furtuni
    Filmul descrie lupta revolutionarilor condusi de Nicolae Balcescu pentru infaptuirea revolutiei burghezo-democratice. Sunt ilustrate evenimente ca: proclamatia de la Blaj, instaurarea guvernului provizoriu.
  • NOTA (IMDB: 5.60) 7.3
    Anul dragonului
    Documentarul dezvăluie aspecte din viaţa a trei bărbaţi care reprezintă grupuri sociale distincte şi, în acelaşi timp, spune povestea unei comunităţi care încearcă să se adapteze într-o ţară necunoscută de care o leagă, însă, un trecut politic comun
  • NOTA (IMDB: 7.50) 7.3
    Nunți, muzici și casete video
    Nunţi, muzici şi casete video, în regia lui Tudor Giurgiu, priveşte în culisele unui domeniu în care business-ul şi empiricul se amestecă într-un mod spectaculos: lumea nunţii. Pasionaţi de distracţii, românii au fost întotdeauna mari amatori de nunţi, cu accent, mai degrabă, pe partea cu "masa şi dansul" decăt pe partea cu sfatul şi cu biserica. Prin urmare, unul dintre cele mai interesante aspecte (şi cele mai puţin remarcate, de altfel) din tot ceea ce înseamnă industria de nunţi îl reprezintă artistii, cei ce-şi unesc forţele creative pentru ca proaspăt-căsătoriţii să aibă parte de o benchetuială de neuitat...
  • NOTA (IMDB: 7.30) 7.3
    5 minute
    Într-un cinematograf din București rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câțiva spectatori se ridică și încep să scandeze împotriva comunității LGBT prezente. Situaţia escaladează.
  • NOTA (IMDB: -) 7.3
    Fata de aur
    Pierderea medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000 este în continuare o traumă pentru gimnasta Andreea Răducan. După 15 ani, ea încearcă să înțeleagă, prin ochii unui adult, ce s-a întâmplat cu adevărat.
  • NOTA (IMDB: 7.00) 7.2
    Iancu Jianu
    Al doilea film al casei de productie "Clipa Film" si a scolii de film "Atelierul de Mimodrama", dupa filmul "experiment" "Iades". Scenariul a fost inspirat de romanul omonim al lui Bucura Dumbrava. A fost primul film romanesc de aventuri pe fundal istoric. Este primul film din trilogia cu haiduci a lui Horia Igirosanu. Iancu era zapciu si facea parte din familia boiereasca a lui Amza Jianul. Revoltat de nelegiuirile la care era supusa "prostimea" devine haiduc alaturi de Mereanu. T
    Primul film din trilogia cu haiduci a lui Horia Igirosanu.
    Iancu era zapciu si facea parte din familia boiereasca a lui Amza Jianul. Revoltat de nelegiuirile la care era supusa "prostimea" devine haiduc alaturi de Mereanu. Tradat de hangita Anca el si haiducii sai sunt prinsi si condamnati la moarte. E salvat de Sultana, prietena fiicei domnitorului care il iubea in secret.
  • NOTA (IMDB: 7.20) 7.2
    București, unde ești?
    După 23 de ani de la Revoluţie oamenii se întorc în stradă, recucerind spaţiul public. Vlad Petri le urmăreşte poveştile pentru o perioadă de 1 an, de la primele zile ale protestelor până în zilele Referendumului pentru demiterea preşedintelui.
  • NOTA (IMDB: 5.30) 7.2
    Mitrea Cocor
    Drama sociala, adaptare dupa romanul omonim al lui Mihail Sadoveanu. Actiunea este plasata in perioada celui de-al doilea razboi mondial. Fostul argat boieresc Mitrea Cocor revine dupa razboi in satul natal si conduce reforma agrara din 1945. In rolul lui Mitrea Cocor initial a fost desemnat Octavian Cosmuta, insa s-a renuntat la el si a fost ditribuit Septimiu Sever.
    Actiunea are loc in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Fostul argat boieresc Mitrea Cocor revine, după experiența războiului și prizonieratului în URSS, în satul natal Malul Surpat, punându-se în fruntea obștii care realizează reforma agrară din 1945 (proces inițiat de guvernul comunist de după 1945, cu scopul de a reforma radical agricultura și de a împroprietări țăranii săraci din România), în timp ce Armata Roșie avansează în țară.
  • NOTA (IMDB: 8.00) 7.2
    Licu, o poveste românească
    "Licu, o poveste românească" este o metaforă despre propria condiție și efemeritate, o lecție de viață dar și un veac de supraviețuire. Timp de 92 de ani Licu a suferit, a iubit, a râs și a plâns. România ultimului secol văzută de Licu.
    Documentarul prezintă povestea unui bărbat de 92 de ani, trecut prin toate evenimentele istorice majore ale ultimului secol. Cu siguranță filmul îi va face pe spectatori să reflecteze asupra propriei condiții și efemerități. Licu a suferit, a iubit, a râs și a plâns. România ultimului secol văzută de Licu. Fiecare secvență de film este construită precum o fotografie dintr-un album.
  • NOTA (IMDB: 8.00) 7.2
    The Shukar Collective Project
    Filmul urmareste formarea si evolutia fenomenului Shukar Collective, intr-o maniera vizuala provocatoare si neconventionala.
  • NOTA (IMDB: 7.70) 7.2
    Vorbitor
    Vorbitor urmărește poveștile mai multor deținuti aflați în diferite penitenciare din țară, care și-au găsit partenerul de viață în timpul executării pedepsei.
  • NOTA (IMDB: 7.50) 7.2
    Pașaport de Germania
    Puţină lume ştie că, în timpul Războiului rece, România a vândut Germaniei de Vest peste 250,000 de etnici germani. Hein Günther Hüsch, negociatorul secret al Germaniei, venea la Bucureşti cu valiza plină de bani pentru a cumpăra libertatea oamenilor
  • NOTA (IMDB: 6.60) 7.1
    Carol I
    Sergiu Nicolaescu s-a angajat intr-o noua reconstituire istorica in care si-a asigurat rolul principal: "Carol I", o docu-drama despre ultimele zile din viata monarhului.
  • NOTA (IMDB: -) 7.1
    Oxygen
    Filmul este inspirat dintr-o poveste adevărată.    În timpul regimului comunist din România (1945-1989), mii de oameni şi-au riscat viaţa încercând să părăsească ţara. Disperarea i-a făcut să inventeze metode incredibile de a trece graniţa ilegal. Câţiva au reuşit să scape, dar cei mai mulţi şi-au pierdut viaţa în aceste încercări.    Oxygen este inspirat dintr-un astfel de caz: un bărbat care a încercat să treacă ilegal Dunărea având cu el numai un cilindru de oxigen.
  • NOTA (IMDB: 7.90) 7.1
    Toto și surorile lui
    Totonel e un puşti de 10 ani din Ferentari. Câtă vreme mama lui e în puşcărie pentru trafic de droguri, Toto locuieşte cu surorile lui mai mari, Andreea şi Ana, şi cu un şir lung de unchi, vecini şi utilizatori de droguri din cartier
  • NOTA (IMDB: 6.50) 7.1
    Falansterul
    In anul 1834, un boier cu studii la Paris, Theodor Diamant, se întoarce acasa ca să pună în aplicare, pe moșia sa de la Scăeni, modelul de organizare socială propus de utopistul francez Charles Fourier.
    Falansterul de la Scăieni (1835-1836) = experiment social inspirat de doctrina utopică a lui Charles Fourier, înființat la 10 martie 1835 de Teodor Diamant pe mosia boierului Manolache Bălăceanu de la Scăieni și avea denumirea de Societatea agronomică și manufacturieră sau Colonia soților agronomi. Societatea a fost desființată de autorități un an mai târziu.
  • NOTA (IMDB: 6.70) 7.1
    Apocalipsa după șoferi
    Bucuresteanul s-a nascut a doua oara in masina. Si isi petrece a doua viata in masina. La volan, este alt om: intolerant cu ceilalti, nepasator cu viata lor sau brutal ori de cate ori e contrariat.
  • NOTA (IMDB: 7.50) 7.1
    Munții în flăcări
    1848, Transilvania. Avram Iancu ridică o oaste de ţărani pentru apărarea drepturilor naţionale, în timp ce Nicolae Bălcescu încearcă împăcarea.
  • NOTA (IMDB: 6.70) 7.0
    Poarta Albă
    Adrian şi Ninel se numără printre deţinuţii înghesuiţi în vagoanele de marfă care tocmai au sosit într-unul din lagărele de muncă silnică de la Canalul Dunăre-Marea Neagră. În lagăr, periplul lor este dramatic
  • NOTA (IMDB: 7.90) 7.0
    Aliyah DaDa
    Acum 133 de ani, o comunitate din Moinești pleca spre Țara sfântă pentru a înființa una dintre primele colonii evreiești din Palestina. Drumul evreilor către Israel se împletește cu istoria României moderne printr-o relație dificil de cuantificat.
  • NOTA (IMDB: 7.30) 6.9
    Nu te supăra, dar...
    Undeva, cândva... o lume în care timpul curge în ritmul în care pietrele cad implacabil peste pietre.. Un univers sieşi suficient, care funcţionează după reguli care scapă logicii obişnuite şi, totuşi, perfect valabil. Zilele trec, între rutina cotidiană şi nesfârşite conversaţii despre viaţă, moarte, Dumnezeu, starea vremii: ce e divin şi ce e uman? cine aduce şi cine opreşte ploaia? ...în definitiv ce e normal şi ce nu?... O lume marginală, nulă din punct de vedere
  • NOTA (IMDB: 7.10) 6.9
    Inimi cicatrizate
    1937. Emanuel, un tînăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării. Adaptare liberă după opera literară a lui M. Blecher.
  • NOTA (IMDB: 6.80) 6.9
    Războiul domnițelor
    Ademenit de tezaurul Moldovei şi de provizii, Sobieski, regele polonilor, ordonă atacarea Cetăţii Neamţului, iar căpitanul Ghinda urzeşte trădarea.
    Cetatea Neamț, cetate medievală din Moldova, făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Cetatea a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I, a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare și distrusă în secolul al XVIII-lea (1718) din ordinul domnitorului Mihai Racoviță.
  • NOTA (IMDB: 7.50) 6.9
    Doar o răsuflare
    Filmul explorează natura profund contradictorie a iubirii în viața de familie. Șapte ani din viața familiei Sicrea, așteptând să se întâmple o minune care să o facă pe Denisa, fiica cea mică, să se ridice din scaunul cu rotile și să poată merge.
  • NOTA (IMDB: 7.90) 6.8
    Afacerea Tănase
    În 1982, François Mitterrand este pus faţă în faţă cu Nicolae Ceauşescu, prin intermediul unei poveşti de spionaj demnă de un roman poliţist. Un conflict în plin Război Rece, o luptă dusă în culise de către serviciile secrete ale celor două state...
  • NOTA (IMDB: 7.40) 6.8
    YouTube Bazaar
    Bahoi are propriul său canal media pe YouTube. Lucrează în Olanda ca să îşi poată permite să cumpere computere la mâna a doua. Trimite computerele în satul său natal de lângă Constanţa, pentru ca oamenii lui să îi poată vedea scurtmetrajele
  • NOTA (IMDB: 6.60) 6.8
    Fixeur
    Un tânăr absolvent de Jurnalism are ocazia să facă un reportaj despre două prostituate românce minore repatriate din Franţa. Curând jurnalistul ajunge să creadă că şi el a abuzat de victimele traficului de carne vie.
  • NOTA (IMDB: 6.90) 6.7
    Țara moartă
    Un eseu despre uimitoarea colecţie de fotografii realizate de Costică Axinte într-un mic oraş din România anilor '30 şi '40. Soundtrack-ul, compus în principal din fragmente din jurnalul unui medic evreu, dezvăluie ceea ce fotografiile nu pot
    Participarea României la primii ani ai celui de-al 2-lea Război Mondial în tabăra Germaniei naziste e un episod greu de digerat, pe care mulţi preferă să îl treacă cu vederea. Eseul documentar „Țara moartă”, prezintă două mărturii din acei ani şi din perioada premergătoare - cu sfârșitul celui de-al patrulea deceniu al secolului XX, al dictaturii regale, cu mișcările de extremă dreaptă și participarea României la campania de pe frontul de est.
  • NOTA (IMDB: -) 6.7
    Dacia, dragostea mea
    "Dacia,dragostea mea" este un portret comic și degajat al evoluției României din perioada comunistă până în prezent, făcut prin intermediul celui mai emblematic simbol al său - automobilul Dacia.
  • NOTA (IMDB: 6.60) 6.7
    Tunelul
    Acţiunea filmului redă întâmplări dramatice de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, când trupele române au luptat alături de trupele sovietice împotriva naziştilor
    Ofensiva germană și contraofensiva sovietică din 1944. In toamna anului 1944 în Transilvania, cand Romania a trecut de partea coaliției antihitleriste, șapte militari români și sovietici, cercetași, îndeplinesc cu prețul vieții ”o însemnată misiune militară și de partid”: ei salvează de la distrugerea prin minare de către nemții în retragere un tunel de o deosebită importanță strategică.
  • NOTA (IMDB: 6.70) 6.6
    Păcătoasa Teodora
  • NOTA (IMDB: -) 6.6
    Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole
    Peste 55 de ore, de la București la Madrid, într-un autocar plin de oameni care călătoresc mii de kilometri spre și dinspre noua lor casă. Ultimul drum spre țara natală, de data asta în spatele unui dric condus de doi agenți de pompe funebre.
  • NOTA (IMDB: 7.30) 6.6
    A unsprezecea poruncă
    Sfârșitul celui de-Al II-lea Război Mondial. Cei care seamănă cu Hitler, Eva Braun, Goebbels și alții sunt arestați și închiși. Așa începe lungul coșmar al acestor personaje care, timp de un an, vor suferi pentru fărădelegi nedovedite.
    Experimentul Pitesti (1949-1952) = încercări de „reeducare”, efectuate sub autorizația autorităților comuniste in inchisoarea Pitesti, conform principiilor leniniste, cu scopul lepădarii convingerilor și ideilor politice și religioase a deținuților, și în cele din urmă alterarea personalității până la punctul obedienței absolute. 5000 de victime. A fost cel mai mare și cel mai agresiv program de spălare a creierului prin tortură din blocul de Est.
  • NOTA (IMDB: -) 6.5
    Trei zile până la Crăciun
    Un documentar istoric care descrie cu acurateţe - bazat pe mărturii, documente, reconstituiri şi imagini de arhivă - ultimele trei zile ale cuplului Elena şi Nicolae Ceauşescu înainte de executarea lor în ziua de Crăciun a anului 1989.
  • NOTA (IMDB: 6.60) 6.5
    Tipografic Majuscul
    Filmul pune în legătură două povești. Prima este povestea unui adolescent, care, în 1981, a scris pe ziduri o serie de texte împotriva lui Ceaușescu. A doua este istoria oficială a României: imagini din arhiva TVR din aceeași perioadă.
  • NOTA (IMDB: 6.60) 6.4
    Nepoții gornistului
    Filmul prezintă destinul familiei Dorobanțu de-a lungul a trei generații: cea a lui Oprea, gornistul atacului de la Grivita din timpul Războiului de Independență al României, cea a lui Pintea, fiul lui Oprea, participant la Primul Război Mondial și cea a lui Cristea, fiul lui Pintea, din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
  • NOTA (IMDB: 6.50) 6.4
    Cocoșul decapitat
    In ziua de 23 august 1944, in orasul Fagaras, tanarul Felix Goldschmidt (David Zimmerschied) se pregateste sa fie gazda serbarii de incheiere a scolii. In asteptarea petrecerii pe care si-o dorea atat de mult, el retraieste in amintire anii de razboi
  • NOTA (IMDB: 6.30) 6.3
    Carmen îl întâlnește pe Borat
    Un film despre o fată din Glod, satul în care a fost filmat „Borat!”. Eroina, Carmen Ionela Ciorobea, a fost aleasă de realizatoarea documentarului, olandeza Mercedes Stalenhoef, pentru a fi subiectul peliculei, cu un an înainte ca Sacha Baron Cohen să sosească şi să filmeze ca şi cum aici ar fi Kazahstan. În satul sărac unde fetele se mărită la 14 sau 15 ani, Carmen e considerată bătrână, la numai 17 ani. Familia sa e mai înstărită decât altele, are un mic magazin, iar băiatul care îi face curte se dovedeşte că era interesat mai mult de avere
  • NOTA (IMDB: 6.20) 6.3
    Al doilea joc
    Selectat în secţiunea Forum a Berlinalei 2014, documentarul are o formă neconvenţională: împreună cu tatăl său, regizorul urmăreşte un vechi meci de fotbal înregistrat pe o casetă VHS. Tatăl a fost atunci arbitrul meciului
  • NOTA (IMDB: 6.50) 6.3
    Fotbal infinit
    Fotbal Infinit aruncă o privire originală asupra lumii sportului, din România provincială, urmărind tentativa unui oficial de a lăsa lumii moştenire o versiune mai bună a acestui minunat sport. Însă totul, oare, se învârte în jurul fotbalului?
  • NOTA (IMDB: 6.20) 6.2
    Soldații. Poveste din Ferentari
    Povestea lui Adi, un antropolog părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlnește pe Alberto, un rom sărac, fost pușcăriaș, care promite să-l ajute să cunoască cântăreți
    Adrian Schiop, un tânăr intelectual, renunţă la gazetărie pentru a scrie o teză de doctorat despre manele. Pentru a înţelege mai bine fenomenul, se mută în Ferentari, unde are parte de experienţe inedite şi ajunge să-l cunoască pe Alberto, un bărbat de etnie romă care şi-a petrecut jumătate din viaţă în închisoare. Cei doi vor ajunge eroii unei improbabile poveşti de dragoste care subliniază apăsat diferenţele dintre universurile lor.
  • NOTA (IMDB: 5.50) 6.1
    15
    21 decembrie 2004. Bucuresti. Irenne vine in Romania sa realizeze un material pentru Le Parisien Libre. Trebuie sa scrie un articol despre Romania la 15 ani de la Revolutie si alege sa scrie despre un copil nascut cu 15 ani in urma la Timisoara.
    Despre revoluţia din 1989. Acest film utilizează ficţiunea străinului pe post de observator pentru a reconstitui evenimentele de la Timişoara într-o poveste complicată dar neconvingătoare, în care apar secvenţe cu câini vagabonzi şi o şvăboaică care înjură regimul.
  • NOTA (IMDB: 6.40) 6.0
    Ieșirea trenurilor din gară
    Un film de montaj compus din fotografii şi documente referitoare la Pogromul de la Iaşi. Prima parte este alcătuită din fotografii ale victimelor, însoţite de mărturii. Partea a doua reprezintă un montaj din fotografii realizate în timpul Pogromului.
    30 de ani și 15 minute
  • NOTA (IMDB: 4.10) 5.3
    Punctul zero
    Coproductie romano-americana, acest film este cronica fictionalizata a unei misiuni super-secrete cu implicatii globale. Doi agenti speciali CIA sosesc in Romania cu trei obiective clare.
    Despre revoluţia din 1989. Acest film reprezinta o poveste puţin verosimilă de spionaj şi comando pe fondul revoluţiei, care include copii abandonaţi sau reconstituirea procesului familiei Ceauşescu,
  • NOTA (IMDB: 7.70) -
    Ciocoii
    Al treilea film a trilogiei cu haiduci a lui Horia Igirosanu si a casei sale de productie "Clipa Film" (dupa "Iancu Jianu" si "Haiducii"). Alexis Fanariotul, aventurier din Fanar, o sileste pe mosiereasa Kira Agripina, care se indragostide de el, sa-si omoare sotul, dupa care ii ia averea si ii necinsteste fiica. Se indragosteste de el si Randunel, fiica unui boier, care insa afla de la niste haiduci adevarul despre Alexis si se alatura haiducilor. In timpul unei lupte, Alexis care porn
    Al treilea si ultimul film din trilogia cu haiduci a lui Horia Igirosanu.
    Alexis Fanariotul, aventurier din Fanar, o sileste pe mosiereasa Kira Agripina, care se indragostise de el, sa-si omoare sotul, dupa care ii ia averea si ii necinsteste fiica. Se indragosteste de el si Randunel, fiica unui boier, care afla de la niste haiduci adevarul despre Alexis si se alatura haiducilor. In timpul unei lupte, Alexis este ucis, insa moare si Randunel, in bratele haiducilor.
  • NOTA (IMDB: 7.70) -
    Amintiri bucurestene
    Documentarul Amintiri bucurestene face o incursiune (fascinanta prin imagini, pe alocuri anosta prin comentariile naratorilor) in lumea antebelica si interbelica din capitala Romaniei.
  • NOTA (IMDB: -) -
    Soldații victoriei
    Coproductie URSS-Ungaria-Polonia-RDG-Cehoslovacia-Romania. Serial realizat de "Mosfilm" in regia lui Iuri Ozerov despre rolul liderilor partidelor comuniste in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Episodul despre Romania este episodul 3 al serialului, iar la regia acestuia a fost cooptat, initial Lucian Bratu, si, dupa retragerea acestuia, Doru Nastase.Propunerea lui Ozerov a fost primita cu entuziasm de autoritati si, in special, de Nicolae Ceausescu, care a vazut oportunitat
    Episodul 3 al serialului - Nicolae Ceausescu in timpul celui de-al doilea razboi mondial. ?
  • NOTA (IMDB: 6.20) -
    Haiducii
    Al doilea film din trilogia cu haiduci a lui Horia Igirosanu.
    Victorita scapa de arnautii care i-au atacat familia, dupa care se imbraca barbateste si fuge la haiduci, spunandu-le ca o cheama Mihaita. In toiul unei lupte, Mereanu il omoara pe boier, iar Mihaita da foc conacului. Cand Mereanu descopera ca Mihaita e de fapt o tanara frumoasa si neinfricata se logodeste cu ea.
  • NOTA (IMDB: -) -
    Bălcescu
    Film nefinalizat, din care au ramas la Arhiva Nationala de Filme probe cu actori. Proiectul prevedea realizarea unui film cu ocazia centenarului Nicolae Balcescu - 100 de ani de la moartea acestuia.
    Nicolae Bălcescu (1819- 1852) a fost un istoric, întemeietor al istoriografiei moderne, scriitor și revoluționar român. Alături de fratele său, a participat la Revoluția din 1848. Prin capodopera sa "Românii supt Mihai Voievod Viteazul", Bălcescu l-a impus în canonul național pe Mihai Viteazul. A murit la Palermo. Mumia lui se poate vedea și astăzi în galeria mânăstirii Capucinilor, cu mențiunea: "Nicolae Bălcescu, prim ministru al Valachiei".
  • NOTA (IMDB: 7.80) -
    Cetatea Neamtului
    Ultimul film realizat de casa de productie a lui Leon Popescu. Pentru acest film el a apelat la trupa Teatrului National din Craiova condusa de Emil Girleanu. Scenariul a fost inspirat de nuvela lui C. Negruzzi si de piesa lui Vasile Alecsandri: Cetatea Neamtului este aparata de o mana de plaiesi impotriva intregii armate a lui Sobieski, Regele Poloniei. Corneliu Moldovanu afirma in Revista "Cinema" din octombrie 1925 ca "filmul a fost turnat in conditii lamentabile si rezultatul a fost
    Cetatea Neamț, cetate medievală din Moldova, făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Cetatea a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I, a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare și distrusă în secolul al XVIII-lea (1718) din ordinul domnitorului Mihai Racoviță.
  • NOTA (IMDB: 4.10) -
    ABC...ZH
  • NOTA (IMDB: 7.80) -
    Stefan cel Mare
    Ștefan al III-lea (1438- 1504) supranumit Ștefan cel Mare, a fost domnul Moldovei între anii 1457 și 1504. A fost fiul lui Bogdan al II-lea, domnind timp de 47 de ani, cea mai lungă domnie din epoca medievală din Țările Române. Este înmormântat la Mănăstirea Putna.
  • NOTA (IMDB: -) -
    Copiii Uraniului
  • NOTA (IMDB: 8.30) -
    După revoluție
    Filmul lui Laurenţiu Calciu documentează situaţia din Bucureşti în primele 6 luni după revoluţia din 1989. Este o perioadă de proteste continue împotriva unui guvern care a preluat conducerea de la partidul comunist puţin cam uşor. Contextul este dat de lideri politici şi jurnalişti şi de alegerile grăbite (şi puternic contestate). Alegerile din 1990 sunt prezentate printr-o secţie de votare supra-aglomerată şi prin conferinţa de presă a monitorilor internaţionali, care se declară şocaţi de numărul mare de nereguli întâlnite.
  • NOTA (IMDB: -) -
    8 martie
    În documentarul 8 Martie, poveştile simple şi umane sunt piesele unui puzzle istoric complicat. Documentarul vorbeşte despre femeile care şi-au trăit tinereţea în comunism şi surprinde mai multe momente ale acestei lumi: o mină lăsată în paragină, un depou de tramvaie, un atelier de confecţii al unei foste case de modă, o fabrică de lactate. 8 Martie oferă o imagine despre Ziua Internaţională a Femei, sărbătorită în fostele ţări socialiste în luna martie
  • NOTA (IMDB: 7.60) -
    Aici... adică acolo
    Ani şi Sanda sunt două fete din Maramureş, care au crescut cu bunicii. Părinţii lor sunt la muncă în Spania, ca atâţia alţi români. Când au plecat, proiectul lor comun părea promiţător: cu banii câştigaţi în Spania vor construi o casă în care toată familia va fi fericită. După mai bine de zece ani, socoteala de acasă nu pare să se fi potrivit însă cu realitatea; iar casa e departe de a fi gata
  • NOTA (IMDB: 8.10) -
    Experimentul București
    În 1989, România a suferit o lovitură de stat. Serviciile Secrete ştiau ce urmează şi s-au pregătit. Pentru a ajuta oamenii să dezvolte abilităţi pentru piaţa liberă, au pus la cale un proiect secret de inginerie psihologică bazat pe tehnici inedite. Experimentul Bucureşti este primul expozeu care vorbeşte despre ce s-a întâmplat cu adevărat în 1989
  • NOTA (IMDB: 7.40) -
    Rețeaua
    Documentarul-eveniment Rețeaua, în regia lui Claudiu Mitcu, după o investigație jurnalistică de Vlad Mixich, urmărește traseul citostaticelor absente de pe piața internă, din una dintre cele mai vechi farmacii din Viena până la bolnavii din România.
    Criza citostaticelor ieftine = În România anilor 2008-2016, medicamentele citostatice pentru cancer nu se obțin nici gratuit, așa cum prevede legea, nici contra cost din farmacii. Reteaua a fost alcatuita din 400 de voluntari care timp de mai multi ani au transportat medicamentele in Romania, fara sa solicite niciun beneficiu material, pentru ca autoritatile de la Bucuresti nu au fost capabile sa asigure aprovizionarea cu ele.
  • NOTA (IMDB: -) -
    Mergând spre Paris
    The 27-year-old sculptor Constantin Brancusi walked from Bucharest to Paris in 1903 and 1904 as a preparation and prelude to becoming the most important sculptor of the twentieth century.
  • NOTA (IMDB: 7.60) -
    Împărăteasa roșie. Viața și aventurile Anei Pauker
    Perioada comunismului, urmare a ocupației sovietice, constituie încă o epocă insuficient studiată a istoriei contemporane a României. Ca de fiecare dată, miturile și legendele rezultate ale unor insistențe propagandistice, înlocuiesc datele istorice.
  • NOTA (IMDB: -) -
    Armenopolis, suflet armenesc
    O introducere în istoria armenilor care s-au stabilit pe meleaguri românești. Filmul invită în atmosfera singurului oraș baroc din România-Gherla, numit odinioară Armenopolis.
  • NOTA (IMDB: -) -
    Călușarii din Bârla
    Apocalipsa dupa soferi 2008
    Două lumi în muzică 2011
    Aripi de foc 2011
    City Tour 2013
    http://www.cinemagia.ro/stiri/proiectul-invizibilii-castiga-premiul-civil-society-pitch-powered-by-one-34965/
  • NOTA (IMDB: 6.60) -
    Biserici de lemn din România
    Biserici de lemn din România este un film de prezentare a unor construcții cu valoare pentru specificul național arhitectural. Filmul se concentrează mai puțin asupra ritualurilor religioase și mai mult asupra istoriei clădirilor.
  • NOTA (IMDB: 7.90) -
    România: Patru patrii
    Patru scriitori, patru stiluri și patru experiențe de viață; o singură țară: România.
  • NOTA -
    Lumea lui Geo Saizescu
    Documentarul Lumea lui Geo Saizescu” este o incursiune în fascinanta lume a personajelor de film create şi puse în valoare de marele regizor, prin intermediul poveştilor spuse de Maia Morgestern, Sebastian Papaiani şi Ileana Stana Ionescu.
  • NOTA (IMDB: 7.00) -
    Camera obscură
    În anii comunismului, cinecluburile erau foarte active. Ele instruiau și finanțau neprofesioniști care voiau să se exprime prin film. În condiții precare, ei au realizat filme în 8 sau 16 mm, unele adevărate capodopere de subversivitate.
  • NOTA (IMDB: 7.40) -
    Regii manelelor
  • NOTA (IMDB: 6.50) -
    Eu sunt Hercule
    Băile Herculane, una dintre cele mai vechi stațiuni din Europa, unde acum câteva secole regii și reginele se scufundau în ape vindecătoare, a devenit un labirint unde oamenii se pierd în căutarea a ceva mai bun.
  • NOTA (IMDB: -) -
    Ultimul căldărar
    Geo, un tânăr din Corcova, nu-şi mai poate întreţine familia. Căldărăria nu mai are căutare, iar şcoala a abandonat-o la 12 ani, atunci când s-a căsătorit. Singura lui soluţie este în Franţa, la groapa de gunoi, sau în Belgia, la cules de mere.
  • NOTA (IMDB: 7.60) -
    Timebox
    Ioan este un carismatic realizator de documentare din Iaşi, în vârstă de 80 de ani. Are o colecţie de filme care documentează aproape 50 de ani de istorie a României. Fiica lui cea mică, Nora, hotărăşte să facă un film despre bogata arhivă.
  • NOTA (IMDB: -) -
    Valea Orbilor
    Pe fundalul unor evenimente istorice întâmplate în vara anului 1940, moment în care Ungaria, prin Tratatul de la Viena dobândește 43.492 km2 din Transilvania, se desfășoară povestea de dragoste dintre o tânără româncă (Rozalia) şi un tânăr maghiar
  • NOTA (IMDB: 7.30) -
    Palat pentru popor
    Un palat pentru popor spune povestea a cinci clădiri reprezentative pentru epoca socialistă și a turbulențelor istorice și sociale din a doua jumătate a secolului XX în Europa de Est.
  • NOTA (IMDB: -) -
    Totul nu va fi bine
    După încheierea unei relații lungi, un cineast pe jumătate orb, născut în '86, pleacă din România să caute oameni care ar putea fi afectați de dezastrul de la Cernobîl. În drumul său, se îndrăgostește și viața lui pornește într-o direcție neașteptată
  • NOTA 0.0

Au adaugat filme: hering
Trebuie sa fii logat pentru a putea propune filme la aceasta listă. Click aici pentru a te autentifica.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Activitate lista
Vizualizari: 4754 | Comentarii: -
Listă nouă
Porneşte o listă nouă, cu filme sau actori
Alte liste create de Cretzulynne
jinglebells