cele mai bune ecranizari dupa jane austen

1 1
Listă creată de onlywords pe 17 Noiembrie 2010 | ultima modificare pe 17 Noiembrie 2010
Genuri: Dragoste, Romantic, Dramă
5 filme
Ordoneaza dupa: Data adăugării | Popularitate
 • NOTA (IMDB: 7.70) 8.3
  Rațiune și simțire
  Inspirat după romanul lui Jane Austen, "Sense and Sensibility", filmul este povestea surorilor Dashwood, sensibila Elinor și pasionata Marianne, ale căror șanse de a se căsători par condamnate pentru totdeauna de brusca pierdere a averii familiei.
 • NOTA (IMDB: 9.00) 9.0
  Mândrie și prejudecată
  Ecranizarea romanului omonim al scriitoarei Jane Austin, pe tema prejudecatilor sociale ale secolului al XIX-lea si a mandriei care ii tine pe indragostiti departe unul de celalalt.
 • NOTA (IMDB: 7.10) 7.6
  Emma
  O frumoasa poveste de dragoste, ecranizata dupa cartea celebrei Jane Austen. Emma Woodhouse (Kate Beckinsale) are un simt rigid al proprietatii cand vine vorba de aliantele matrimoniale. Din nefericire, se ofera sa faca pe petitoarea pentru prietena ei, Harriet, dar nu face altceva decat sa o raneasca. Datorita cuvintelor aspre si usturatoare ale domnului Knightley (Mark Strong) si a doamnei Elton, atitudinea Emmei incepe sa se mai domoleasca...
 • NOTA (IMDB: 7.30) 7.8
  Mănăstirea Northanger
  Mănăstirea Nordului este o ecranizare de succes după romanul lui Jane Austen, o poveste plină de mister şi intrigi. Catherine Moreland (Felicity Jones) fiica unui preot de la ţară, care visează la ziua în care un chipeş gentleman va apărea în viaţa ei şi va trăi alături de el o iubire asemănătoare cu cele despre care a citit în cărţi
 • NOTA (IMDB: 7.60) 8.0
  Persuasiune
  La varsta de 19 ani, Anne Elliot se indragosteste de tanarul ofiter de marina Frederick Wentworth. Din pacate, familia ei nu-l considera drept o partida potrivita si o obliga sa rupa logodna. Opt ani mai tarziu, cand il reintalneste, Anne isi da seama ca n-a incetat sa-l iubeasca pe Wentworth, dar nu e sigura ca el a iertat-o.
Trebuie sa fii logat pentru a putea propune filme la aceasta listă. Click aici pentru a te autentifica.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Activitate lista
Vizualizari: 15501 | Comentarii: -
Listă nouă
Porneşte o listă nouă, cu filme sau actori
Alte liste create de onlywords
jinglebells
Feedback