Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 29 Feb 2004, 13:28   #21
Bogie
Guru

Bogie

Tu l-ai vazut sau expui parerea altora? De catre cine a fost declarat cea mai buna comedie? Si "Citizen Kane" e proclamat unul dintre cele mai bune filme si mi se pare foarte prost. Si Coelho e aclamat in toate colturile lumii si mi se pare supraestimat, foarte mult.
Old 29 Feb 2004, 20:33   #22
notorious
NBK

notorious

Quote:
Aseaaaa...bine ca mi-ai adus aminte de 'Saving Private Ryan' notorious. Imi explicati si mie ce-ati gasit la filmuletul asta cu pac-pac si patriotisme gratuite ca pe mine m-a lasat cam asa

pai, hai sa vedem: un spielberg nu chiar genial, un film cu un final sufocant de patriotard, cu caracter propagandistic, in inceputul si finalul caruia flutura victorios steagul american. fara sa ne repezim, am remarca: scena de inceput, superba, a debarcarii in normandia, in care ni se ofera umor negru/senzatii devastatoare/filmari senzationale (ex. scena subacvatica, in care vedem gloantele lasand vartejuri in apa) un tom hanks mereu fermecator, un vin diesel in forma excelenta, un giovanni ribissi foarte emotionant, un matt damon convingator, o scena finala antologica (atacul micului orasel abandonat), intr-un cuvant un film memorabil numai daca tinem cont de cateva scene reprezentative (soldatul de la inceput care isi cauta disperat mana, perspectiva inamicului din turn, 'sniperul', daca vrei care este impuscat mai apoi de hanks, vazand glontul pe luneta, injunghierea sufocanta, dumnezeule, a soldatului cu baioneta, lenta si sandica, 'usurata' de soaptele neamtului care ar vrea sa-i faca suferinta mai suportabila + de asmenea un impecabil barry pepper, de care am uitat). ajunge...

'citizen kane' nu l-am prizat nici eu cand l-am vazut, bogie, dar i-am inteles valoarea. este un film pe care, daca vrei sa-ti placa, trebuie sa ai o parece experienta de viata. este pur si simplu viata unui om care a cunoscut o copilarie defectuoasa, deceptii in prietenie, dragoste, a detinut puterea si bogatia, a avut un imperiu la degetul mic, dar apoi a pierdut totul. un film al carui personaj se contureaza dintr-un lung glosar de marturii, ceea ce la vremea respectiva i-a conferit originalitate (vezi, de exemplu, cum camil petrescu a urmarit o reteta asemanatoare cand a scris 'patul lui procust), un personaj enigmatoic, cu propriile bizarerii, defecte si calitati... plus sursa de mister care ghideaza spectatorul pe tot parcursul filmului, ultimul sau cuvant, antologicul 'rosebud'.

ok, sper ca nu v-am plictisit...
Old 29 Feb 2004, 23:34   #23
Mala Portugal
Guru

Mala Portugal

Originally Posted by notorious:
fara sa ne repezim, am remarca: scena de inceput, superba, a debarcarii in normandia, in care ni se ofera umor negru/senzatii devastatoare/filmari senzationale (ex. scena subacvatica, in care vedem gloantele lasand vartejuri in apa) un tom hanks mereu fermecator
Un amic mi-a spus ca n-am 'simtit' scena debarcarii fiindca nu sunt jucatoare de Delta Force :lol: Nu merci...imi caut 'senzatiile devastatoare' in alte parti
Mala Portugal is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Mar 2004, 08:00   #24
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Originally Posted by notorious:

pai, hai sa vedem: un spielberg nu chiar genial...
ultimul sau cuvant, antologicul 'rosebud'.

La Spielberg nu sint de acord. E un film foarte bine realizat, chiar daca are o trama foarte subtire (mie imi aminteste de cartea lui Tim O' Brien - 'Going After Cacciatto'). Nu e virtuozitate epica ca la filmul ala pentru copii - TLOTR - dar e un stil impecabil si o nervozitate a scenelor si o imagine super pizda. Nu stiu, nu cred ca a folosit filtre d elumini, d eunde si imaginea aia cruda si realista, a unui razboi lipsit de virtutile asa zis dramatice ale confruntarilor nocturne. Adica e un regim dirun acolo care face ca lucrurile sa fie mult mai realiste, mai apropiate de cine verite (?) Nu trebuie ignorate nici hand-heldurile in cea mai pura vina guerilla style film-making. La 'Saving...' nu m-am plictisit defel. La 'Enemy At the Gates', in schimb, da. Nu se compara cu Schindler's List in schimb e un film foarte realist, despre razboi, care ar face fata cu brio unei competitii cu, sa zicem, Catch -22, Thin Red Line sau Casualties of War.

Care Rosebud nu era, in realitate, decit numele unei pizde care a jucat un rol oarecare in viata lui. Care 'Citizen...' e o oboseala de film. Care si rubrica asta la fel. Se gasira trei speriati sa disece ei niste filme, sa vada daca au fir de aur si imagine filigranata.

ps: Fara suparare, ca si eu ma numar printre ei, dar numai pt inca 2-3 secunde, pina imi dau seama de futilitatea interventiei, si ma retrag in sunet de trimbite, pe scut, cu miinile pe piept.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Mar 2004, 09:16   #25
Semaca
Veteran

Semaca

Quote:
....ma retrag in sunet de trimbite, pe scut, cu miinile pe piept.

Da' pe cine ai invins, de ai dreptu' sa fii pe scut??

Woody Allen
Semaca is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Mar 2004, 19:42   #26
notorious
NBK

notorious

Quote:
Care Rosebud nu era, in realitate, decit numele unei p**** care a jucat un rol oarecare in viata lui. Care 'Citizen...' e o oboseala de film. Care si rubrica asta la fel. Se gasira trei speriati sa disece ei niste filme, sa vada daca au fir de aur si imagine filigranata.

ambra blu, vorbesti ca un cinefil pur-sange... daca ai chef de facut altceva pe forumul asta decat sa 'diseci' (desi eu prefer 'analizezi') filme (de fapt, ce pastele ma-sii mai poti sa faci pe un forum de film ?????), te invit oricand sa discuti despre p**e si p***e cat vrei, dar pe noi lasa-ne sa discutam cat de cat folosindu-ne neuronii.
Old 02 Mar 2004, 07:54   #27
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Ce pula mea, ma, nu aveti simtul umorului? Era la oha toata chestia. Normal ca apreciez pe oricine vrea sa vorbeasca ceva serios despre filme, pula mea, sint baiat cultivat. Uite, se si pregateste o rubrica noua, unde chiar te invit cu drag sa vorbim de filme. Serios.
Old 02 Mar 2004, 18:56   #28
notorious
NBK

notorious

cand ai sa fii gata sa discuti serios, da un semnal pe pagina asta ca sa intru si eu de curios pe topic-ul cu pricina.

ador provocarile.
Old 03 Mar 2004, 10:33   #29
Semaca
Veteran

Semaca

Dupa cum bine le zicea si Toni undeva, Ambra nu prea mai avea cu cine polemiza la modul serios pe-aici pe forum.

M-ar bucura sa fii tu acela, notorius.

De fapt, cred ca mai multe persoane de pe forum s-ar bucura.

Woody Allen
Semaca is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Mar 2004, 19:45   #30
notorious
NBK

notorious

bai, eu am zis: cineva sa faca un topic (de preferinta ambra blu), sa-mi dea un semnal si gata! desi e mult mai tare cand conversez cu marx!!
Old 03 Mar 2004, 21:33   #31
BeNnY
Guru

BeNnY

Apropo de Ambra Blu...

Mi-a placut mult Iconoclastul din revista! Chiar ai pus punctul pe i ....
Old 03 Mar 2004, 22:25   #32
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

Da, revista e foarte reusita! Din toate revistele gratis de pana acuma, e pe departe cea mai buna! Si nu am zis doar eu. Sper sa aiba succes ca merita. Articolul cu Kill Bill este foarte reusit! Congradulations, the Cinamagia Legacy lives on...
Old 04 Mar 2004, 16:59   #33
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Originally Posted by BeNnY:
Apropo de Ambra Blu...

Mi-a placut mult Iconoclastul din revista! Chiar ai pus punctul pe i ....

Futu-i, eu voiam sa pun punctul pe g.
Apropo de sectiunea cu pricina, va fi cu filme rare. Mai multe intrebari adresati-i lui daniel sau Leonard.
Old 04 Mar 2004, 18:45   #34
notorious
NBK

notorious

bai, cum dracu' fac si eu rost de revista?? aici la tulcea nimic, zero barat. unde ar trebui s-o caut ? si chiar e pe gratis ???
Old 04 Mar 2004, 18:47   #35
BeNnY
Guru

BeNnY

Pai da, e pe gratis! :lol:

Chiar maine luam si numarul 2 :lol:

Poate convingi pe cineva sa-ti trimita prin posta... :roll:
Old 05 Mar 2004, 22:12   #36
notorious
NBK

notorious

Quote:
Poate convingi pe cineva sa-ti trimita prin posta...

a-ha-ha... poate te conving pe tine.
Old 05 Mar 2004, 22:16   #37
BeNnY
Guru

BeNnY

Daca iau mai multe.... nu stiu... poate.... nu promit nimic
Old 05 Mar 2004, 23:42   #38
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

Greu da gasit revistele astea, dar merita efortul
Old 06 Mar 2004, 22:31   #39
notorious
NBK

notorious

uite cum facem benny: daca esti destul de serios ca sa imi trimiti o revista dintr-aia, promit sa te respect si sa te sustin 4 ever. daca nu, in toamna cand ne intalnim o sa-ti fac incantaii (gluma!).

da-mi un mesaj privat daca procuri una.
Old 07 Mar 2004, 00:36   #40
BeNnY
Guru

BeNnY

:lol: :lol: :lol:

Funny ...

Yeah, sure o sa-ti trimit dar peste 10 zile cand iau si Nr. 2 ca sa-ti trimit Nr.1 si Nr.2 ... e bine asa?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules