View Single Post
Old Today, 14:23   #57
1MicuCelUmilSiViril
Guru

1MicuCelUmilSiViril

Ping Pong (2021)

Un alt divertisment, un serial despre ceva la care chinezii se pricep, e o mare tradiție, o echipă care respiră ping-pong, naționala Chinei. Dar acesta prezintă și dedesubturile sferei de celuloid. Să spun doar unul, crucial: extrem de des jucătorul are de ales... un mare risc, având o carieră scurtă, cu muncă multă și accidentări buluc (incredibil de grave, ce pot avea urmări nedorite).
Un întreg deceniu este sub observație. Se spun multe, simplu, și se înțelege, cu minim de atenție și de gândire. Unul din argumente: noii veniți în echipă, la un moment dat, aflați la masă, remarcă faptul că seniorii din natională sunt bine hrăniți, deci, vă dați seama care sunt condițiile acolo, trebuie muncă multă pentru a fi bine hrănit.
Așa cum o să vedeți, în fiecare episod se spun mai multe noțiuni de istorie a acestui sport și de asemenea se explică tehnici ale acestuia.
Deoarece originea tenisului de masă este în Anglia, vom spune că filmul urmărește aventurile a doi "ping-pongări" în ascensiune spre lumea buna a tenisului de masă mondial.
Tenisul de masă se aseamănă mult cu șahul. Și veti vedea de ce. Fraza aceasta, aruncată peste fileu de un antrenor, nu este gratuită, costă scump.
Pe cât de supuși erau chinezii ăia în multele filme cu împărați, pe care le-am văzut, pe atât de nesupus e unul dintre cei doi tenismeni din film.
Tot vizavi de acest lucru, pentru că am văzut multe seriale chinezești cu împărați, am avut des senzația că acum vine împăratul și rezolvă situația dificilă a meciului, în extremis, cu un edict.
În serial se arată motivul pentru care chinezii sunt buni, unul care nu e deloc de neglijat. Dacă greșesc, pe jucători îi trimit efectiv la sapă, să rânească la porci, etc, pe ei, marii campioni, ca să vadă cum e și să se gândească bine ce vor pentru viitorul lor, au de ales.
Un serial pentru iubtorii de sport, în principal, dar și pentru cei ce vor să exploreze cărări mai puțin bătute ale filmelor seriale.
1MicuCelUmilSiViril is offline   Reply With Quote sendpm.gif