Guru
|
Q5 (1968 - 1982)
E vorba de un serial de comedie, unul dintre cele bune, aparut cu mult inainte de a se visa tipul de masina cu cerculete, la care va duce gandul, cu care nu are nimic in comun.
Spike Milligan, cel care a facut acest serial, este un comic adevarat, din categoria greilor britanici si universali, precum Chaplin, Norman, Monty Python, Benny Hill, Mr. Bean.
In mod foarte inteligent si indreptatit, se ocupa de tot ce misca, abordeaza orice domeniu, orice directie, fara restrictii.
Actorul britanic a jucat si in lungmetraje, ele se pot vedea in filmografia sa, din care eu am mai amintit de un film de-al sau, cu mai mult timp in urma, The postman knock (1962), film despre un super-postas, subiect la moda pe atunci, amintiti-va si de postasul lui Jack Tati, din filmul Jour de fete, film care, in conditiile impuse de astazi este foarte actual, in realitate, un alt veridic film de terapie.
Dar sa ne intoarcem la serial. Daca vreti sa faceti o burta de ras, urmariti-l, e foarte bun. Si cei de la Monty Python au declarat ca s-au inspirat din Q5-ul lui Spike Milligan, atunci cand au facut show-ul lor binecunoscut.
Serialul, intitulat Q6, Q7,..., la fiecare nou sezon, tine pana in 1982, an in care, dupa o pauza, revine cu cateva episoade sub denumirea de Theres a lot of it about (1982).
Nu se gasesc sau eu nu am gasit toate episoadele, dar dupa ce le veti vedea, va va parea rau ca nu sunt mai multe. Ras adevarat, nu un ranjet prefacut ca azi. Pe langa el, saracii comici de azi par niste amarati, desi sunt denumiti de unii, cu tupeu, mari comici.
Subtitrari in romana nu sunt, dar cum toata lumea, azi, stie engleza, nu e o problema asta. Problema e daca lumea intelege ce scriu eu, pentru ca eu, intotdeauna, fac comentariile in romana.
Lasand aceasta gluma la o parte, mai e o problema in legatura cu serialul, si anume: daca seriile lui Milligan au, fiecare in parte, Q5 -3 ep, Q6 - 6 ep, Q7 - 7 ep, etc, sa se afle cate ep. ar fi avut Qn, in eventualitatea in care aparea.
Foarte recomandat!
Last edited by 1MicuCelUmilSiViril : 23 Mar 2025 at 09:05.
|