View Single Post
Old 20 Jan 2025, 10:24   #30
1MicuCelUmilSiViril
Guru

1MicuCelUmilSiViril

The Mistress (1985)

Este un mic serial englezesc cu prezența reputatei actrițe Felicity Kendal (de văzut în BBC Shakespeare Collection, eu acolo am văzut-o prima oară, unde inițial am confundat-o cu Helen Mirren, deși știu că nu toate femeile sunt la fel). Ea are și cateva piese de teatru tentante în care a jucat, dar nu se găsesc.
A câta oară se încurcă marfa cu ambalajul?
Conform comentariilor, ieri, filmul s-a înțeles altfel, azi se vede ca o parodie foarte bună îndreptată spre viața extraconjugală.
Excelent prin detalii multe (încât ai putea spune sau ai, dacă vrei, impresia că autoarea a fost direct implicată în ceva similar, așa de bine a scris), și o redare de rafinament, e o recomandare interesantă.
Însă, în opinia mea, după cum se continuă, seria trebuia oprită după primul sezon, al doilea fiind mai lumesc. Dacă primul e artă, are un fel de noblețe încântătoare, al doilea e realitate, partea plină de tămbălău. E de menționat doar finalul ei, firesc.
Cu vorbe de spirit în fiecare episod, serialul nu e de nota 5, așa cum nu sunt de 10 cele mult supraevaluate astăzi, după cum veți vedea. Îți vine să crezi că acolo au notat numai cei ce nu sunt de acord că o astfel de viață e o viață traită greșit (și nu mă refer la comedia reușită rezultată în serial).
Publicitate:
Fidelă, nu virtuoasă,
O frumoasă florareasă
Cată un mai bun soroc.
Va avea, oare, noroc?
1MicuCelUmilSiViril is offline   Reply With Quote sendpm.gif