View Single Post
Old 22 Feb 2020, 16:19   #262
klute
Guru
 
klute
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 320
Originally Posted by Cretzulynne:
Ce ați zice să adoptăm o limbă universală, pe care s-o poată grăi homo sapienșii? Nu putem imita limbajul audio al balenelor, limbajul radio al furnicilor, gângureala păsărilor etc. fiindcă nu sunt specifice corzilor vocale ale homosapienșilor, nici nu s-ar putea mula vreodată, nici nu vorbim cu gândurile precum balenele. Până astăzi s-au adunat 7000 limbi!... Iar direcția internațională se îndreaptă către engleză. Ce ziceți? Să vorbim toți engleză în mod curent, și adicătelea, mai utilizăm și româna ca distracție?

Klute, propunerea ta este frumoasă, deși impracticabilă lumii adulte. A fost frumos când gânguream bebeluși fiind, însă e doar un nivel peste care este necesar a evolua.

E vorba de 7001 limbi, nu de 7000. Nu e cazul să fii modestă, chiar dacă ultima dintre ele e (încă) destul de... "impracticabilă lumii adulte". Vestea bună este că ne putem dispensa în orice moment de corzile vocale, în favoarea corzilor de vioară, după cum putem face și saltul distractiv de la tastatură la claviatură. Nu avem nevoie pentru asta decît de un lacăt la gură și de două urechi ciulite.
__________________
Thanks to an ancient, closely guarded monastic secret, even the aged can learn to play the piano with no trouble at all.
klute is offline   Reply With Quote sendpm.gif