View Single Post
Old 17 Jan 2019, 20:48   #137
Cretzulynne
Guru

Cretzulynne

126. Prelungi tânjiri

Duc în mine tăcerea, absorbită de înjurături,
Înotând printre acești oameni urlători,
Cu Soarele-n spate, mângâindu-mă de sprijin,
Alinându-mi acest lung drum de chin.

Duc în mine tăcerea, absorbită de critici,
Vâslind cu greu printre atâtea fuste și craci,
În atâtea nopți lungi de am ajuns a mă crede nebună,
Și mă înconjoară o ceață grea de nicotină.

Ce timpuri! Ce greutate-n gânduri și-n cuvinte!
De ai crede că răsucite altfel n-ar putea fi rostite,
Să aducă mult dorita căldură tânjită de toți,
În trupurile noastre goale și-n acești ochi uscați.

2008

Notă
Puțină istorie: Am început cu petrecerile, evenimentele onomastice și alte întâlniri de grup de când mă știu. La un moment dat, mai ales în perioada anilor 2006 - 2008, observ o tendință de amplificare a numărului de țigări pe persoană. Observ și creșterea numărului de fumători. Astfel că am ajuns la a fi (aproape) singura nefumătoare (excepțiile puteau fi numărate pe degete) și la aceste petreceri cu adulții și la întâlnirile de grup cu cei de o vârstă cu mine. Datorită unei campanii de informare a efectelor fumatului și a participării la un concurs pe școală pe această temă, cu desene și eseuri, am devenit pe viață convinsă să nu încerc. Îmi voiam plămânii curați, mai ales că eram, sunt și voi fi ahtiată întotdeauna după oxigen.
Astfel stând treaba, oamenii au devenit adevărate fabrici de fum de țigară. Nu am plecat niciodată acasă cu hainele curate, de la o petrecere. Niciodată nu le lăsam la aerisit. Ci le băgam direct la mașina de spălat. Și mă băgam direct la baie. Pentru că știam că nicotina și alte elemente componente ale fumului de țigară se lipesc de textile precum guma de mestecat de pantof. Adeseori am încercat să explic și să conving oamenii. Fără succes.
2016. A fost adoptată Legea nr. 15/2016 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. (sursa: https://lege5.ro/Gratuit/heytqnbzga/...elor-din-tutun)
Toată perioada de până la intrarea în vigoare a Legii, până pe 17 martie 2016, a fost o perioadă neagră, o perioadă care sper să nu o mai cunoască viitoarele generații.

Intensitatea universului în care trăiesc se traduce prin viața cu specia mea și-mi recunosc limitele când conștientizez granițele Universului.

Viață = timp = distanță = viteză = Univers = Poveste = cinematografie.

Last edited by Cretzulynne : 17 Jan 2019 at 21:01.
Cretzulynne is offline   Reply With Quote sendpm.gif