View Single Post
Old 03 Jan 2019, 18:30   #32
Domolul
Junior

Domolul

După cum spui ai avut așteptări mari de la acest film. Am înțeles ce voiai să spui cu personajul Niculae. Spui că ar fi trebuit să lucreze mai bine personajele. Este posibil totuși să nu fi fost de ajuns.L-ar fi ajutat asta mai bine pe regizor să transmită ceea ce voia să transmită ? Adică, dacă am înțeles eu bine, să transmită tema filmului: „Toată ordinea vieții lor se schimbă o dată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru și invers. [...] Promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi,..” Nu mi se pare o tema de film artistic, poate de documentar. Ca și cum ar relata aceste lucruri, și atât.
Este corect ce spui cu ” nu fac politică” este de fapt nu ne implicăm, dar în mod automat vom favoriza astfel una din cele 2 sau 3, sau 4 tabere. Dealtfel este normal ca neutri și abținuții să fie cel mai ușor considerați de către câștigători ca fiind de-ai lor. Oricum chiar și cei dimpotrivă, cu toți, vom lua parte la dorința majorității . Dar totuși asta se consideră încă a fi o virtute, să nu te implici.
O scurtă experiența din viața mea, tine minte un prezentator de la Cinemateca care a dus către infinit o concluzie de-a lui : orice film are o conotație politică. Chiar și filmele XX? Da. Dacă te uiți atent și alea”. Moromeții nu trebuie dus deloc către infinit, politica se vede cu ochiu liber. Însa mi-e teamă că iarăși nu se va înțelege : moșii se duc la Moromeții că le aduce aminte de comunism sau ” ce dracu incearcă ăștia să ne bage pe gât povestea asta plicticoasă cu țăranii și cu pământurile, cu care ne obsedează și în manuale și la bac? Vor să ne arate cum era pe vremea lor. Și ? ” sau ” S. Gulea pune scena cu rebeliunea, o aluzie clară la 10 august, ca să arate că și ei, intelectualii din cinematografie, sunt anti psd” sau ” M.Preda a fost un comunist cu față umană, dar totuși un comunist, pe care psd-iștii ăștia vor să ni-l servească acum ca fiind comestibil. În curând va trebui să ne așteptăm și la alte reabilitări”. Am zis 3 sau 4 tabere? A fost o glumă. 2 tabere, doar 2 vrem să fie !
Domolul is offline   Reply With Quote sendpm.gif