View Single Post
Old 03 Dec 2018, 11:13   #5
Cretzulynne
Guru

Cretzulynne

Originally Posted by mirodoni:
Originally Posted by Cretzulynne:
Pentru a înțelege spectatorul, de ce x, de ce y, trebuia o întoarcere în timp. Ceea ce voiai tu, e de fapt un film de 150 min.

Spectatorul a înțeles, nu era necesară nicio întoarcere în timp. În film se poate orice, cu condiția să fii consecvent, convingător.
Aici au fost amestecate, din greșeală, două filme. Unul în care fata este translator, și altul în care este agent sub acoperire.
Filmul cu agentul sub acoperire a fost ratat din motivele arătate de mine, adică lipsa experienței în domeniu și genul respectiv de film, iar filmul cu translatoarea a fost ușor alterat, dându-i-se fetei „sarcini” suplimentare. Desigur, se mai adaugă „scăpările” pomenite: cum de o mamă bună acceptă varianta sinuciderii fiicei sale, și de ce nu îi este spus adevărul.

Cât privește durata de 150 de minute pentru varianta a doua, care am spus că putea fi una din variante, dar nu neapărat cea preferată de mine, te înșeli. Gândește-te câte minute bune, adică multe, sunt ocupate cu chipul lui Florin Piersic jr. la volan, cu umbrele picăturilor de apă de pe parbriz, câte minute sunt ocupate de „iubita” pe care o respinge, cu prostituata pe care o ia din ploaie, o plătește, dar nu beneficiază de serviciile ei, și-ai să vezi că prin eliminarea acestora se putea „dezvolta” personajul Ioana. Dar mai trebuia un coscenarist.

Nu-mi amintesc să fi văzut și dezvoltarea acțiunii a unui personaj (de cele mai multe ori e de sex masculin) și dezvoltarea acțiunii a personajului feminin, și a motivelor și evenimentelor premergătoare a acțiunii prezente, și prezentarea deznodământului, toate într-un film de 90 min!!!

Tu ai văzut toate astea, concentrate, în 90 min? Îmi dai exemple, te rog? Mie nu-mi vine niciunul...

Intensitatea universului în care trăiesc se traduce prin viața cu specia mea și-mi recunosc limitele când conștientizez granițele Universului.

Viață = timp = distanță = viteză = Univers = Poveste = cinematografie.
Cretzulynne is offline   Reply With Quote sendpm.gif