Originally Posted by Mirodoni:
Li se cultivă cultul autorului total. Numai la noi se întâmplă acest lucru.
|
Originally Posted by Cretzulynne:
Iñárritu NU A MUNCIT SINGUR LA POVESTEA FIECĂRUI FILM! Așa că nu poți să spui că a luat Oscarul 2 ani la rând doar fiindcă a avut propriul scenariu. Să nu crezi tu că nu s-a informat înainte.
|
Dacă spui că ai înțeles pe față, înseamnă că te-ai exprimat pe dos.
Eu am spus că Iñárritu a luat Oscarul 2 ani la rând, dar nu pentru că și-a scris singur scenariile, lăsam să se înțeleagă că numai la noi se întâmplă acest lucru.
NU există Facultatea de Scenaristică, cum nu există Facultatea de Scriitori sau de Poeți. Scenaristica se discută la CAV (Comunicare Audiovizual), dar scenaristica se învață la școala vieții. La CAV și la Regie se învață așezarea în pagină.
Noi avem regizori foarte buni, care și-au dovedit capacitatea, dar nu au scenarii pe măsură.
Mungiu este un domn, respectuos și respectat, dar e văzut ca fiind cel mai bun în afară pentru că este primul care a scos capul din găoacea românească. Citește, dacă vrei, cronica mea la ”Bacalaureat”. Sau „După dealuri”. Găsești și cronicile filmelor lui Jude. Una tocmai ai citit-o.
Pe 23 octombrie are loc o dezbatere publică privind Legea cinematografiei.
Dacă vrei, vezi pagina ”Legea Cinematografiei”.
Originally Posted by Lili22:
In niciun caz nu ii voi propune unui regizor sa isi schimbe scenariul.
In Transilvania mai avem educatie si bun simt.
|
Cu alte cuvinte, noi, ceilalți, suntem lipsiți de educație și bun-simț!
„Noi”, dimpotrivă, credem că dacă atragi politicos și subtil atenția unui regizor că ar fi bine să vadă și alte scenarii, poate că sunt mai bune, e o dovadă de educație și bun-simț, nu să-l lași să dea cu capul în zid, ca boul.
Cred că asta ai vrut să spui cu „... să își schimbe scenariul”. Adică să caute altul, sau să-l rescrie pe al lui.
Am văzut niște filme de groază, făcute de clujeni. Groaznice, vreau să spun. Și chiar am văzut „prieteni” care îi încurajau că sunt pe drumul cel bun, să nu-i ia în seamă pe „invidioși”!