Originally Posted by mirodoni:
@Cretzulynne,
Cum se face că ai înțeles pe dos?
Eu sunt în satul natal și am internet doar pe mobil, așa că am făcut economie de cuvinte. Am completat acum.
|
Nu am înțeles pe dos, ci pe față. Dumneata ai pomenit de primul film din cariera unui regizor, eu am pomenit de al doilea, al treilea, al n-lea film din cariera unui regizor.
Dar eu tocmai spuneam că la alții nu e ca la noi.
|
Asta am încercat să spun - să încercăm să facem lucrurile CU CAP! În sensul că regizorul e regizor, scenaristul e scenaristul, asistentul de regizor e asistentul de regizor etc. Numai dacă e cinema independent, un om îndeplinește mai multe roluri. Dar, dacă a trecut prin școală, dacă e ajutat de CNC, dacă și dacă... atunci, omul ăla care a făcut doar Facultatea de Regie să se ocupe doar de regie! Dacă a făcut ȘI Facultatea de scenaristică... e altă poveste! Acel om, care are 2 facultăți, își poate permite să muncească pentru 2-în-1 dacă așa vor mușchii lui.
Inarritu nu numai că face film după film, nu la 5 ani unul, dar nu sunt filme minimaliste și nici de duzină.
|
Omul a demonstrat ce poate! De obicei, când ai primul film trecut în stratosferă, deja se deschid multe uși. Pur și simplu, știi că omul POATE!
La ei, producătorul se ocupă de producție, scenaristul de scenarii, iar regizorul face regie.
La noi sunt 3 în unu, și niciunul ca lumea!
|
Asta am zis (a se citi
am scris) și eu. De aia mă durea organul gândirii!
De 13 ani mă zbat să-i determin să schimbe Legea Cinematografiei, dar nu mă ia nimeni în seamă. Acum se lucrează iar la o nouă lege la CNC. Au solicitat propuneri de modificări, dar ce crezi că vor ține cont de ele?!
|
Precum ziceam, sperăm cu lumânarea aprinsă... Ambiționează-i! Explică-le că nu-i frumos să nu fim pe harta cinematografică a lumii și să nu mai plece urechea la câteva laude... Luați aminte la ce face Mungiu. Omul ăsta place străinilor și este considerat un artist. Se regăsește în listele lor pe același picior de egalitate cu Ceylan, Kubrick, Kurosawa...
Practic, numai Mungiu există în oceanul cinematografic, din partea României!
Eu una, sunt mândră de el!
L-ai vedea pe Jude acolo ? Câștigând Oscarul ?
P.S. Așa cum i s-a întâmplat lui Bergman (primele 2 filme - Al șaptelea sigiliu, Chipul - propuse pentru Oscar nu au fost nominalizate, dar a 3-a oară a luat - cu Izvorul fecioarei), așa sper să-i se întâmple lui Mungiu!