Thread: Chat
View Single Post
Old 16 Jun 2018, 19:09   #5
Cretzulynne
Guru

Cretzulynne

I,
am fost puțin ironică cu acel "aparte", în sensul că oricum nu puteau fi altfel decât astfel!
Vă rog, doamnelor și domnilor, nu vă-mpiedicați de el. Singurul scop e să vorbim.
Deci, vorbiți, vorbiți, vorbiți! (adică scrieți, scrieți, scrieți! )

Acum, suprarealismul ăla e un concept tare interesant. Am dat prima dată de el în capul meu fără să știu de existența cuvântului-n sine, în 2006 și am și încercat să compun poezii care să combine fantezia mea incurabilă cu realismul și să nu depășească granițele realismului. Voiam ceva, nu știam ce. Cu aceea ocazie, am făcut o colecție de creații care urmează a fi postate...Mai e până atunci.
Astăzi, mărturisesc că am fost dezamăgită și ușurată când am depistat că a fost o întreagă mișcare. Am rămas surprinsă plăcut de tot ce am văzut. Mai ales în pictură! Deci, nu știu dacă este doar o singură sursă de inspirație pentru orice idee sau o mulțime de factori conduc la asta.
Dar, consider că acea capacitate a emisferei cerebrale e prima când ne referim la inspirație.

Functiile emisferei drepte:

1. Functioneaza pe baza de imagini – reprezentare mentala.
2. Nu este limitata la logica. Emisfera dreapta permite gandirea spectrala, multivoca, polivalenta.
3. Pastreaza experientele interioare, psihice, imaginative.
4. Emisfera dreapta raspunde de creatie.
5. emisfera dreapta raspunde de intuitie, fantezie si reprezentarile interioare.
6. Vehiculeaza instincte si trairi ilogice.
7. emisfera dreapta opereaza cu perceptii, reprezentari si trairi.
8. Emisfera dreapta gestioneaza simturile artistice.
9. Predomina sinteza in raport cu analiza.
https://healthy.kudika.ro/articol/he.../pagina-2.html

Intensitatea universului în care trăiesc se traduce prin viața cu specia mea și-mi recunosc limitele când conștientizez granițele Universului.

Viață = timp = distanță = viteză = Univers = Poveste = cinematografie.
Cretzulynne is offline   Reply With Quote sendpm.gif