Îmi pare rău, Twinsen
Dar am să urmăresc în continuare ce se întâmplă pe aici, chiar şi într-o variantă redusă.
Sunt de acord cu ce spui. Spaţiile virtuale sunt prea mult un loc pentru confruntarea acelor orgolii de care aminteai şi pentru ”monolog”, şi prea puţin pentru dezbateri în sensul schimbului benefic de idei.
Să ştii că şi eu îmi fac păreri despre filme în funcţie de criterii proprii şi trec totul prin filtrul gusturilor personale, dar asta NU înseamnă că nu am nevoie să cunosc şi alte păreri, că nu am nevoie de interacţiune. Dacă ar fi fost aşa, fie nu aş fi avut cont pe Cinemagia, fie nu aş fi urmărit părerile altora (ceea ce nu s-a întâmplat).
Cred în testul timpului şi al părerilor convergente (adică, de exemplu, dacă filmele lui Bergman sunt considerate bune şi astăzi, şi de mulţi cinefili cu experienţă, ar fi mai greu să cred pe cineva care ar spune că sunt o porcărie - deşi, pe cuvânt, am întâlnit la un moment dat o astfel de persoană).
Asta nu înseamnă că nu pot exista păreri diferite, că fiecare nu are argumentaţia lui. În faţa unei argumentaţii solide, mă înclin, în faţa unei bravade neargumentate, mă înfurii.
Nu ştiu ce ar putea revigora forumul, fiindcă teme de discuţie sunt suficiente. Probabil o schimbare de mentalitate a unora dintre useri,
Am întâlnit totuşi şi multe lucruri bune pe Cinemagia, intru cu plăcere de fiecare dată şi voi continua să o fac şi în 2018.
Desigur, chiar dacă nu vei mai modera, aştept postările tale - şi ale altora.
All the best!
PS: În privinţa link-urilor de pe Youtube, mă simt şi eu vinovat, fiindcă tocmai am pus unul. Dar te asigur că am făcut-o doar pentru că soundtrack-ul din ”A Cure for Wellness”, un film care mi-a plăcut foarte mult, îl consider unul excepţional şi am vrut să îl acceseze cât mai mulţi.