Retragere ca moderator & cateva ganduri
In primul rand, vreau sa spun ca incepand din 2018 n-am sa mai moderez pe Cinemagia. E decizia mea, nu am sa intru in detalii privind motivele. Asta nu inseamna ca ma retrag si ca utilizator, probabil ca o sa continui sa pun mesaje in continuare.
Observ ca forumul (in general, nu doar Cinemagia) e o forma de comunicare care pierde tot mai mult teren. Dialogul e inlocuit de monologuri, multi preferand sa scrie pe pagina lor de Facebook, unde simt ca au control si sunt inconjurati doar de prieteni. Nu se cauta adevarul, ci confortul si like-uri.
Acum mai multi ani un amic imi spunea ca nu intelege de ce vorbesc cu altii despre filme pe forum. El, care de altfel e un tip destept de felul lui, imi spunea ca isi face impresia lui despre filmele pe care le vede si nu are nevoie de parerea altora. Doar ca modul in care interpretezi filmele e strans legat de modul in care interpretezi viata in general. Iar pentru a intelege viata e esential sa te expui, sa iesi din zona ta de confort, sa risti, sa lupti, sa suferi daca e cazul. Iar asta nu se face, fie live sau online, inconjurandu-te doar de persoane care gandesc la fel ca tine. Forumul Cinemagia a fost, printre altele, un loc in care oameni cu idei si viziuni foarte diferite s-au confruntat si din aceste conflicte, dincolo de orgolii si injurii, s-a decatat adevar si cunoastere reala. Acum suntem mai ocupati sa punem screenshoturi si linkuri la melodii pe Youtube, iar asta nu e un castig nici pentru forum si cu siguranta nici pentru noi.
|