Of, tu chiar îmi dai de lucru zdravăn, nu glumă!
(de înțeles că nu îmi plac regizorii => film, ci regizorii <= film)
Darren Aronofsky - m-a cucerit cu al său Pi.
Filmmaking is barely an art. 99% of my job is bureaucracy.
Hayao Miyazaki - a creat cele mai mari filme; filme nemuritoare
Walt Disney - pionierul animației de calitate; al doilea mare animator.
Isao Takahata - la fel ca Miyazaki;
Ingmar Bergman - știi istoria din spatele lui Al saptelea sigiliu; Persona - filmul meu favorit despre umanitate.
Andrei Tarkovski - a făcut cu Călăuza ce a făcut da Vinci cu Gioconda.
Lav Diaz - omul asta te învață ce-i aia introspecție, dacă nu o știai până atunci, și te mai și coboară și înalță în același timp.
Wes Anderson - datorită personalității sale unice; la fel ca Tarkovski, în sufletul meu
Christopher Nolan - singurul regizor de care am zis că e robot, datorită filmului-cerebral Inception. Nici în ziua de azi nu știu dacă e o insultă sau un compliment.
Damien Chazelle - pentru pasiunea și sufletul depuse în filmul-crescendo Whiplash. Și pentru ca toate cele 3 pelicule ale sale sunt mai mult decât excepționale.
Barry Jenkins - pentru al doilea film-crescendo favorit; cel mai bun film despre masculinitate.
Terrence Malick - pentru drama existențială The Tree of Life. Pentru că amândoi cunoaștem existențialismul și îl simt frate-n treaba asta.
Martin Scorsese - pentru ca îmbină foarte bine dramele tensionate cu latura psihologică.
Alejandro González Iñárritu - pentru sinceritatea lui brutală și pură; abordarea lui a temelor spirituale este ieșită din comun.
Jim Jarmusch - mi-a oferit cel mai frumos film de dragoste și, în același timp, cel mai poetic film cu vampiri Only Lovers Left Alive
Denis Villeneuve - împinge la limită subiectele de unde stoarce arta și te face sa reflectezi la temele lui.
Jafar Panahi - toate filmele lui sunt calde; reușește să le realizeze sub presiunea politică iraniană.
Asghar Farhadi - a realizat numai capodopere.
Hirokazu Koreeda - unul dintre cei mai buni regizori japonezi
Nicolas Winding Refn - iese din tipare;
Well, art is an act of violence. It is about penetration, about speaking to our subconscious and our moods at different levels.
Theodoros Angelopoulos - Tarkovski al grecilor
Stan Brakhage - este nr.1 al experimentalului pentru mine; cea mai bogată filmografie
Art is a sense of magic.
Scott Barley - Brakhage modern, contemporan. Omul ăsta este un poet care vorbește prin imagini, nu cuvinte. Te simți drogat fără a fi drogat, maniac fără a fi maniac, deștept fără a fi deștept, zeu fără a fi zeu, animal fără a fi o altă creatură în afară de a fi om.
Peter Jackson - pentru cea mai bună franciză fantasy all-time ... până apare alta și mai bună.
Gore Verbinski - pentru cea mai bună franciză de aventuri piraterice all-time... până apare alta și mai bună.
Roman Polanski - The Pianist; La Vénus ?* la fourrure
Va urma un al 3-lea update după mai mult înotat în oceanul cinematografiei.
Last edited by Cretzulynne : 04 Sep 2018 at 11:33.
|