Ce regizori de filme de artă apreciaţi şi de ce?
V-aş ruga să enumeraţi câţiva dintre regizorii de filme de artă favoriţi şi eventual să explicaţi (succint sau pe larg, cum doriţi) de ce v-aţi oprit asupra lor.
Preferaţii mei:
Ingmar Bergman - fiindcă a reuşit să îmbine psihologia, filosofia şi arta cinematografică într-un mod pe care îl consider unic
Krzysztof Kieślowski - pentru că a sondat în profunzime psihicul uman, peliculele sale fiind în egală măsură adevărate lecţii de viaţă
Béla Tarr - deoarece este unul dintre cei mai subtili, kafkieni şi în acelaşi timp de efect regizori în viaţă
Luchino Visconti - fiindcă a creat capodopera ”Moarte la Veneţia” (după Thomas Mann) şi am impresia că putea scoate un autentic film de artă atât dintr-un scenariu genial, cât şi dintr-unul aparent banal
Luis Buñuel - deoarece la el poţi găsi de toate: dramă, psihologie, film de moravuri, elemente onirice, suprarealiste ş.a.m.d. - totul, cu o garanţie a calităţii
Alejandro Amenabar - pentru că, la el, originalitatea este o condiţie. Şi pentru că a spus: ”Filmele mele nu oferă răspunsuri, ci ridică întrebări”.
Julio Medem: Pentru că experimentează, experimentează, experimentează... (rămânând în zona calităţii)
(mai sunt şi alţii, desigur, dar eu mă opresc aici)
Last edited by into_the_labyrinth : 23 May 2017 at 02:53.
|