View Single Post
Old 22 Nov 2016, 12:18   #118
alali
Guru

alali

Ciao Anaemona!
Ma bucura ca sunt si pareri altfel decat cele ale mele si mai ales ca sunt postate argumentat. E si normal sa nu detin eu adevarul absolut in judecata unui film. E doar o parere personala ceea ce postez aici.

Legat de filmul propriu-zis, am stat si am citit ce ai scris si incercam sa analizez de ce eu nu am simtit la fel. Am vrut s-o bag repede pe aia cu: probabil ca momentul in care l-am vizionat sa fi fost de vina, dar sincer, nu ar fi fost adevarat. Stare pentru a-l vedea am avut, filmul fiind pus in stand-by de circa o luna. Asa cum am spus si in review, am vazut trailer-ul si mi-a placut mult acea faza cu rochia lui Kelvin Klein si asteptam de la film acea confruntare intre generatii. Asa ca am avut dispozitia necesara sa-l vad. Si totusi... degeaba!

Personajele nu-mi transmit nimic. Sunt parca in afara peliculei. Filmul are replici gandite, cum e si exemplul dat de tine. Dar niciodata nu o sa pot sa ma amuz la doar atat. Astfel de replici vin ca si un adaos la scena in care sunt incluse, neavand mare legatura cu evenimentele si cu atmosfera ce se creaza acolo. Le-am resimtit ca pe niste completari, note de subsol daca vrei. Plus ca au structura bancurilor seci, glume la care nu razi ci le vezi mai degraba ca pe niste constructii altfel, parodice cum spui si tu, cu tenta amuzanta, dar nu comica. Iar cand unele glumite sunt legate de situatie, strica si buna dispozitie. De exemplu, gluma aia cu bilele pe langa nas care iti anuleaza viata sociala...
Apropo de parodie, toate filmele ce au asa un subiect sunt, dupa parerea mea, parodii. Nu?

Raman la parerea ca Mean Girls, primul, e mai amuzant desi acest Cluelles e cu 10 ani inaintea aceluia si deci, are un merit prin acest decalaj temporal.
Incearca totusi sa-l vezi si pe acela, dar nu cu "ranchiuna" pentru ca ti l-am recomandat in contrapartida cu un film care tie ti-a placut deja. Ca daca il vezi asa, cu singuranta ca nu isi va face efectul. Open mind cum zic romanii sau empty mind cum de fapt trebuie sa fim cand vizionam astfel de comedii.
alali is offline   Reply With Quote sendpm.gif