View Single Post
Old 10 Feb 2016, 15:19   #4683
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by sigalia:
Si eu am gasit excelent acest nouveau Ozon,care pe mine m-a surprins cu atat mai mult cu cat “Dans la maison”(singurul vizionat anterior), nu imi spusese prea mult.
eu am vazut 5 sau 6 dintre filmele lui (incluzandu-l si pe acesta) si in fiecare dintre ele am gasit povesti surprinzatoare, personaje complexe care incearca sa-si descopere identitatea sexuala, sa experimenteze in tot felul de conjuncturi, de situatii, pe care viata le aduce la indemana. Ozon are mereu mintea deschisa spre partea moderna, spre intelegerea sexualitatii mai putin din perspectiva moralitatii si mai mult din perspectiva propriului eu, adica al personajelor sale, al emotiilor si sentimentelor pe care ele le traiesc, in contextul in care este greu sa relationezi stabil si profund intr-un mod delicat,acceptat si de altii.
si sa stii ca "Dans la maison" m-a distrat mult, fiindca imi place cand si profesorii primesc lectii. si-acolo avem de-a face cu personaje interesante, intr-un fel, asezate tot in triunghi, ca si in "Une nouvelle amie". ei bine, geometria poate deveni plina de farmec ,atunci cand unghiurile din care privesti iti o ofera o perspectiva mult mai blanda, mai deschisa spre acceptare, fara prejudecati.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif