rvn,ca de obicei,ai punctat minunat
Si eu am gasit excelent acest nouveau Ozon,care pe mine m-a surprins cu atat mai mult cu cat “Dans la maison”(singurul vizionat anterior), nu imi spusese prea mult.
In sfarsit, un film care trateaza super-delectabil un subiect (inca) inconfortabil, altfel in mare trend.Uite ca se poate vorbi despre travestiti fara melodrama, fara sa obligi spectatorul sa sufere,sa compatimeasca, sau sa inghita obisnuita lectie cu “acceptarea diferentelor”,bla-bla.
Romain Duris te face al lui,de fapt “a ei”( o prefer pe Virginia lui David) cat ai zice peste,astfel incat traiesti povestea intru totul din perspectiva lui Claire( da,Anais Demoustie e perfecta in rol).
Eu vazut in relatia dintre cei doi mai mult un melanj de afectiune si intelegere,acea intelegere care-o deschide pe Claire spre Virginia si care o face,sau le face,atat de fericite.O fericire care nu se concretizeaza in pat,ci in evadarea din rutina,in magazine,in miracolul faptelor marunte ,in povestile pe care si le impartasesc, in intimitate emotionala.In solidaritate.In acel “ensemble c’est tout”,cum spun francezii.
Turnura erotica din final e ca un ultimul condiment, “ surpriza” pe care scenariul o rezolva cu arta si cu o nota de bon vivant, absolut molipsitoare.