View Single Post
Old 18 Jan 2016, 22:25   #4
mirodoni
Guru

mirodoni

Send a message via Yahoo to mirodoni
Episodu’ cu fratele geamăn care-și împușcă fratele geamăn.

Nu-nțeleg cum am uitat de el, că e de comă!
Nu știu ce număr are episodul, că n-am văzut începutul. S-ar putea chiar să nu fie un episod separat, dar ce-am văzut e memorabil.

Ca s-o scurtez, un tânăr întreprinzător își împușcă mortal fratele geamăn, partener de afaceri, recunoaște și intră după gratii. Numai că vine avocatul orb, respectiv Rebengiuc, și vrea să-l scoată nevinovat. Numai că nevinovatul se opune, chiar vehement și violent. Foarte fals jucat, dar scenariul așa prevedea.

Avocatul trebuie să demonstreze în Instanță nevinovăția clientului său. Cum? Foarte simplu. Începe să analizeze înregistrările camerelor video, declarațiile șefului localului unde s-a petrecut crima, poziția mașinii din care s-a tras etc. Cum? Tot foarte simplu. Asistentul îi spune ce vede, secretara, una, alta și iar etc. Concluzia vine de la sine: n-a tras fratele geamăn ci altă persoană. Nu expertiză balistică, nu criminaliști, amprente, nimic! Avocatul orb! Acesta își imagina cum s-a întâmplat totul, deși eu nu-mi pot imagina cum își poate imagina un orb din naștere, că nu rezultă altceva, cum arată un oraș, un parc, poziția unei mașini, unghiul de tragere etc. Dar eu nu prea am imaginație! Nu rezultă nici că avocatul e paranormal. Pentru că sunt astfel de seriale, străine, desigur, foarte convingătoare. Dar să-l vezi pe dl Rebengiuc paranormal, e prea mult!

În fine, când se dă filmul înapoi vedem că gemenii, nu știu de ce gemeni, au intrat într-o licitație împotriva unui mare mahăr care mânca niște cârnați. Pe acesta îl chema Pasăre. Nu știu dacă era o aluzie la Cocoș, sau la altă pasăre. Acesta îi somează pe cei doi frați gemeni să se retragă, dar unul dintre ei, nu contează care, nu e de acord și se ceartă între ei și se împușcă unul pe altul. Sau invers. De fapt asta a spus la interogatoriu, și a spus că s-au certat din cauza unor bani, n-a spus despre amenințarea cu pasărea. În realitate, adică în textul scris de scenarist, cineva îl împușcă pe unul dintre frații gemeni, iar celuilalt îi pune pistolul în mână și-i cere să declare că și-a împușcat fratele geamăn, altfel îi omoară familia. Criminalul era chiar procurorul! Tare, nu?! Parcă era și soția de față, nu mai țin minte precis! Nu a procurorului, oricum, a mortului. Dar erau în mașină, sigur. Nu în mers, într-un parc, undeva, staționa.

Acu’, am mai văzut și eu filme, seriale, dar să-și împuște un frate geamăn fratele geamăn cu sânge rece, e greu de crezut. În Instanță, adică. Bine, înainte de a muri, avusese și acela sângele cald.

De fapt, aici, altcineva îl împușcă pe fratele geamăn. Păi în cazul ăsta, în alte filme sau seriale, fratele rămas în viață, omoară jumătate de oraș ca să-și răzbune fratele mort, care nici măcar nu era geamăn! Dar scenaristul nostru n-a vrut să recurgă la șabloane, a vrut să fie absolut original, ce n-a văzut Hollywoodul!

Acum, lăsând supărarea la o parte, scenaristul scrie și el ce-i trece prin cap, dar cineva i-a aprobat scenariul, producătorul a investit în el, o echipă întreagă participă activ, mulți nevăzuți, dar unii, pe care îi vedem, par oameni normali, chiar dacă sunt actori. Domnul Rebengiuc e în vârstă, a trecut prin viață, a jucat în filme, a văzut filme, cum a putut accepta așa ceva? Ba spunea într-un interviu că s-a documentat pentru rol, a fost la Asociația Nevăzătorilor. Păi la această asociație trebuia să se ducă scenaristul, să „vadă” dacă un nevăzător poate fi avocat, dacă un avocat nevăzător poate rezolva astfel de cazuri.

Ar mai fi o variantă: serialul să fie o parodie și eu nu mi-am dat seama. E ultima speranță!

Last edited by mirodoni : 18 Jan 2016 at 22:30.
mirodoni is offline   Reply With Quote sendpm.gif