View Single Post
Old 18 Jan 2016, 16:25   #9
mirodoni
Guru

mirodoni

Send a message via Yahoo to mirodoni
Ba da, depinde de presiune, apa curge și în sus, eu stau la etajul 10!

În finala HBO ajung uotsideri pentru că numai aceștia sunt acceptați. Ba chiar participarea este acceptată o dată în viață! Așa prevede regulamentul.
Excepție anul trecut, când a fost un concurs, aiurea, numai pentru primul episod al unui serial.
Aici e ceva foarte ciudat: de ce organizează un privat concurs de scenarii pe care nu le realizează?
Ai știut vreodată cine e în juriu la HBO? Știi care-i sunt partenerii? Cine dă banii? De unde îi au?

Dacă nu mă înșel, Nae Caranfil a câștigat la HBO cu „Restul e tăcere”, dar a alergat singur după finanțare, vreo 8 ani, sau mai mult.

A câștigat și Mungiu cu scenariul „Cartier”, pe care nu l-a mai făcut niciodată. Nu vreau să spun aici cum a câștigat, pentru că nu am acceptul lui.

Nu știu de unde ai informații că selecția pentru festivaluri e corectă. Cât timp o singură persoană alege ce vrea nu mi se pare corect. După ce criterii?

Independenții nu refuză un scenariu bun pentru că nu citesc scenariile altora, sub nicio formă.
Eu îmi dau seama că scenariile „amatorilor” sunt foarte slabe după valoarea celor care sunt promovate. Dar sunt sigur că în acestea găsești idei originale care ar putea fi dezvoltate de cineva cu experiență și obiectivitate.

Poți vedea „Deschide ochii!” pe internet, eu n-am avut suficient timp, și spune-mi dacă eu nu am dreptate în topicul pe care l-am înființat.
Un astfel de scenarist a învățat probabil regulile de redactare și eventual de construcție dramaturgică la facultate, dar e rupt de realitate. A terminat liceul cu notă mare, a intrat la facultate, a absolvit, a chibițat pe ici pe colo, dar nu a trăit viața personajelor sale, așa că nu are cum să le cunoască. Nu că nu a trăit la propriu, nu le-a întâlnit, nu a stat de vorbă cu ele. El tot ce știe, știe din filmele altora. Și sunt multe filme proaste. Și scrie în continuare, că producătorul nu apelează la altcineva. Din inerție, cel puțin!

Last edited by mirodoni : 18 Jan 2016 at 16:28.
mirodoni is offline   Reply With Quote sendpm.gif