Scenaristul nu o sa aleaga niciodata nimic (decat in cazuri exceptionale), asta e un fel de lege a fizicii. Scenariile sunt alese. Asta este dinamica si apa nu o sa curga in sus.
In finala concursului hbo de scenarii, de exemplu, ajung destui outsideri, fara nici o legatura cu lumea filmului, e cam greu sa acuzi echipa de malpraxis. Cred ca festivalurile de la noi sunt organizate, in mare parte, onest. Poate ca mai sunt manevre la premii, dar intrarea in festival nu e mare lucru.
Independentii prefera sa cloceasca pe propria viziune, dar nu cred ca ar refuza un scenariu bun. Foarte putine scenarii din afara sunt intr-adevar tentante pentru ei. Din nou, nu stiu sa se fi facut vre-un lung metraj dupa un scenariu finalist la hbo.
Avand in vedere ca as putea obtine scenariul unui debutant, practic gratis (daca vreau sa fiu obraznic ii mai cer si bani) si daca totusi nu o fac, inseamna ca chiar nu ma intereseaza respectiva "capodopera".
Nu am vazut nici un episod din „Deschide ochii", o sa ma uit daca apuc.