Madoka: Rebellion
M-a intrebat mai mult lume de-a lungul timpului de ce ma uit la filme de vreme ce marea majoritate nu imi plac si le gasesc destule defecte. Raspunsul e ca uneori, rar, am o experienta extrordinara atunci cand descopar ceva care imi vorbeste cu adevarat. E un high pe care e greu sa nu-l urmaresti, desi, la fel cum e cazul in general cu lucrurile astea, devine tot mai dificil de atins pe masura ce experimentezi mai mult si toleranta creste.
Madoka Magika e ultimul serial anime care m-a marcat si au trecut deja cativa ani de la aparitie. In doar 12 episoade de 20 de minute, trecea de la o aparenta de desen dragut pentru copii pana la aparitia unei noi divinitati si in esenta a unui nou univers. Impactul pe care l-a avut in Japonia a fost urias, ceea ce a dus la crearea a trei filme pentru release cinematografic. Primele doua nu sunt decat o redesenare la o calitate grafica superioara a originalului. Al treilea e Madoka: Rebellion, continuarea povestii.
Nu m-am grabit sa-l vad atat pentru ca initial a fost greu de gasit cat si pentru ca ma gandeam ca va fi foarte comercial, deoarece finalul serialului nu lasa mult loc de o continuare. Si inceputul parea ca-mi confirma temerile, dar era la fel de inselator ca si inceputul serialului original, lasand in curand sa se reverse aceeasi creativitate unica. Esenta ramane povestea care merge in directii pe care ti-e practic imposibil sa le prevezi, dar la asta se adauga acum si grafica la un nou nivel si nu vorbim doar de "efecte speciale" ci de valoarea artistica a imaginii. Pe scurt, cel mai bun film pe care l-am vazut de mai bine de un an si nu ma refer doar la animatii.