White, eu sint extrem de fericita ca am avut ocazia sa-l invat pe Eminescu in scoala si depling generatiile care n-o vor face. De ce? Pentru ca poezia lui e melodioasa si usor de citit, dar e si critica si filozofica si chiar daca unele poezii par simpliste, cred ca in fiecare exprima ceva, chiar daca in unele ceva-ul e foarte simplu. Imi pare rau ca nu l-am invatat pe Eminescu ziarist, activist si deja sint la o vista cind idealurile tineretii nu mai au acelasi patos pentru mine, asa ca nici nu i-am cautat, atunci cind s-a putut, restul operelor. Eminescu are cultura si istoria Romaniei in suflet atunci cind isi compune poeziile si daca vrei, poti spune ca sint si universale, o mare parte din ele, dar motivul pentru care cred ca l-am invatat in scoala, e pentru ca razbate spiritul romanesc din poezia lui. Desigur sint destui poeti mai filozofi, mai absconsi, unii mai sensibili, dar despre ce au scrie ei? Ce au vrut sa transmita? Exista destula alta poezie patriotica, eventual si nedigerabila, dar, dupa mine, poezia lui Eminescu e deasupra patriotismului, e insasi esenta culturii noastre.