Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 09 Jan 2016, 21:26   #2029
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
gogsarul e copt si apoi pus la pastrat in marinata cu boabe de mustar...
avantajul este ca nu astepti sa se decongeleze daca ai ales metoda pastrarii in congelator, fara marinata, evident. doar desfaci borcanul si inca se mai simte gustul de copt, destul de pregnant. diferenta este destul de semnificativa fata de ceilalti, fiindca prin decongelare, se duce si sucul propriu, ardeii isi pierd mult din savoare si dulceata. in plus, reteta Silviei Jurcovan, sfatuieste sa pui ardeii intregi, cu tot cu cotor. Doamna Jurcovan are dreptate. chiar daca cotoarele ocupa loc in borcan, aspectul este cu totul altul, iar ardeii, ramanand intregi dupa coacere, pastreaza si mai bine aroma de copt. eu pun gogosarii intregi in otet si in varianta clasica, necopti, si se pastreaza de minune cateva luni.
poti cumpara ceva similar din orice supermarket, dar sunt aproape sigura ca nu-s ca cei facuti in casa. daca spui ca fasolea nu-i pe placut tau, atunci, ii poti asocia cu o friptura. cred ca merg si cu peste, dar nu oceanic, ci peste de apa dulce. de fapt, merg de minune adaugati intr-un sos, ii vor conferi excelent gust dulce-acrisor.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif